Rivahi Kalay

Rivahi Kalay

Kadına değer vermeniz için felsefeye ihtiyaç yok

Kadına değer vermeniz için felsefeye ihtiyaç yok

Kadın emek harcadığınız büyüttüğünüz kızınız, geleceğin kadını, eşi,  anası, kardeşi, bacısıdır.

“Kızlarınızı çaya gazoza şekere ilaç atarlar yeme” diyerek büyüttünüz. Nereden biliyordunuz.  Siz kızların gazozuna ilaç mı attınız? İlaç atan dostlarınız arkadaşlarınız mı vardı? Vardı da sessiz mi kaldınız?

Kadın doğduğu günden itibaren, toplumdaki var olma mücadelesine başladı. Babası, eşi, anası olan kadın aslında hep yalnız büyüdü. Yeri geldi erkeğin yaptığı yetmedi, kadının kadına yapığı kötülükle yaşadı. Ülkemizin örf’lerine göre yargılanmadan var olmaya çalışmak için koşturdu. Hayatın acılarını yaşamış, yaşamasına müsaade etmiş insanları, çektiği sıkıntıları, dost olup art niyetini sonra ortaya çıkaranlarla mücadelesine devam etti. Toplumda seviyesiz ithamlara maruz kaldı.

Kültür manzarasının neresinden bakacak olursak olalım, karşımızdaki bireylere saygı duymamız ortak görüş gibi ortaya çıkıyor. Yaşanan durumlar ise tamamen, tam tersini ortaya koyuyor. Hayal etmesi bile tuhaftır ki; nişandan ayrıldığı kadını öldüren, arkadaşlığını kabul etmeyen kadına kezzap atan, boşandığı eşini ailesiyle öldüren insanların adını “Namusumu temizledim” etiketiyle, paylaştığı olayları hayretle izliyoruz. Kadın ve erkek dünya fıtratının vazgeçilmezidir. Kadın ve erkek birbirinden ayrılamaz ise saygı her iki taraf içinde gerekliyse, kadınların cinsel menfaatler ya da cinsi ayrımcılıklarla harcanarak, toplumda hakir görülmesinin mantığı ne olabilir ki…

Sorulunca hiç birimiz bunların annelerimizin, kızlarımızın, ablalarımızın başına gelmesini kesinlikle istemezken, bir başka kadına bunları yapmada, dayatmada sınır tanımıyor; hatta bunları yalanlarla süsleyerek anlatabiliyoruz.

. Kadın merhamettir. Kadın güçtür. Kadın evdir,  Kadın doğuran, onarandır. Kadın yaşamaya çalışandır.  Kadın karanlığa ışık olandır. Kadın devletin aynadaki yüzüdür. Ne yazık ki Kadın katledilendir.

Kadın ekmek’tir, su’dur, tuz’dur, aşk’tır,emanet’tir…….. kadın ana’dır.

Sadece insan olarak maneviyatımızı güçlendirmek, bakış açımızı değiştirmek, insanları sevmek, hoşgörü hamurunda yoğrulmak; olumsuzluklardan uzaklaşmak için ilacımız olacağına inanıyorum.

Saygıyla yoğrulun… Sevgiyle kalın…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rivahi Kalay Arşivi