Olcay KURT

Olcay KURT

Bir şeyler yapılmalı

Bir şeyler yapılmalı

Bodrumspor maçının ardından yazdığımız yazıda “Bu futbolla olmaz!” demiş ve mutlak suretle takviyeler yapılması gerektiğinin altını çizmiştik ama gel gör ki koskoca bir hafta boşa geçti.

Kayserispor maçına aynı isimlerle aynı oyun format ve aklıyla çıkan Konyaspor çok kıymetli iki puan daha kaybetti. Deplasmanda ligin yeni ekibi Bodrumspor’a karşı vasatı aşamayıp 3-1 kaybedersen kendi sahanda transfer tahtası kapalı, yönetim problemi yaşayan ve mali problemlerle boğuşan Kayserispor maçında doğru düzgün kaleyi bulan şut atamazsan sıkıntı büyük demektir.

Konyaspor çok transfer yaptı ama sanki biraz da boş transferlere imza atılmış gibi. Gelen gideni arattırıyor. Geçen yılki kadroda beğenilmeyen oyuncuları adeta mumla arıyoruz. Soner’i gönderip yerine Ufuk’u aldılar ama onu kadroda göremiyoruz. Ahmet’in yerine sağbek bölgesine alınan Nikola için çok fazla bir şey söylemeye gerek yok. Geçen hafta da dediğim gibi Nikolo gibi Boateng gibi adamların yerine altyapıdan ya da 1922 Konyaspor’dan bir ismi monte edemiyorsak, döviz verip böyle transferler yapıyorsak hem bugün için hem yarın için hem de ülke için büyük sıkıntı. Yazık günah yani. Nikola sağ bek pozisyonunda oynuyor ama çok da savunmayla alakası yok gibi. Yarın öbür gün perişan ederler. Mesela Fenerbahçe’den Maksimin ya da Beşiktaş’tan Masuaku veya Başakşehir’den Davidson gibi isimler Nikola’yı futboldan da hayattan da soğutabilir.

İki maçtır dikkatimi çeken bir başka isim de Marko Jevtovic… Gittiği gibi değil. Yıllar ondan çok şey götürmüş. Ayakta duramıyor, üç metre yanındakine pas atamıyor. Tam bir hayalet. Etkisiz elaman…

Konyaspor mevcut şartlarda Jevtovic, Ufuk ve Boateng ile 6 numarada büyük sıkıntı yaşar. Transfer sezonu bitmeden buraya mutlaka takviye yapılmalı. Aksi takdirde orta sahamız eleğe döner. 8 numarada zaten yıllardır çözülmeyen sıkıntı var. Prip’in bu takıma vereceği bir şey kalmamış. Aynı şekilde Ndao; son derece isteksiz ve küskünleri oynuyor.

Artık köprüden önceki son çıkışa geldik. Konyaspor milli arayı çok iyi değerlendirmeli. Öncelikle çok acil transferler yapılmalı ardından da yönetimin oturup Ali Çamdalı konusunu eni konu değerlendirmeli. Ali Çamdalı ile olmayacak gibi duruyor. Belki çok ciddi transferlerle hocanın sahadaki ağırlığı artabilir ama mevcut koşullarda hocadan da takımdan da umut yok! Onun için mutlaka bir şeyler yapılmalı, Hem de çok acil. Hiç vakit kaybetmeden.

Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Olcay KURT Arşivi