Mehmet MERTEK

Mehmet MERTEK

Yeni Dünya Düzeni

Yeni Dünya Düzeni

Nato Liderler Toplantısında Amerika Birleşik Devletleri başkanı yaptığı açıklamada yeni dünya düzenine geçileceğinden bahsetti ve bu düzende ülkesinin liderlik etmesini umut ettiğini söyledi. Bütün insanlığın bu sisteme boyun eğmek zorunda olduğunu söyledi. Peki yeni dünya düzeni nedir? Neden böyle bir açıklama yapıldı? Aslında Ukrayna-Rusya Savaşı ile beraber bunun startının verildiğini görebiliyoruz. Sizce Rusya güvenlik sebebiyle mi? bu savaşı başlattı yoksa bunun arka planında başka sebepler mi vardı? Bu savaş çok kritik bir öneme sahip konumda bu yüzden bütün dünyayı etkileyen bir savaştır. 

Ukrayna ve Rusya dünya hububat ihracatında önemli bir yere sahip. Ayrıca doğal gaz ve petrol açısından da önemli bir yere sahiptir. Zelenski yaptığı açıklamada Rusya'nın tarım topraklarına, tarım makinelerine ve depolarına da zarar verdiğini ve bunun dünyada gıda krizine neden olabileceğini söyledi. Küresel güç dediğimiz kişilerin dünya genelinde gıda krizini tetiklemek istediği de bir aşikar. Savaş başladığından beri petrolün varil fiyatı 100 $ geçti ve bu da enerji maliyetlerinin artmasına sebep oldu. Rusya'nın doğal gazı tehdit olarak Batı’ya kullanması da bu krizin derinleşeceğini gösteriyor. 

Peki enerji krizi ile hedeflenen ne? Yeni dünya düzeninde artık elektrikli araçların benzinli araçların yerini alacağını söyleyebilir miyiz?  Gıda ve enerji krizi oluşturulmasındaki sebep insanların alım gücünü düşürmek ve hiper enflasyon oluşturmak. Gıda ve enerji tedarik zincirlerinin kırılmasını isteyen bir güç var. 

Pandemi ile başlatılan bir süreç yeni düzenin bir denemesiydi. Hükümetleri pandemi politikalarıyla ekonomik ve sosyal olarak yıpratılıp bugünlerin temeli atılmış oldu.

Bu konu derinlemesine analiz edilmesi gereken bir konudur. İnsanlık bu olup bitenleri iyi okuyup analiz etmelidir. Yeni düzende dünya vatandaşlığı mı geliyor?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet MERTEK Arşivi