Sami Gediz

Sami Gediz

Fahri Doktora unvanı!

Fahri Doktora unvanı!

Merak ettim araştırayım dedim! “Fahri Doktora” unvanı kime verilir, neden verilir? Sorularının cevabını arayayım diye internete girdim. Bir yorum dikkatimi çekti...

- Akademisyenlere de verilmekle birlikte genellikle, alaylı yetişmiş, herhangi bir akademik kariyere sahip olmaksızın, bilimsel, toplumsal ya da sanatsal faaliyetleri ile üniversitelerin akademik kurulları tarafından takdir toplayan insanlara verilen bir unvandır. Başlangıçta toplumlara ve dünyaya mâl olmuş kişilere verilmiş ancak, daha sonraları özellikle ülkemizde; b.ku çıkarılarak bir yalakalık aracı haline dönüştürülmüştür.

Başka bir yorumda da; “Temsili olarak cehalet kokan kimselere verilince, bilime ihanet edilen unvandır” denilmiş. Bu unvanı hakkıyla alan yüzlerce kişi vardır, hepsine saygımız sonsuz fakat hak etmeyen ve cehalet kokan kimselere verildiği zaman eğitime, bilime ihanet edildiğini de görebiliriz.

Bu “Fahri Doktora” olayını neden araştırma gereği duydun diye soracak olursanız, bir haber okudum ve ismi lazım olmayan birinin bu unvana layık görüldüğüne şahit oldum. HER SEFERİNDE LİYAKAT DİYORUZ, BAZI ŞEYLERİN DÜZENE GİRMESİ GEREKİYOR DİYORUZ. İşte bunları gördüğümüz için söyleme gereği duyuyoruz.

Ülke yeni bir döneme giriyor. Yeni reformların sinyali verildi. Özellikle hukukta önemli reformların yapılması bekleniyor. Ayrıca faiz artırımının ardından teşvik paketlerinin de hızlı bir şekilde hazırlandığını duyduk, bakalım ne gibi paketler karşımıza çıkacak ve bunlar ticaret erbabına can suyu olacak mı?

******

FAHRİ MÜFETTİŞLER!

Fahri trafik müfettişleri günlük hayatta evimize ya da işyerimize bir trafik cezası geldiğinde aklımıza gelirler. Belki de futbol hakemlerinden sonra en fazla küfür edilen 2. kesim diyebilirim. Trafik polisinden ceza yemek ile fahri trafik müfettişinden ceza yemek arasında dağlar kadar fark vardır. İnsanlar polis yazınca saygı gösteriyor ama fahriden bir ceza geldiğinde bunu kendisine yakıştıramıyor. Çünkü ceza yazma yetkisi trafik polisinde algısı var hepimizde...

Fahri Trafik Müfettişliği ne kadar doğru bir şey tabi ki bu tartışılır. Kimine göre doğru bir şey iken kimine göre de gereksiz bir alan... Yani emniyet teşkilatı içerisindeki polis arkadaşlardan bahsediyorum. Onlar da kendi içlerinde bu konuda farklı düşüncelere sahipler.

İçişleri Bakanlığı yayımladığı genelgede 1 YIL SÜREYLE CEZA YAZMAYAN Fahri müfettişin belgesinin iptal edileceğini açıklamıştı. Yani ceza yazın diyorlar. Bakalım önümüzdeki dönem bize neler gösterecek...

******

 

KORONA YİNE HORTLADI

İlk vakanın mart ayında görüldüğü ülkemizde o günden bu yana koronavirüs gündemiyle sizleri meşgul etmeye devam ediyoruz. Kış aylarında alınan tedbirler yaz aylarında gevşetilmişti. Tam normalleşmeye doğru gidiyoruz derken yeniden tedbirler gelmeye başladı. Birçok yer kapandı. Buralarda çalışan onbinlerce vatandaşımız mağdur duruma düştü. Borçlu esnaf tam kendini toplama ümidine girmişken gelen kısıtlamalarla yeniden bir keşmekeş başlıyor.

Özellikle kış ayının geldiği şu günlerde işsiz kalan vatandaşlarımız inşallah mağdur edilmez. 2-3 aylık şu zorlu süreci en az hasarla atlatarak güzel günlere doğru ilerleme ümidiyle, hoşcakalın...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sami Gediz Arşivi