Şeyma Savaş

Şeyma Savaş

Korona bitti derken domuz gribi peşinden gelmeye devam ediyor

Korona bitti derken domuz gribi peşinden gelmeye devam ediyor

Şu sıralar herkesin sık sık hastalandığı ve aynı gribal enfeksiyonları gösterdiği günlerde sağlığımıza daha çok dikkat etmemiz gerekiyor.

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte artan bu salgın hastalığının ciddi sorunlara yol açtığı gözüküyor.

Hemen hemen herkesin aynı belirtilerle hastanelere başvurduğu görülmekte. Hastanelerdeki vaka artışının giderek artması acaba yeni bir pandemi sürecimi başlayacak dedirtiyor.

Her sene değişik versiyonlarıyla gelen bu salgına karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirmemiz gerekiyor. Peki bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için nelere dikkat etmemiz gerekir?

Önceliklerin arasında ve en önemlisi olan uyku düzenimiz. Erken uyuyup ve erken uyanmaya özen göstermemiz gerekiyor. Bu sayede vücudumuz dinç bir şekilde güne başlayabilecek.

İkincisi ve önemli bir diğer uygulamamız ise bol bol su içmek. Biliyorsunuz ki vücudumuzun % 70’i su. Suyu kilomuzla orantılı olacak bir şekilde tüketmemiz gerekiyor. Suyu gerektiği kadar tüketmediğimiz zaman baş ağrısı ve halsizliğe yol açabilir.

Bir diğer uygulamamız ise hafif ve dengeli beslenmek. Gün içinde yeterli kaloriyi aldığımız da ve bunun yanı sıra her gün yarım saate olsa egzersiz yapmak bağışıklığımızı güçlendirecektir. Doktorların tavsiyesi ile bunların yanında ek takviyeler de tüketmek bağışıklığımızı güçlendirmeye yardımcı olacaktır.

Bağışıklığımızı güçlendirirken bir yandan da hijyene dikkat etmemiz gerekiyor. Korona ile başlayan bu hijyenik artışın bundan sonrada devam etmesi herkesin açısından iyi olacaktır. Ve tabi ki sosyal mesafe. Artık eski sosyal mesafe kuralları olmasa da elimizden geldiğince kalabalık ortamlarda bulunmamaya çalışalım.

Sağlıcakla kalmanız dileğiyle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şeyma Savaş Arşivi