Olcay KURT

Olcay KURT

Bu futbolla işimiz çok zor!

Bu futbolla işimiz çok zor!

Konyaspor sezonun üçüncü maçında deplasmanda Bodrumspor’a konuk oldu. İlk hafta savunmadaki hatalara rağmen deplasmanda Kasımpaşa’ya karşı 3-2’lik üstünlük kuran yeşil-beyazlılar ikinci maçta ise sahasında Galatasaray’ı ağırlamıştı. Bu maçta da yapılan acemice hatalar ve teknik ekibin 3’lü savunma denemesi nedeniyle belki de alınacak puan ya da puanlar kaybediliyordu. Ancak rakip Galatasaray olunca kimse kızmadı, tepki saçmadı. Sadece hayıflanma vardı.

Üçüncü maçta ise rakip ligin yeni ekibi Bodrumspor’du. Hepimiz takıma güveniyorduk ve galibiyetten emindik. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı.

Sahada öyle bir Konyaspor vardı ki evlere şenlik. Neresinden tutacaksın, nereyi yorumlayacaksın ki? Yani tarifi imkansız bir kötü takım izledik. İki pas yapamayan, baskı yokken yanındaki boş oyuncuya pas atamayan bir takım vardı. Oyuna isyan eden olmadığı gibi her geçen dakika kötülere ayak uyduranların sayısı arttı. Üzüm üzüme baka baka kararı misali nihayetinde Guilherme bile takıma eşlik etti. Onu hiç böyle görmemiştik desek yeri var.

Gelelim bireysel performanslara… Konyaspor ne yazık ki transfer facialarına yenilerini eklemiş. O sağ bek ne öyle? Topa vurmayı bilmiyor. Orta açmaya mecali yok. Ali Çamdalı’nın prensi Boateng’in de isabetli pası yok denecek kadar azdır sanırım. Yusuf kötü, Jevtovic güçsüz ve formsuz, savunma zaten yol geçen hanı. Hücuma top gitmiyor ki Umut ve Aleksic’in performansını görelim.

Futbol iyi oyuncu ile oynanır. Ne yazık k Konyaspor gösterdi ki çok sıradan ve düz oyunculardan kurulu bir takımız. Bu takıma kısa sürede net transferler yapılmazsa ve teknik adam dokunuşu gelmezse ne yazık ki Konyaspor için lig çok parlak seyretmez. Takımdan umutluyduk ancak sanki makyaj erken aktı. Bu futbolla işimiz çok zor.

Yazıyı bitirmeden önce şu hususun altını çizmek gerekiyor. Konyaspor alt yapısında ya da pilot takım 1922 Konyaspor’da Nikola Boranijasevic ve Emmanuel Boateng gibi hatta Filip Damjanovic gibi adamlar bile bulamıyorsak masraf yapmanın hiç bir lüzumu yok, kapatıverin gitsin!

Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Olcay KURT Arşivi