Mehmet MERTEK

Mehmet MERTEK

Toplumsal Hafıza Kaybı

Toplumsal Hafıza Kaybı

Yeni yılın ilk gününde 1 Ocak’ta Galata köprüsünde Gazze ve Şehitler için yürüyüş ve miting yapıldı. Kalbi mazlumlar için atanlar sabah namazından sonra akın akın meydanı doldurdular. Ellerde Türk bayrağı, Filistin bayrağı, Tevhit bayrağı ve diğer pankart ve Filistin’i sembolize eden kefiyeler vb. şeylerle insanlar Galata da buluştular. Miting de bazı konuşmalar sloganlar atıldıktan sonra kalabalık insan topluluğu taşkınlık yapmadan dağıldı.

Kelime-i Tevhid Bayrağına saldırı

Miting sonrası evine giderken elinde Kelime-i Tevhid bayrağı tutan bir kişiye üniversite öğrencisi bir genç saldırdı. Orada bulunan trafik polisinin olaya el atmasıyla gözaltına alınan şahıs mahkemece tutuklandı. Saldıran genç dini değerlerinden o kadar uzak ki inandığını söylediği dinin değerlerini tevhid inancını bilmeyecek kadar da ne yazık ki cahil. Bu durum toplumda ciddi bir kutuplaşmaya sebep oldu. Ve yine toplumda ateşi körüklemeye çalışan gazeteci, sanatçı, siyasetçinin olması da bir başka infialdi. Kelime-i Tevhid de ne yazdığını bilmeyecek kadar cahil ve bu dine düşman insanların sayısının da ciddi oranda fazla olduğunu görmekte üzücü bir durum. Bu arada bilmeyenler için Kelime-i Tevhid “ La ilahe İllallah Muhammedun Rasulallah”

Garip Bir Yürüyüş

Sosyal medya da geçen hafta garip bir video gündem oldu. Galata köprüsündeki Filistin yürüyüşü ile alakalı olduğu ileri sürülen yürüyüşte bir grup önde pankartlarla ve bayraklarla yürümekte ve slogan atmaktadırlar. Grubun arka taraflarında elinde Baphomet (tapınak şövalyelerinin taptıkları şeytan sembolü) tutan bir kişi görülüyor. Önde kelime-i tevhid sloganı atanların olduğu bir ortam da garipsenecek bir durum. Video incelendiğinde 31 Aralık 2023 günü Dua Vakfı tarafından Bağcılar’da düzenlenen Gazze yürüyüşü olduğu ortaya çıktı. Provokasyon olduğu net şekilde düşünülebilir.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun. Mesleğini zor şartlar da yapmaya çalışan emekçi fedakar gazetecilerin günü. Gazze de İsrail tarafından şehit edilen gazetecileri rahmetle yad ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet MERTEK Arşivi