Rivahi Kalay

Rivahi Kalay

Kadın Ekmek’tir, Su’dur, Tuz’dur, Aşk’tır, Emanet’tir…

Kadın Ekmek’tir, Su’dur, Tuz’dur, Aşk’tır, Emanet’tir…

Kadın…

Dünyamızı ısıtan güneşle güne merhaba diyen insanların ülkesinde, gün doğumunun müjdecisi sabah ezanı ile canım ülkeme merhaba diyerek uyandı.

Bismillâhirrahmanirrahim diyerek sabahın ilk ışıklarında yalnız yaşayan bir kadın olarak, mesaisine yetişmek için yollara düştü. Otobüs durakları, dolmuş durakları doluydu. Herkes işine, aşına, okuluna yetişme mücadelesi veriyordu.

Kadın…

Toplumda ki var olma mücadelesine başladı. Ülkesinin örf’lerine göre yargılanmadan, ayakta durmaya, var olmaya çalışmak için koşturuyordu. Hayatın acılarını yaşamış, yaşamasına müsaade etmiş insanları, çektiği sıkıntıları, art niyetini sonra ortaya çıkaranları, Allah’a havale ederek mesaisine koşturdu.

Ve Kadın…

Nişandan ayrıldığı kadını öldüren, arkadaşlığını kabul etmeyen kadına kezzap atan, boşandığı eşini ailesiyle öldüren insanların adını “Namusumu temizledim” etiketiyle paylaşımları hayretle izliyoruz. Ülkemizde kadınların yaşadığı benzer dramlar o kadar çok yaşanıyor ki, bunların çok küçük bir bölümü ortaya çıkıyor. Buna benzer durumlar sorulunca hiç birimiz annelerimizin, kızlarımızın, ablalarımızın başına gelmesini kesinlikle istemezken, bir başka kadına bunları yapmada, dayatmada sınır tanımıyor; hatta bunları yalanlarla süsleyerek anlatabiliyoruz.

Ülkemiz toprakları üzerinde yaşayan bireylerin kültür manzarasının neresinden bakarsak bakalım, karşımızdaki bireylere saygı duymamız ortak görüş noktamız gibi duruyor. Yaşanan durumlara bakılırsa tamamen tersini ortaya koyuyor.

Kadın ve erkek dünya fıtratının vazgeçilmezi, birbirinden ayrılamaz parçası, saygı da her iki taraf için gerekliyse, kadınların cinsel menfaatler, cinsi ayrımcılıklarla harcanarak, vb diğer konularda toplumda hakir görülmesinin mantığı ne olabilir ki… Hatırlayalım!

Kadın Ekmek’tir, Su’dur, Tuz’dur, Aşk’tır, Emanet’tir…

Kadın Ana’dır.

Kadına içimizdeki tüm arsızlıkları göstermek, iyi bir bireyin yapacağı şeyler değildir. Olumsuzluklardan uzaklaşmak için maneviyatımızı güçlendirmek, bakış açımızı değiştirmek, insanları sevmek ve hoşgörü hamurunda yoğrulmak; ilacımız olacağına inanıyorum.

Saygıyla yoğrulun…

Sevgiyle kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rivahi Kalay Arşivi
SON YAZILAR