Mustafa AYCAN

Mustafa AYCAN

Milli Mücadele Destanı Zaferin Rengi

Milli Mücadele Destanı Zaferin Rengi

Sevgili dostlar bu hafta sizlere, ilk bakışta bir takım tarihçesini anlatan film gibi görünse de kapsamı çok daha geniş, taraflı tarafsız herkesin İzlemesi gereken, tamamen belgelere dayanan bir filmden bahsetmek istiyorum.

Kurtuluş Savaşımızda verilen kadın, erkek, gerek kitleler halinde gerek, bireysel yüzlerce örneğini okuduğumuz milli mücadelenin bir takım ruhuna nakşedilişini anlatan "Zaferin Rengi"

Zaferin Rengi filmi, 1919 yılında işgal altındaki İstanbul’da düşman kuvvetlerine karşı örgütlenen insanların Anadolu’da başlattıkları direnişi, Cumhuriyet tarihinin en önemli spor başarılarından olan General Harington Kupası efsanesinin etrafında anlatıyor. Film, gerçek olaylardan esinlenerek Milli Mücadele’nin ruhunu ve yoğun duygularını futbol üzerinden beyazperdeye taşıyor. Zaferin Rengi filmini, Çanakkale 17 Burda’da izleyebilirsiniz.

ZAFERİN RENGİ FİLMİNİN KONUSU

Zaferin Rengi filminin konusu, 1918-1923 yılları arasındaki dönemi kapsıyor. Bu dönemde, Anadolu’da Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde bağımsızlık mücadelesi veren Türk halkı, işgal altındaki İstanbul’da da aynı direniş ruhunu gösteriyor. İstanbul’da yaşayan gençler, Fenerbahçe Spor Kulübü çatısı altında bir araya gelerek, hem futbol oynuyor hem de Milli Mücadele’ye destek oluyor. Fenerbahçe, bu dönemde hem Türkiye Futbol Şampiyonası’nda hem de General Harington Kupası’nda büyük başarılar elde ediyor. General Harington Kupası, İstanbul’da bulunan İngiliz, Fransız, İtalyan ve Yunan takımlarının katıldığı bir turnuvadır. Fenerbahçe, bu turnuvada Türk bayrağını dalgalandırarak, işgalcileri yenmeyi başarıyor. Bu zafer, hem Türk halkının moralini yükseltiyor hem de Milli Mücadele’ye katkı sağlıyor. Zaferin Rengi filmi, bu efsanevi hikayeyi, Milli Mücadele’nin önemli isimlerinin de yer aldığı bir kurguyla anlatıyor.

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa AYCAN Arşivi
SON YAZILAR