Sami Gediz

Sami Gediz

Binali Yıldırım’a biraz yük sürelim

Binali Yıldırım’a biraz yük sürelim

Yalan dünyanın yalan işleriyle vakit geçirmeye devam ederken, vaktin de nasıl su gibi geçtiğine hep birlikte şahit oluyoruz. Duyduklarımızı yazmaya kalksak sayfalar yetmez, yer yerinden oynar. Biz yine çok fazla etliye sütlüye dokunmadan genel şeyleri yazmaya devam edelim.

Konya Ticaret Odası Başkanımız Selçuk Öztürk geçtiğimiz gün TV Programımıza konuk olmak için ofisimize geldi. Başkanı özlemişiz, uzun uzun sohbet ettik. Yeni sakal imajıyla ekrana çıktı. O gün sakal konusunu konuşamasak da söylemeden geçmeyeyim, “sakal başkanı yaşlı gösteriyor.” Bence sakaldan kurtulup eski haline dönse çok daha iyi olacak.

Başkan ekonomik olarak verilerin iyi gittiğini, ihracatımızın arttığını söylüyordu. Sanayi çalışıyor. Dış ticaret yapan firmalar, üreterek diğer ülkelere ürün gönderen firmalarımız daha fazla çalışmaya başlamış. Pandemiden dolayı Batı ülkelerinde üretim durduğu için, Türkiye fırsatı değerlendiriyor.

Türkiye’nin önünde Suriye ve Azerbaycan gibi yeniden yapılanacak 2 ülke var. Bu ülkeleri yeniden inşa etme görevi de yine Türkiye’ye düşüyor. Bu noktalarda Türkiye’nin ekonomisine çok katkı sağlayacak. Ülkemizin bir an önce toparlanacağına inanıyorum. Bu korona hasarı da elbet bir gün onarılacak.

Uğur Özteke abi ile her günümüz birlikte geçiyor, tabi birçok konuda da istişare ediyoruz. Ondan öğrendiğim ve öğreneceğim çok konu var. Tecrübelerinden faydalanıyoruz. Sağ olsun o da esirgemiyor. Bildiği her şeyde bize yol gösteriyor. Konu ülkemiz olunca birçok konuda eleştiriler yapıyoruz, ortak fikirde buluşuyoruz. Konuştuklarımızı yazsak bizi anında muhalefet yaparsınız, fakat biz ülkemizin iyiliği için bu tür eleştirilerin konuşulması taraftarıyız. Çocukların geleceği için bazı sistem hatalarının konuşularak düzeleceğine inanıyoruz.

Bazı kararlar alınırken ince düşünmek gerekiyor. Adaletsiz bir karar doğru karar değildir. Yöneticilerimizin bunlara çok dikkat etmesi gerekiyor. Geri dönüşü olmayan hatalar ileride pişman olacağınız noktalara gelmesin.

ÇEVRE YOLU PROJESİ NE DURUMDA?

Eski Başbakan Binali Yıldırım, bugün Konya’ya geliyor. Ulaştırma Bakanlığı döneminde ülkeye birçok değer kattı. Ülke olarak kendisine minnettarız. Konya Çevre Yolu şehrimiz için çok önem taşıyor. Şehir içi trafiğini rahatlatacak bu proje 3 etaptan oluşuyor. 1. etabı tamamlanan projenin 2. ve 3. etabı noktasında bir açıklama yapılmıyor. Sayın Başbakan Binali Yıldırım bu işe el atarsa hızlanır diye düşünüyorum. Konya gelişiyor, nüfusu artıyor. Bunlara paralel olarak bu tür yatırımların acilen bitirilmesi gerekiyor. Şehrimizi yönetenlerin de bu konuda benimle hemfikir olduğunu düşünüyorum.

YHT KONYA – ANTALYA NE DURUMDA?

Sayın Başbakanı Konya’da yakalamışken bu tür konuları dile getirmesek olmazdı. Sonuçta Konya, AK Parti için önemli bir şehir. En yüksek oy alınan illerden birisi. YHT ile Konya’dan Antalya’ya gitme hayalini Konyalılar çoktan kurmaya başladı. Bu konuda da somut adımlar atıldığını düşünüyorum. Sayın Başbakanın bu konuda da bir talimatını bekliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sami Gediz Arşivi