Olcay KURT

Olcay KURT

Konyaspor acil iki bölgeye hamle yapmalı

Konyaspor acil iki bölgeye hamle yapmalı

Transfer ve kamp dönemleri sürerken lig için de geri sayım başladı. Geçen haftaki yazımda da bahsettiğim gibi bu sene transfer sezonu çok sakin ilerliyor. Belli ki piyasalar çok yüksek ve herkes umudunu son günlere saklıyor. Muhtemelen son gün transfer yağmuru olacak.

Konyaspor tam 11 futbolcu ile yolunu ayırarak girdi transfer sezonuna. Calusic (stoper), Ufuk Akyol (ön libero), Marko Jevtovic (ön libero), Pedrinho (sol kanat), Melih İbrahimoğlu (on numara), Tunahan Taşçı (Sağ kanat) ve Yusuf Erdoğan (sağ kanat) hamlelerini gördük. Şu anki tablo ile bile giden gelen dengesinin sağlanması adına 4 transfere ihtiyaç olduğu görülüyor. Kaldı ki henüz taraftar da alınan futbolculardan tatmin olmuş değil. Açık söylemek gerekir ki Yusuf Erdoğan ve Marko Jevtovic dışında tamamen kapalı kutu bir transfer hamleleri gördük. Ya tutarsa mantığıyla alınan oyuncular gibi duruyor kağıt üstünde. Hepimiz yönetimin, teknik heyetin ve izleme komitesinin “vardır bir bildiği” gözüyle olaya yaklaşsak da herkesin içini kemiren bir kur var: Ya tutmazsa!

****

Konyaspor’un öncelikli olarak transfer eksiğini gidermesi gerekiyor. Nedir bu eksiklikler? Öncelikle son yıllarda başımızın belası olan forvet transferi şart. Yerli mi olur yabancı mı olur bilmem leblebi gibi gol atacak bir forvete ihtiyacımız var. Bu iş şu an tamamen Cikalleshi’nin sırtında. Ama o da giderek yaşlanıyor. Rakip takım savunmasını yıpratacak net gol vuruşları olan bir forvete ihtiyacımız var. Aksi takdirde Konyaspor bu sene yaşadığı sıkıntıyı tekrar yaşar. Bu kaçınılmaz! Ligimizin altın kuralı var; atanın ve tutanın iyi olacak. Konyaspor şu an tutan da sıkıntı yaşamıyor ama atan yok! Onun için işi gücü bırakıp iyi bir atan bulmalıyız.

****

İkinci olarak bu takıma çok acilinden iyi bir sağ bek alınmalı. Solda Guilherme fazlasıyla iş görüyor ama sağ kanadımız aksıyor. Konyaspor iki yıldır bu mevkide Ahmet Oğuz ile yola çıkmıştı ama olmadı. Çoğu zaman bu bölge Konyaspor’un en aksak noktası oldu. Yeni sezon öncesi artık elde Ahmet de yok. Yani sağ bekimiz yok. Şu an bu bölgede devşirme olarak oynayacak Uğurcan dışında bir isim bulunmuyor. Kanat beklerin iyi olması takıma avantaj sağlayacaktır. Bunun için Konyaspor’un yeni bir Skubic bulması gerekiyor.

Zaman daralıyor. Yönetimin artık acele etmesinde fayda var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Olcay KURT Arşivi