Meryem Şahan

Meryem Şahan

Grip aşısında risk grubu kimler?

Grip aşısında risk grubu kimler?

Korana iletti ile boğuşmaya devam ederken yaklaşık iki yılın ardından mevsimsel grip de yeniden kapıyı araladı. Bugünlerde kime sorsak “gribim”, “kırgınlık var”, “nezleyim” vs… şikayetlerde bulunuyor.

Maske ve mesafe kuralının ihlaliyle birlikte mevsimsel grip vakalarında ciddi artışların yaşandığını gözlemliyoruz.

Grip vakalarıyla birlikte unuttuğumuz grip aşısı da yeniden gündemimize girdi. Her yıl ekim-kasım döneminde bulabilmek adına büyük uğraş verilen ancak korana ve aşılamalardan dolayı ikinci plana ittiğimiz grip aşısı yeniden eczanelerde. Ancak grip aşısına eskisi kadar rağbet görmediği de ortada.

Sağlık Bakanlığı da grip aşısını risk gruplarına tanımlamakta. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 65 yaş ve üzeri kişiler için grip aşılarının da tanımlanmaya başladığını duyurdu.

Bakan Koca aynı açıklamasında okulların kapanmayacağını, bunun gündemde bile olmayacağının da altını çizdi. Burada şunu sormak lazım değil mi?

Çocuklar okullara devam edecekse ve okulların açık kalması adına tüm şartlar zorlanacaksa öncelikli olarak mevsimsel grip aşısı hakkı çocuklarımızın olmamalı mı? Nihayetinde bu çocuklar yoğun temas altında. Riskse risk…

+65 yaş insanımız pekala kendilerini izole edebilir, koruyabilir. Ancak bu illet sınıfa bir girerse bütün sınıfı, okulu hatta evlerdeki temasla mahalleyi sarmaz mı?

Sağlık bakanlığı bunu yapmak yerine gençleri koronavirüs aşısı olmaya davet ediyor. Elbette haklı sebepler vardır. Koronavirüs salgınında ağırlığın bu günlerde 30 yaş altı insanlarımızda olduğu bir gerçek. Ancak aşı ile ilgili tereddütler halen giderilmiş değil ve insanlar çocuklarına Covid-19 aşıları yaptırma noktasında çekimser.  Sayın Bakan, “Bugün sorumluluk alma, ön safta mücadele etme sırası gençlerimizdedir. Gençler, sorumlu davranarak evlerinize, sevdiklerinize, büyüklerinize virüs taşımamak için tedbirlere uymalı ve en kısa sürede tam aşılı hale gelmelisiniz. Gençler, sizleri mücadelede ön safa davet ediyorum." diyor.

Bu mücadele madem gönüllülük esasına dayalı o halde isteyen mevsimsel grip aşısı da olabilmeli. Bu imkan gençlerimize, çocuklarımıza sağlanmalı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Meryem Şahan Arşivi