Şemseddin Beştav

Şemseddin Beştav

Taraftarlık bilinci

Taraftarlık bilinci

Bir kulübü olgunlaştırıp büyüten faktörlerden en önemlisi gerçek taraftarların kulüplerine karşı sorumluluklarının oluşturduğu bilinçtir.Taraftar olarak olumsuzluklara yeri geldiğinde tepki göstermek, hele hele doğru zamanda doğru tepkiyi vermek kolay bir olay değildir.Alınan sonuçlar ne olursa olsun önemli olanın kulübün ilkeleri ve değerleri olduğunu benimsemek, olgun bir duruş göstermek ve kulübe aidiyet  duygusu duymak taraftarlık  bilincinin en büyük göstergesidir.

Futbolumuzun olmazsa olması taraftardır.Taraftar tuttuğu takımı daha iyi yerlere gelmesi için maddi manevi her türlü fedakârlığı yapmak zorundadır.Taraftarlık iyi günde kötü günde, yense de yenilse de her zaman takımına fedakarca sahip çıkmaktır.Taraftar tanımı sonuna kadar takımını destekleyen, karşılıksız seven,arka çıkan, takımına tutkulu bağlı olan demektir.

Bu açıklamalar ışığında kulübün gerçek sahibi Konyaspor taraftarına sitem edeceğim. Başarısızlıkları kolay bir şekilde teknik direktöre, futbolculara, yönetime yüklüyoruz. Bugüne kadar uzun zamandan beri kendi sahamızda bir galibiyetimiz var. Soruyorum şimdiye kadar taraftar olarak bütün tribünlerin birlikte tezahüratlarıyla takımımızı yüreklendirip coşturarak iyi futbol oynamalarını sağlayabildik mi? Aynı zamanda rakip takımı, hakemi protesto ve yuhalamalarla baskı altına alabildik mi? Futbolcularında birer insan olduğunu, onlarında duygularının, hislerinin olduğunu tribünlerden gelecek alkışların, sevgi gösterilerinin onlar üzerinde itici güç oluşturup onları şevklendireceğini unuttuk mu?

Bu duyguların tam tersi olduğunda binlerce taraftarın futbolcu topu ayağına aldığında veya yanlış bir hareket yaptığında futbolcuları yuhalaması protesto etmesi futbolcuyu demoralize edeceğinden konsantrasyon bozukluklarına sebebiyet vereceğini hala düşünemedik mi? Futbolcuya desteklediğini, beğenildiğini hissettirmek onun özgüven kazanmasını sağlar.

Camia olarak yönetim, takım ve taraftar üçgeninde Konyaspor’un yaşadığı sorunların çözümüne katkı sağlayacak ‘özeleştiri’ ekseninin çok önemli olduğunu düşünüyorum.Çünkü özeleştiri yapmak yüzleşmektir. Hele gerçekleri görüp gerçeklerle yüzleşiyorsanız gelişirsiniz.

Son sözlerim Konyaspor’un bugüne kadar başarılarında hep koşulsuz destek olan gerçek Konyaspor taraftarına.Takımımız düşme potasına girdiği için bu stresi en iyi sizin desteğiniz vereceğiniz motivasyonla yeniden çıkışa başarıya dönüşebilir. Şuandaki eleştiri yargılama yada hakaret sadece bizi aşağıya çeker. Bizler başarıyı hayal edebilirsek ve her zamanki o ölmez Konyasporluluk ruhunu sürdürebilirsek takımımızda başarısızlık döngüsünden çıkacaktır.Arma sevdasıyla usta bir destekçi olarak Konyasporluyum, ben bu takımı seviyorum, başarılı olmasını istiyorum diyen herkesi gerçek taraftarlık bilincine davet ediyorum. Ayağa kalkmanın tam zamanı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şemseddin Beştav Arşivi
SON YAZILAR