Şeyma Savaş

Şeyma Savaş

TÜRKİYE’DE YAZ

TÜRKİYE’DE YAZ

Evet, yavaş yavaş ülkemiz de havaların ısınmasıyla birlikte kıyı kesimler de tatil sezonu başlamış bulunmakta.

Pandeminin etkisiyle artan enflasyonla birlikte bir de üzerine seçim vs. eklenince artık vatandaşlarımız için tatil planları hayal olmaktan öteye geçemiyor.

Senede bir kere bile tatil yapamayan vatandaşlarımız için durum hiç iç açıcı değil. Böyle güzel bir ülkeye ve doğaya sahipken maalesef kendi vatandaşlarımızın tatil yapamayıp yabancı turistlerin sürekli tatil yapmaya ülkemize gelmesi açıkçası üzüyor.

Kendi ülkemizde bile gönlümüzce gezip görmediğimiz o kadar yer var ki başka ülkelerden gelen turistlerin bizden önce oralara gidip bizim tarihimizi ve doğamızı bizden daha önce gezip görmesi üzücü.

Şu an vatandaşlarımız tatil planı yapmayı bile bırakmış olup tek amaçları temel ihtiyaçlarını karşılamaktır.

Umarım en kısa zaman da ülkemizde oluşan bu yüksek enflasyon diğer yabancı ülkelerdeki gibi normal bir seviyeye düşer.

Tabii burada bir de toplumda oluşan yanlış bir algı ya da söyleme dikkat çekmek istiyorum. Biz böyle tatile gidemiyoruz diye serzenişte bulunuyoruz ya, işte toplumun bir kısmından hemen cevap geliyor. “Tatile gitmeyiver!”

Niye? Bizim hakkımız değil mi? Gezip, görmek, dinlenmek, eğlenmek bir insana neden çok görülüyor ki? Bizim insanımız her şeyin en iyisine layık değil mi? Hans tatil yaparken Hasan niye tatil yapmasın. Helga 5 yıldızlı otele giderken Hülya neden evinde otursun?

Vatandaşlarımızın sadece temel ihtiyaçları karşılamak için çalışmak zorunda kalmadığı güzel günlere ulaştığı bir Türkiye görmek ümidiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şeyma Savaş Arşivi