Olcay KURT

Olcay KURT

Futbola dışarıdan müdahale etmeyin

Futbola dışarıdan müdahale etmeyin

Türk futbolunda bu sezon oldukça renkli geçeceğinin sinyallerini aldık. Süper Lig son yılların belki de en çekişmeli ligi olacak. Bir tarafta Mourinho’nun Fenerbahçesi, diğer yanda son iki sezonun şampiyonu Okan Buruklu Galatasaray, sezonu kupayla kapatıp kupayla hem de Galatasaray’ı 5-0 yenerek açan Beşiktaş ve yaptığı transferlerle sessiz ama derinden ilerleyişini sürdüren Trabzonspor…

Şampiyonluk yaşamış ve formasında yıldızlar bulunan 4 takımın yanı sıra Anadolu ekipleri de kısıtlı kadrolarda sürpriz peşinde koşacak. Son yıllarda her ne kadar kantarın topuzu kaçtı ve Anadolu ekipleri git gide ekonomik anlamda dar boğaza girdiyse de futbol futboldur. Top yuvarlaktır. Sonuçta son söz sahada söylenecek. Başakşehir başta olmak üzere birçok kulüp de “bizi unutmayın” mesajı veriyor.

Bu sezon Süper Lig kulüpleri çok fazla para harcıyor. İşin açıkçası bu durum hiç de sürdürülebilir ve mantıklı değil. Milyon Eurolar havada uçuşuyor. Ülkemizin kemer sıkma politikası ile ilerlediği bir dönemde bir futbolcuya 18-20 milyon Euro bonservis ödemek çok da izah edilebilir değil. Kulüplerin mutlaka ama mutlaka mali bir kıskaca alınması gerekiyor.

Diğer taraftan bakıldığında ise ligimizin mevcut kalitesi artacak. İnşallah.

İnşallah diyorum çünkü bizim ligimizde çok da olağan ve normal şeyler olmuyor. Federasyon başkan ve yöneticilerinin müdahaleleri, hakemlerin açık bir şekilde taraf tutması. VAR’dan çıkan akıl almaz kararlar. Tekrar tekrar izlenen pozisyonlarda bile enteresan kararlara imza atılmıyor mu? Dahası işi maç yayınlamak olan yayıncı kuruluşlar bile operasyon çekiyor. Bunlar olmazsa Türk futbolu daha güzel olacak.

Mesela son oynanan Galatasaray-Beşiktaş kupa maçında Immobile rakibine tokat atıyor gören yok ya da Okan Buruk bir sol bek gibi sahanın içinde koşuyor hem de yardımcı hakem ve dördüncü hakemin gözü önünde ama kart görmüyor. Adalet herkes için olmalı. Konyaspor’a, Alanyaspor’a ya da Kayserispor’a gelince aslan kesilen hakemlerimiz aynı cesaret ve kararlılığı dört büyük olarak adlandırılan takımlara da göstermeli. İşte o zaman verilen milyon Euroların karşılığı olur.

Artık lig için geri sayıma geçtik. İnşallah dış müdahale olmadan futbolumuz saha içinde kalır ve hak eden hak ettiğini alır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Olcay KURT Arşivi