Prof. Dr. Turan Akkoyun

Prof. Dr. Turan Akkoyun

Haydin Efeler 09

Haydin Efeler 09

Haydin Efeler 09

Prof. Dr. Turan AKKOYUN

Spor etkinlikleri bireysel gelişimin sürdürebilir basamaklarının ilk sıralarında gelmektedir. Dijital ve internet ortamının gelişerek bireyin hareket alanını iyice daralttığı, asosyal durumunu pekiştirdiği günümüzde çok daha anlamlı hale gelmekte, dahil olunduğunda doğallaşmalara sebebiyet vermektedir.

Salgının alabildiğince ilerlediği bir zaman diliminde başlanan 2021-2022 sezonunda BAL 3. grubundaki futbol mücadeleleri ikamet ettiğimiz ve görev yaptığımız iki ilçe futbol takımının son dakikaya kadar tatlı bir yarışla sürmüş, nihayetinde bir puan farkla Efeler 09 Spor, Söke Sporu geride bırakarak Play-Off grubuna kalmıştır.

BAL ligi dokuz grup liderinin üçünün 3. Lige terfi maçları Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstiklal Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Medya, o ana kadar hiçbir profesyonel takımı bulunmayan şehrin stadyumuna dair yorum ve haberleri hedef kitleye ulaştırmakla heyecanı sporseverlere farklı bir noktadan aktarmaya başladı. Zira ev sahibi kent, büyükşehir statüsünde dahi değildir.

Tek devreli final grubunda mücadele eden kulüplere bakıldığında her üçünün de belediye destekli oldukları adlarından ve başkanlarından hemen anlaşılmaktadır. Böylelikle yerel yönetimlerin görev alanlarını daha da sosyalleştiğini söylemek mümkün görünmektedir.

Çiğli Belediye Spor, Belediye Bolvadin Termal Spor, Efeler 09 SFK beraberinde Afyonkarahisar, Aydın ve İzmir şehirleri arasında eğlenceli bir rekabeti de ortaya çıkarmış, henüz maçlar başlamadan profesyonel lig hesapları yapılmaya başlanmıştır.

Üç takımdan ilk önce sahaya çıkan Bolvadin ile Çiğli ekipleri olmuş, İç Ege’nin ilçe takımı, Adalar Denizi kıyılarından gelen rakibine karşılıklı pozisyonlara rağmen şans tanımayarak 2-0 gibi net bir skorla ve büyük bir avantaj yakalayarak turnuvanın son doksan dakikasını beklemeye başlamıştır.

Sahaya ilk çıkan takımlardan birisi olmanın avantajını kullanamayan İzmir ekibi, Adalar Denizi kıyılarının diğer temsilcisi Efeler 09 karşısında son umudunu ortaya koyup, diğer maç gününün skorunu beklemek amacıyla çıktığı maçta da umduğunu bulamadı. Henüz maç başlamadan takriben 400 km bir yol kat ederek yirmiden daha fazla otobüsün taşıdığı Efeler taraftarı sahada ortaya konan oyunla profesyonel ligin heyecanına iyice yaklaştıklarını iliklerine kadar hissetti. İkinci yarıda bir ara iki farklı öne geçilse de son on sekiz dakikaya dört gollü beraberlikle girilmesi heyecanı daha yukarılara taşıdı. Efeler kazanmasını bilerek Ramazan ayının üçüncü Cuma günkü maçı beklemeye başladı.

Bölgesel Amatör Lig ve terfi müsabakalarında namağlup son maçına çıkan Belediye Bolvadin Termal Spor ile oldukça çekişmeli maçlar geçirmesine rağmen son ana kadar nefes kesen grubundan tek puan farkla lider çıkmasını bilen Efeler 09 ilk maçlarını kazanmanın verdiği rahatlıkla son maçlarına galibiyet hedefiyle çıktılar. Beraberlik penaltı atışlarına geçiş demekti. Final ekiplerinin temsil ettiği şehirlerde uzun yıllar bulunmam ve araştırmalar yapmam benim için ayrı bir güzellik olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Oldukça çekişmeli ve karşılıklı ataklarla geçen maçta fileler bir türlü havalanmayınca iş kaleci merkezli penaltı atışlarına kaldı ve sonucu almak uzadıkça uzadı. Nihayetinde rakibin penaltı atışını mükemmel bir kurtarışla engelleyen Alper Özdemir görevini başarıyla tamamlamanın ötesinde takımının profesyonel lige çıkışının son hamlesini de gerçekleştirmiş oldu.

Efeler, Bolvadin, Çiğli Futbol ekipleri özelinde amatör ve profesyonel bütün spor kulüplerimize sportmenliğe yakışır tatlı rekabet içinde nice başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Turan Akkoyun Arşivi