Şemseddin Beştav

Şemseddin Beştav

Destek şart

Destek şart

Konyaspor son Gençlerbirliği yenilgisiyle zor bir sürece giriyor. Bu durumdan yönetim teknik heyet ve futbolcuları sorumlu tutarak işin içinden sıyrılmak kolaycılık  olur. Böyle zor zamanlarda camianın bütünleşerek devreye girmesi gerekiyor. Şu anda başta taraftarlar olmak üzere camia olarak takıma sahip çıkmanın ve bütünleşmenin tam zamanı.

Deplasmanda oynanan Gençlerbirliği maçının analizini yapacak olursak bana göre Konyaspor iyi oynadığı maçta şansız bir şekilde yenilmesine rağmen ileriki maçlar için ümit verdi. Öncelikle maça çıkan kadroyu ve sonucu eleştirmek yerine Bülent hocanın uyguladığı yeni sistemi tek ön liberolu 4-1-4-1 sistemin olgunlaşmasını beklemek ne kadar zaman kısa olsa da zor olmasa gerek. Bu yeni sistemle dikkat edilirse Konyaspor daha çok pozisyona giriyor. Bu maçta ki Konyaspor’un en büyük sıkıntısı futbolcuların bitiricilikte zayıf kalmaları, tehlikeli noktalarda faul yaparak çok sık frikik vermeleri ve sık ofsayta yakalanmalarıyla birlikte kanatlardan yapılan saldırılara karşı savunmada zafiyetin ortaya çıkmasıydı. Konyaspor’un güçlü tarafları ise topa sahip olma yüzdelerine göre fazla miktarda tehlikeli pozisyon yaratmaları, ara paslardan, kontralardan pozisyon yaratmada efektif olmaları, topla oynamayı domine ederek ortadan saldırmalarıydı. Şu da bir gerçek Konyaspor agresif, dirençli bir takım değil maalesef.  Gençlerbirliği ise sahaya yayılarak oynayarak genelde sağ taraftan saldırdı ve iki golü de sağ taraftan yapılan ortalarla buldu. Gençlerbirliği kontra ataklarda pozisyon yaratmakta efektif hareket ederek bitiricilikte güçlüydü ve futbol şansıyla galip geldi. Maçın istatistiklerine baktığımız zaman Konyaspor açık ara önde gözüküyor. Sezonun en iyi oyunlarından birini oynadığımız maçta puansız dönmek insanı üzüyor. Ancak işin iyi tarafı spor kamuoyunun hem fikir olduğu iyi oyun ileriye olumlu bakmak adına futbolcularda karamsarlık değil özgüven yaratacaktır.

Ligde  telafisi olmayan sıkıntılı son 7 haftaya girilirken Konyaspor’un hatalardan ders alarak Sivasspor maçına yönetimin katkılarıyla moralli hazırlanmalı. Çünkü bundan böyle her kaybedilen puanın telafisi çok zor olacak. Son sözlerim gerçek Konyaspor taraftarlarına, lütfen teknik heyetimiz ve futbolcularımıza sahip çıkalım. Şu anda onların moral ve desteğe ihtiyacı var. Sosyal medyada ağır eleştiriler yapmak yerine en azından kalbi dualarımızla takımımıza pozitif katkı yapalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şemseddin Beştav Arşivi
SON YAZILAR