Mustafa AYCAN

Mustafa AYCAN

Korkunun Ecele Faydası Yok

Korkunun Ecele Faydası Yok

Sevgili dostlar, neredeyse 2 aydır yoğun bir şekilde yaşadığımız İsrail’in, görünürde Filistin' e, özünde tüm İslam’a, ezelden beri yürüttüğü savaş adı altında mezalim politikası ve İslam Coğrafyası’nın buna seyirci kalması ve acziyeti hepimizin canını yakmakta. İnançlardan öte masum çocuk cenazeleri hepimizi derinden yaralamakta.

Hem birey olarak insanlık, hem gücü elinde bulunduran yöneticiler ya zalimden taraf, ya da izleyici...

Oysa ki bu gün vahlar, tühlerle izlediğimiz, bir kesimin ise "bize ne, bu bizim savaşımız mı?" vb. gibi söylemlerle çekimser kalmayı tercih ettiği bu zulümde, aslında görüş açımız ne olursa olsun büyük fotoğrafa baktığımızda konunun ülke menfaatinden ziyade, dinler arası savaş olduğu sizce de bariz değil mi?

Çözüm; bu konjonktürde, hadi birleşip savaşalım da değil elbette. Çok zor görünse de, İslam halklarının kukla yönetimlerden arınıp, kendilerini temsil edecek bir yönetime kavuşmalarında, ekonomik olarak dik durabilecek konumda yatıyor.

Çaresizlik mi? Korku mu? Olup bitene seyirci kalmak bilinmez ama acı olan tüm bu ülkeler bir sonraki hamle de sıra kendilerine geleceğinin farkında.

Bu yüzyılda, tüm İslam ülkelerine bir Atatürk lazım değil mi sizce de? Onun zekası, onun vizyonu, şu an ki satranç oynayan güruha böyle bir şampiyon şart.

Hadi, kıssadan hisse yaparak bir hikaye ile kapalım haftamızı.

“Horoz her sabah adeti üzere ötüyormuş. Bundan rahatsız olan sahibi bir gün horoza demiş ki; "Her gün ötmenden rahatsız oluyorum, bir daha ötersen keserim seni.”

Horoz üzülmüş fakat, canından olmamak için ötmeyi bırakmış ve şöyle düşünmüş, "Bir ben ötmesem n’olcak, bir sürü horoz kardeşim var."

Bir süre sonra sahibi yine gelmiş ve demiş ki; "Eğer tavuk gibi gıdaklamazsan seni keserim.” Üzülmüş hem de çok, fakat başka çaresi olmadığını düşündüğü için gıdaklamaya başlamış. Yani canını kurtarmış!

Aradan biraz zaman daha geçmiş ve bu kez sahibi demiş ki; "Hiç bir işe yaramıyorsun, eğer tavuk gibi yumurtlamazsan seni keserim."

Horoz hüngür hüngür ağlamaya başlamış ve demiş ki “KEŞKE ÖTERKEN ÖLSEYDİM…"

Problemlere yaklaşımda korku,

Karar verirken korku,

Doğru bir konuda adım atarken korku...

Korku tavizdir...

Cesaret, özünü korumaktır,

Cesaret, kendin kalmaktır... Horoz her sabah adeti üzere ötüyormuş.

Bundan rahatsız olan sahibi bir gün horoza demiş ki; "Her gün ötmenden rahatsız oluyorum, bir daha ötersen keserim seni"

Horoz üzülmüş fakat, canından olmamak için ötmeyi bırakmış ve şöyle düşünmüş" bir ben ötmesem n’olcak, bir sürü horoz kardeşim var"

Bir süre sonra sahibi yine gelmiş ve demiş ki; "Eğer tavuk gibi gıdaklamazsan seni keserim"

Üzülmüş hem de çok, fakat başka çaresi olmadığını düşündüğü için gıdaklamaya başlamış. Yani canını kurtarmış!

Aradan biraz zaman daha geçmiş ve bu kez sahibi demiş ki; "Hiç bir işe yaramıyorsun, eğer tavuk gibi yumurtlamazsan seni keserim"

Horoz hüngür hüngür ağlamaya başlamış ve demiş ki, "Keşke öterken ölseydim…"

Problemlere yaklaşımda korku,

Karar verirken korku,

Doğru bir konuda adım atarken korku...

Korku tavizdir...

Cesaret, özünü korumaktır,

Cesaret, kendin kalmaktır...

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa AYCAN Arşivi
SON YAZILAR