İYİ Kİ LÖSEV VAR
2-8 Kasım tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan “LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI” münasebetiyle bir kez daha yüksek sesle haykırmak istiyorum: İYİ Kİ VARSIN LÖSEV!
Çünkü devletin imkânları, sağlık sistemimizdeki karmaşa, resmi kurum hastanelerinin temizlik ve hijyen durumu; SSK’nın kanserli ve özellikle Lösemili hastalara verdiği destek göz önüne alındığında inanın hayatta kalmak neredeyse imkânsız. Bir de yeterince maddi kaynağınız yoksa işiniz Allah’a kaldı demektir.
Lösemili çocukların iyileşme oranı %20’lerde olduğu doksanlı yıllarda O dönem Ankara SSK Çocuk Hastanesinde Çocuk Kan Hastalıkları servisini kuran Dr. Üstün EZER’in öncülüğünde gönüllü 5 arkadaşı ile birlikte 1998 de kurdukları Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), günümüzde %94 iyileşme başarısı ile tamamen parasız tanı ve tedavi hizmeti sağlamaktadır.
Ülkemizde itibar ve güven endeksinde ilk üçe giren LÖSEV, binlerce çalışanı, yüzbinlerce hasta ile yakınları ve milyonlarca gönüllüsü ile (7 milyona yakın) kocaman bir aile olarak yoluna çözüm odaklı olarak devam etmektedir. Ben de böyle bir ailenin gönüllüsü olmanın gururuyla herkesi aileye katılmaya çağırıyorum. Bunun için yapacağınız tek şey www.losev.org.tr adresini veya Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Antalya, Samsun Bursa ve Kayseri’deki LÖSEV ofislerini ziyaret etmek ve destek olmaktır. Bu arada, en kısa zamanda Konya LÖSEV Gönüllüleri içinde bir irtibat ofisi açılması dileğimizdir.
Çocukların Şirin Dedesi Dr. Üstün EZER’in ortaya koyduğu “Çocuğun zengini, fakiri, doğulusu ve batılısı olmamalıdır. Bütün çocuklar eşittir ve hepsi aynı kaliteli eğitim ile en mükemmel sağlık hizmetini eşit ve parasız almalıdır. Çünkü bir çocuğun hayatından daha değerli ve önemli bir şey olamaz” felsefesini tüm LÖSEV ailesi benimsemiş durumdadır. Geleceğimizin güvencesi, ülkemizin gerçek sahibi olacak olan çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşaması en doğal haklarıdır.
LÖSEV, % 94 tedavi başarısının sırrını şöyle açıklamaktadır: 1. SEVGİ, 2. İYİLİK, 3.UMUT, 4.MÜCADELE.
Çocuklara verilen değer, onlara acımak yerine yaşamaları için Lösemili Çocuklar Hastanesinde tüm imkânları sunmak suretiyle kişiye özgü tedaviler, moleküler genetik tetkikler ve minimal hastalık kalıntısının takibi gibi uygulamalar ile 3 yıllık bir süre sonunda çocuklarımız çok şükür iyileşme imkânına kavuşmaktadır. Tedavisi tamamlanmış meslek sahibi olmuş binlerce çocuğumuz da LÖSEV gönüllüsü olarak yine vakfa aktif destek vermektedir.
LÖSEV, tamamen kendi imkânlarıyla kurduğu Lösemili Çocuklar Hastanesi ve verdiği tedavi hizmetiyle lösemi alanında dünya lideri haline geldi. Ülkemize kazandırdığı LÖSEV ve LÖSANTE Sağlık-Doğal Yaşam Köyü, LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Genel Hastanesi, LÖSEV Okulları LSV Eğitim Kurumları, LÖSEV Kanser Araştırma Enstitüsü gibi eserleriyle büyük bir başarı hikâyesine imza atmış, atmaya da devam etmektedir.
Bu yıl kutlanan Lösemili Çocuklar Haftasının ilk günü LÖSEV ailesi Bursa’ya kazandırdığı Lösemili Çocuklar Bilim ve Köy Enstitüsünün açılışı ile başlayan etkinlikler kapsamında Konya’da da Mevlana Meydanında stant açılmış, Turuncu Balon Kampanyası ile hastane ve okul ziyaretlerinde bulunulmuştur. Hafta boyunca LÖSEV ailesinin farkındalık faaliyetleri devam etmektedir. Sevgi, iyilik ve umut dolu bir mücadelenin sonunda tabii ki kazanan çocuklarımız olacaktır.
Bundan 15 yıl önce 25 yaşındaki bir evladını kan kanseri nedeniyle kaybeden bir baba olarak; Löseminin her çeşidini ezbere bilen ve hastalığa yakalanmadan iyileşme sürecine kadar çekilen acıları 4 yıl boyunca hastane köşelerinde yaşayan bir aile olarak keşke o zaman Lösemili Çocuklar Vakfının sunduğu hizmeti alabilseydik, belki şimdi torun seviyor olacaktık diye düşünmeden edemiyorum. Ne diyelim bu da bizim imtihanımız.
Hastanede evladımızın kan kanseri (lösemi) hastalığına yakalandığını bize söyleyen doktorumuz aynen şu ifadeyi kullanmıştı: “Bu hastalık öldürmez, ancak süründürür”. Gerçekten de lösemi tedavi süreci uzun süren ve sabır isteyen çok zor bir hastalık. Bu süreçte doğru tedavi, hastanenin temizlik koşulları çok çok önemli, çünkü hastanın bağışıklık sistemi felç oluyor ve her an iltihap kapabilir, başa dönülebilir. Tabii ki iyileşme sürecinden sonra da uzun bir süre kendine dikkat edilmesi gerekiyor.
Bana göre tüm sağlık kurumlarımızda en önemli dikkat edilmesi konu temizlik ve hijyen koşullarının sağlıklı olmasıdır. Pek çok hastanın iyileşmesine rağmen hastane mikrobu denilen illet sonucu hayatını kaybettiği gerçeğini de unutmamak gerekir.
Her şeye rağmen Allah’ın izniyle ve LÖSEV’in üstün hizmetleri sayesinde kan kanseri hastalığı çocuklarımızın ve yetişkinlerin korkulu rüyası olmaktan çıkmıştır. O nedenledir ki İYİ Kİ VARSIN LÖSEV diyoruz. Sosyal devlet gibi çalışan ve kendisine çıkarılan çeşitli bürokratik engellemelere rağmen yoluna devam eden LÖSEV ailesine de kolaylıklar ve başarılar diliyoruz.
Bu vesileyle halen Lösemili Çocuklar Hastanesinde ve diğer hastanelerde yatan, tedavi gören tüm hastalara Yüce Allah (c.c) şifa versin inşallah. Kalın sağlıcakla.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.