Şeyma Savaş

Şeyma Savaş

Destan yazanlara minnetle…

Destan yazanlara minnetle…

Şanlı tarihimiz nice başarılarla, sayısız kahramanlık hikayeleriyle doludur. Bu toprakları yurt yapmak için canlarını ortaya koymuş, vatan için şehit olmaktan kanının rengini bayrağa vermekten bir an bile kaçınmamıştır.

Bakmayın yağma ve talan düzeniyle cüzdanlarını dolduranlara, dünya menfaati için vatanını satanlara, siyasi istikballeri için kirli düzenin ortağı olmaktan çekinmeyenlere, bu milletin vatanperver evlatları var. O vatanseverler dün Malazgirt’te, İstanbul’un fethinde, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi bugün 15 Temmuz’da, terör örgütlerine karşı sınırlarda ve ülkenin bekası için sınır ötesinde nöbette, yarın ise vatanın tehlikeye düşeceği her an her yerde vatan aşkı için namertlerin karşısına çıkmaktan geri kalınmayacak. Çünkü bu milletin vatanperver evlatları vatanı için gözünü kırpmadan cepheye koşar. Biz kanlarıyla destan yazanlardan böyle gördük. Damarlardaki kan yine aynı kandır. “Ölürsek şehit, kalırsak gazi” düsturuyla, istiklal ve istikbalimizi korumaya devam edeceğiz. “Korkma” diye başlayan İstiklal Marşımızda bu milletin evlatlarının korkusuzcu, kahramanca verdiği mücadele anlatılıyor.

Milli Şairimiz Mehmet Akif;

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?

Şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda!” diyor.

Ne kadar derin anlamlar içeriyor değil mi? Yerden bir avuç toprak alıp avcunuzu sıksanız şehit fışkıracak diyor. O kadar çok şehit vermişiz, kan dökmüşüz. Ne için; bu vatan için. Bizim için…

Bundan tam 100 yıl önce tarihe geçen kahramanlık destanına imza atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, vatanın dört bir yanından genci yaşlısı, kadını erkeği yurdumuzu düşman işgalinden kurtardı.

Biz bugün idrak edemesek de hatta birileri tarafından o kahramanlık destanı hor görülse, değersizleştirilse, yok sayılsa da o gün o destan yazılmasaydı bugün biz kim bilir hangi durumda olurduk.

Vatanıma bir daha yabancılar girmesin, toprağımı kirletmesin, ibadet yerlerimize dokunulmasın diyerek cepheden cepheye koşan kahramanlarımıza şükran ve minnetle…

30 Ağustos Zafer Bayramınız Kutlu Olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şeyma Savaş Arşivi