Mesut Solak

Mesut Solak

MUHALEFET MUHALEFETE KARŞI

MUHALEFET MUHALEFETE KARŞI

Yaz bitiyor tam soğumayan siyaset tekrar ısınmaya başladı hem de ne başlama. Ateşi de yakan İYİ PARTİ oldu. Meral AKŞENER 81 ilde kendi adaylarımız ile yerel seçime giriyoruz dedi ve hemen arkasından ilk adayını açıkladı hem de CHP'yi kalesinden vurarak. İYİ PARTİ’nin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Ümit ÖZLALE...

Kendisini tanırım birkaç canlı yayında konuğum oldu, eğitimli, donanımlı bir insan. Bence İzmir için doğru bir tercih. Ama asıl mesele tabii ki başka, her şeyde olduğu gibi bu konuda da yine ikiye bölündük. Bir taraf "İYİ Parti böyle yaparak muhalefeti bölecek ve kazanan Cumhur İttifakı olacak" diğer taraf ise "İYİ Parti kendi kimliğini oluşturmak ve var olabilmek için iddialı bir şekilde yerel seçimlere girmeli ve kazanmalı" görüşünde.
Ben de yazıma başlamadan önce sevgili yapay zekaya aynen şöyle sordum;
"İYİ Parti'nin yerel seçimlerde kendi adaylarını çıkarması nasıl bir sonuç yaratır?"
Yapay zekanın cevabı: İYU Parti'nin yerel seçimlerde kendi adaylarını çıkarmasının, bir dizi etkisi olabilir. Bu etkiler, yerel seçimlerin hangi bölgedeki ve koşullarının durumuna bağlı olarak değişebilir. İşte İYİ Parti'nin kendi adaylarını çıkarması muhtemel sonuçlardan bazı seçenekler: 1. Rekabetin Artması: İyi Parti'nin kendi adaylarını çıkarması, yerel seçimlerde rekabetin artmasına neden olabilir. Daha fazla parti ve bağımsız aday, seçmenlere daha fazla seçenek sunuyor. Bu seçimlerin daha çekişmeli ve toleranslı bir hale gelmesine yol açabilir.
Benim de görüşüm şu yönde; yerel seçimde ciddi bir rekabet olacak ve bence bundan kazanan seçmen olacak. Artık ceketimi koysam kazanırım devri bitti. Bazı bölgelerde ya şu parti ya da onun kazanmasını istemiyorsa bu parti dayatması son bulacak. Projesi olan bunu seçmene anlatıp, inandıran da kazanacak. Sadece partinin amblemine güvenerek çalışmadan hatta seçmeni bile nasıl olsa bize vermek zorundalar düşüncesi ile ciddiye almayan adaylar gelecek yıl sandıktan çıkamayacak.
Ben rekabeti önemsiyorum ve İYİ Parti’nin kendi adayları ile seçime girmesini çok doğal ve hakkı olarak görüyorum AMA işte benim için bir kocaman AMA var.
Ankara ve İstanbul gibi bazı metropollerde işbirliği kesinlikle yapılmalı. Ve en önemlisi düne kadar ayrılmayan 6 lider çıkıp bir arada bunu tane tane seçmene anlatmalıydı. Biz seçimde ittifak kurduk o iş bitti bu yerel seçim burada durum başka. Her birimiz kendi adayımız ile karşınıza çıkacağız ama kritik noktalarda iş birliği olabilir demeliydi. Medya önünde yok ben zehir içtim, yok biz olmasak şu parti olmazdı şeklide ağır sözlerle yorgun olan seçmeni daha da yormaması gerekiyordu.
İnsanlar bu kadar ağır ekonomik zorluklar altında bu atışmalara ve söylemlere her geçen gün tepkisini artırıyor ayrıca unutulmasın genel seçimde bu sistem devam ettiği sürece ittifak kaçınılmaz yani bu gün ekranlarda ağır sözler söylediğiniz parti ile bir gün masaya oturmak zorunda kalabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mesut Solak Arşivi