Olcay KURT

Olcay KURT

Biz işimize bakalım, tarihe geçelim

Biz işimize bakalım, tarihe geçelim

Konya’da 26 Mayıs Pazar günü son yılların belki de en büyük finali oynanacak. Bir tarafta kümede kalma mücadelesi veren yani can çekişen Konyaspor diğer yanda şampiyonluğu son maça bırakan bir Galatasaray…

İki takıma da bir puan yetiyor. Geçmişte benzerini çok kez gördüğümüz gibi al gülüm ver gülüm ile doksan dakika tamamlanabilir. Ancak bir de olayın diğer faktörleri var. Mesela Fenerbahçe cephesi… Sarı lacivertli camiada kendi maçından çok bu maça konsantre olmuş durumda. Yani onlar da Konyaspor’dan son bir şarkı isteyenler arasında.

Futbol bu! Ne olacağını kim kestirebilir ki?

Baktığımız zaman bu maçı berabere bitirme her iki takımın da en işine gelir tarafı. Hadi diyelim ki bu senaryo üzerinde yürünecek. Peki kim garanti edebilir ki iki takımdan bir futbolcunun Yaradana sığınıp orta sahadan örümcek ağını temizlemeyeceğini. Olmaz mı? Neden olmasın ki? Daha iki gün önce Fred, hakemin faul diye durdurduğu pozisyonda 45 metreden fileleri gördü. Muslera önde, çevresinde de hiçbir rakip oyuncu yoktu. Hakem düdüğü çalmasa belki de tüm dünyanın konuşacağı bir gol olacaktı.

Futbol bu her şeye gebe. Top yuvarlaktır ve en önemlisi futbolcular da insandır. Kimsenin sahaya yatmak için, idare etmek için çıkacağını düşünmüyorum. Belki son birkaç dakika top çevirmeler olabilir ama sahada bir mücadele olacak. Belki de kora kor bir oyun izleyeceğiz. Konyaspor 42 bin taraftarı önünde sezonun finalini iyi yapmak isteyecektir. Futbolcular tarihe geçmek isteyecektir. Düşünsenize şampiyonu belirlemek bile sizin elinizde. Galatasaray mı Fenerbahçe mi? Buna karar verecek Konyaspor olacak.

Bir de olayın diğer açısı var. Galatasaray da sahaya kazanmak için çıkacak. Çünkü skor olarak 1-0 olsa da çok ama çok ağır bir derbi yenilgisi yaşadılar. Camialarında bir endişe rüzgârı bir soru işareti yumağı oluştu. Konyaspor’un ligde kalıp kalmamasıyla çok da ilgileneceklerini düşünmüyorum. Onlar kendi menfaatlerini gözetecekler.

Konyaspor’umuza düşen şampiyonun kim olacağından ziyade ligde kalacak skoru elde etmektir. Ne kendi rakiplerimize ne de şampiyonluk kupasının kime gideceğiyle ilgilenmeden 90 dakika mücadelemizi verip tarihe geçecek bu maçta tertemiz bir futbolla inşallah ligde kalıp gerçek manada tarihe geçeceğiz.

Aksini düşünmek bile istemiyoruz. Allah göstermesin olası bir yenilgide kabus senaryosunu yaşamak… Düşüncesi bile korkunç…

Şimdiden tüm Konyasporlu oyuncularımızın ve teknik heyetimizin Allah yar ve yardımcısı olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Olcay KURT Arşivi