Mehmet MERTEK

Mehmet MERTEK

Sosyal Medya Kullanımı

Sosyal Medya Kullanımı

Dijital çağda sosyal medya kullanıcısı olmayan insan sayısı parmakla gösterilecek kadar azdır. Bütün hayatımızı sanalda yaşıyor ve orada vakit geçiriyoruz.

İnsanlar günlük hayatlarını yaşarken bunu sosyal medya da gösterme isteğinde olabiliyorlar. Arkadaşlarımıza Tiktok ve Instagram’dan videolar göndermek, kreatif ilgi çekici fotoğraflar çekip paylaşmak, yediğimiz yiyecekleri gezdiğimiz mekanları paylaşmak ya da influencer'den bir mekan önerisi ya da alışveriş önerileri almak. Bunun gibi birçok şey yapmak bizi sosyal medya'ya bağlıyor. Durum böyle olunca artık bağımlı bir hale bürünüyoruz. Peki bu bağımlılığı nasıl azaltabiliriz?

Öncelikle ne kadar kullandığınız ile ilgili süre tutun. Bununla ilgili uygulama indirebilir ya da telefonunuzun kendi özelliğinden yararlanabilirsiniz. Nerede en çok zaman geçirdiğinizi de bu uygulama sayesinde tespit edip ona göre azaltabilirsiniz. En çok kullandığımız uygulamaları telefonumuzun ana ekranından uzak tutabiliriz. Gereksiz ve sizi iyi hissettirmeyen hesapları takipten çıkmakta sizi rahatlatır. En önemlisi uygulama bildirimlerini kapatmak olur. Bu sayede telefonla daha az meşgul olursunuz. En köklü çözüm sosyal medya hesaplarını kapatmak olabilir. Ama buna hazır değilseniz bunu önermem.

Basit ipuçları ile kullanımı azaltabilir ve reel hayata daha fazla vakit ayırabilirsiniz. Unutmayın sanal da yaşamak gerçeklerden kopmak bizi ciddi şekilde depresyona da sokabilir. En efektif şekilde ve doğru kullanmak önemlidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet MERTEK Arşivi