Şeyma Savaş

Şeyma Savaş

Bahanelere bakmayın, herkes korana!

Bahanelere bakmayın, herkes korana!

Klima çarpmış, cereyanda kalmışım, yaz gribi, soğuk algınlığı, soğuk su içtim ondan boğazıma inmiş, dondurma yedim hasta oldum…

Bu ve benzeri bahaneleri o kadar çok kişiden işitiyoruz ki!...

Maalesef 2,5 yılı aşkın bir süredir hayatımızın bir parçası olan koronavirüs pandemisini tam unutuyorduk ki uyuyan hücreleri tekrar tekrar uyandırıp hayatımıza sokmaya devam ediyorlar. Bitti, bitecek, aşı çözüm, bağışıklık çare derken, Sağlık Bakanımız Fahreddin Koca’nın önce tedbirlerin gevşetildiğini ardından kaldırıldığını açıklamasıyla rahat bir nefes almıştık.

Ancak görünen o ki pandeminin biteceği yok. Hatta sanki yeni varyantlarla birlikte iş daha da sarpa sarıyor. Ne olacak bilen yok. Vaka sayısı günden güne artıyor. Yukarıda da bahsettiğim gibi herkes bir kırgınlık, rahatsızlık yaşıyor. Konduramadığı için de çeşitli bahaneler sıralıyor. Ama rakamlar öyle demiyor. Belli ki sonbaharda da yeni bir dalga ile belki de kısıtlama ile karşı karşıya kalacağız.

Alışmaktan başka çare yok. Koronavirüse boyun eğmeden, tedbirlere mümkün olduğu kadar uyarak hayatımızı yaşamak zorundayız.

Bir de aşı gerçeği var. Hiçbir pandeminin aşısız sona ermediği gerçeği gün gibi ortadayken, aşı karşıtlığı da ilk gündü hızıyla hayatımızdaki yerini koruyor. Aşı olmamak tercih meselesidir ancak aşı hakkında bilimsel gerçeklere aykırı bir şekilde konuyla ilgili hiçbir eğitimi olmayan insanların kulaktan duyma bilgilerle dezenformasyon yapmasına karşıyım.

Elbette aşı olup olmamak bireyin hür iradesine kalmış bir meseledir. Ancak tedbirsiz davranarak hastalığı ister bile isteye isterse de bilmeden başkasına bulaştırmak ne kadar adildir.

İster aşı ol ister olma ancak tedbirli olmak zorundasın. Camide, okulda, sokakta, alışveriş merkezinde, iş yerinde, restoranda yemek yerken, açık havada, kapalı ortamda… Herkes kurallara uyma yükümlülüğü ve sorumluğu taşımak zorunda.

Sağlık bakanlığı yetkilileri “aşı olun”, “hatırlatma dozlarınızı yaptırın” diyor. Devletimiz de bu imkanı sağlamış. O halde öncelikle risk grubundakiler olmak üzere salgının seyri de yakından takip edilerek aşılarımızı yaptırmakta fayda var.

Sağlıklı günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şeyma Savaş Arşivi