Mustafa AYCAN

Mustafa AYCAN

Engelleri sevgiyle aşan Truia Pitt

Engelleri sevgiyle aşan Truia Pitt

Hayatımız boyunca her şeyin yolunda ve düzgün bir şekilde gitmesinin hayalini kurarız. Hatta mutlu olmak için elimizden geleni yapmamız da cabasıdır. Ancak bazen işler istediğimiz gibi ilerlemez. Başımıza tahmin edemeyeceğiz birçok şey gelebilir. İşte Turia Pitt'in hayatı tam da böyle bir mücadeleyi konu alıyor. Yangın ortasında kaldığında Pitt'in bütün hayatı değişti. Turia Pitt, 201 1 yılında Batı Avustralya' da katıldığı ultra maraton yanışında çalılık yangının ortasında kaldı ve vücudunun yüzde 65`i yandı. Bu durum korkunç günlerin başlangıcıydı. Tam 8 ay boyunca hastanede kaldı ve 200' den fazla ameliyat geçirdi. Başına gelen bu kazadan sonra 7 parmağını kaybetti. Sonrasında ise 2 yıl süren zorlu bir iyileşme sürecine girdi. Başına gelen bu talihsiz kazadan önce modellik yapan Pitt, aslında maden mühendisiydi. Hastanedeki iyileşme sürecini tamamladıktan sonra evine dönen Pitt, en büyük tutkuları olan spor ve yazarlığa sarıldı.

Hatta motivasyon seminerlerine konuşmacı olarak katıldı. İyileşme sürecinde ve sonrasında Pitt' in en büyük destekçisi polis olan sevgilisi oldu, Hatta sevgilisi işini bırakarak evde Pitt ile ilgilenmeye başladı. Bir an olsun ayrılmayan Turia Pitt ve Michael Hoskin 2015 yılında nişanlandı. Birbirine sevgi dolu olan ikilinin 2017 yılında bebekleri doğdu. Dünyanın en güçlü kadılarından biri olarak kabul edilen ve popülerliği artan Turia Pitt, bu etkileyici hikayesini başka insanlara yardım etmek için kullandı. İlham kaynağı olmak için hikayesini anlatan Pitt, en çok satanlarda yer alan üç kitap yazdı ve dijital kurslarda 40.000`den fazla kişiye ücretsiz koçluk yaptı.

Ironman Dünya Şampiyonası'nda yarıştı, 3.8 kilometre yüzme, 180 kilometre bisiklet ve 42 kilometre koşudan oluşan parkuru, 14 saat 37 dakika 30 saniyede tamamlamayı başardı. Vücut ısısını dengede tutmasına yarayan özel bir kıyafet ile yanşa katılan Pitt, böylece bir kez daha insan azminin önünde hiçbir şeyin duramayacağını kanıtladı, Pitt, estetik ameliyat olması gereken ancak maddi durumu yetersiz olan insanlara bağış toplayabilmek için organizasyonlar düzenlemeye devam ediyor.

"Engeller sevgiyle aşılır" sloganı, sadece afişlerde kalmazsa işe yarıyor demek ki.

Her engelli pozitif bakış açısı ile etrafına ilham verebilirse birçok kişiye umut kaynağı olacaktır. Demem o ki önce kendinizi sevin, sonra nasılsa o sevgiyle de engeller aşılır.

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa AYCAN Arşivi