Mesut Solak

Mesut Solak

AKŞENER, HODRİ MEYDAN DEDİ?

AKŞENER, HODRİ MEYDAN DEDİ?

26 Ağustos günü İYİ Parti'nin davetlisi olarak Afyon’daydım. Meral AKŞENER’in merakla beklenen konuşmasını hem canlı izledim hem de bir çok kişi ile konuşma fırsatı buldum. İzlenimlerime geçmeden önce biraz sizlere ortamı anlatayım.
Miting alanına gitmek için araçlar belli bir yerde kalıyor ve siz dakikalarca yürüyorsunuz. Bir tane ağaç yok, sanki çöldesiniz. Hava sıcak değil resmen yakıyor ama buna karşın dağ taş insan kaynıyor. Genç yaşlı, hatta engellisine kadar herkes yürüyor. Açıkçası bu sıcakta ve bu şartlarda siz şehrin merkezinde böyle bir kalabalığı zor toplarsınız. Herkes heyecanlı genel başkanlarının ağzından çıkacak cümleleri bekliyor.
Beklenen konuşma başlıyor. Öncelikle Sayın AKŞENER 90 gün neden sustuğunu anlatıyor. Diyor ki biz bu süre içinde hatalarımızı çıkardık, dersimize çalıştık ve bekledik bakalım 90 gün iktidar ne yapacak, muhalefet ne yapacak?
Sonra başlıyor meydan okumaya. "Seçimi kazanabilecek 2 kişiden cesaret göremedik, Kemal Bey'in olmayacağını bilimsel verilerle anlattık anlattık ama dinletemedik. Bu süre içinde yüzde 60 ile kazanıyoruz diyenler konuştu ama biz sustuk.’’
En çok alkışı aldığı bölüm ise biz seçimlere kendi adaylarımız ile giriyoruz ve buna hazırız demesi oluyor, alanda büyük bir coşku alkış başlıyor. İşbirliğine kapıyı aralık bırakıyor ki bence hiçbir parti buna hayır diyemez ama onun dışında İYİ Parti adayları bir çok yerde sadece AK Parti ile değil CHP adayları ile de yarışmaya hazırlanıyor.
Bazı kesimlerde Sayın AKŞENER’in CHP'ye yönelik eleştirileri için bu kadar olmaz diye yorumlar yapılıyor. Peki daha oy oranları belli olmayan DEVA ve GELECEK Partisi'nden gelen ağır eleştirilere ne demeli? Benim gördüğüm yerel seçimler bir çok parti için bir kader seçimi. Belediyeler kazanan, seçmenine gelecek için umut veren partiler bir sonraki seçimlere kadar ayakta kalır yoksa kapılarına kilit vurmak kaçınılmaz sondur. Sadece mecliste bilmem kaç vekilinizin olması bir ölçü değil eğer üyeniz çalışmazsa, sokakta karşılığınız olmazsa sadece o vekiller bir sonraki sandığa kadar maaş almakla kalırlar.
İşte AKŞENER heyecanlı tabanının isteğine kulak verdi ve "Hodri Meydan" dedi. Bir hedef olunca kitleleri canlı tutmak çok daha kolay. İYİ Parti bence artık hedefini çok daha geniş bir yelpazeye çevirdi. Ben o heyecanı genel başkanından üyesine kadar Kocatepe’de gördüm. Ne diyelim tatlı rekabet kalite getirir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mesut Solak Arşivi
SON YAZILAR