Mehmet MERTEK

Mehmet MERTEK

Öğrencilerin Onurlu Duruşu

Öğrencilerin Onurlu Duruşu

Amerika’da Columbia Üniversitesinde başlayan Gazze gösterilerinde öğrencilerin onurlu duruşu takdire şayan. Birlik ve beraberlik ruhu ile Gazze için özgürlük fitilini ateşleyen öğrenciler Amerika ve Dünya’daki diğer öğrencilerinde gösterilerde bulunmasına vesile oldular.

Polisin sert müdahalesine rağmen duruşlarında zerre gerileme olmayan öğrencileri ayakta alkışlamak ve onların yanında olmak gereklidir. Yaklaşık 2500 öğrencinin tutuklanması bile onları durdurmadı. Okuldan uzaklaştırma alan Amerikalı öğrencinin “Gazze için uzaklaştırma almak büyük bir onurdur.” yazması hepimizi derinden etkiledi.

Türkiye’deki Üniversiteler

Üzülerek görüyoruz ki Amerika’da başlayan eylemlerden yaklaşık 1 hafta sonra sadece belirli üniversitelerimizde eylemler olmuştur. Öğrenciler olay çıkarmasın diye sürekli çevik kuvvet polisinin olması da Müslüman bir ülkede olan tuhaflıklardan. Yine Ankara’da bir üniversitede Gazze eylemi sırasında Arapça slogan atılıyor diye kendilerini ülkücü olarak gösteren bir grubun saldırısı olmuştur. Bu saldırı içimizdeki Siyonistseverlerin hala bu milletin damarlarında olduğunun göstergesidir.

İsrail soykırıma devam ederken Müslüman halklar ve Liderleri de uyumaya devam ediyor. Bazı ülkelerin almış olduğu somut adım dışında yeteri kadar mücadele eden devlet bulunmamaktadır. Ülkemizin geçte olsa İsrail ile tüm ticareti durdurması yaralı vicdanları bir nebzede olsa rahatlatmıştır. Siyonist İsrail’e yapılacak her adım onları köşeye sıkıştıracaktır. Önemli olan tek yürek adım atmak ve gerekeni yapmaktır. Bu Dünya’nın geçici heveslerine aldanmadan dik duruşla Gazzeli kardeşlerimizin yanında durmalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet MERTEK Arşivi
SON YAZILAR