Süleyman SAYAN

Süleyman SAYAN

Kocaman’ın gözyaşları

Kocaman’ın gözyaşları

Denizlispor maçının yazısını bitirmiş gözden geçirirken kulüpten gelen bildirim ile aslında şaşırmak ile üzülmek arasında bir yerlere gittim. İlk yaptığım şey ise yazdığım yazıyı silmek oldu. Aykut Kocaman takımla karşılıklı anlaşarak ayrılmış aradan geçen birkaç saatlik dilimde bir grup taraftar ellerinde çiçekle Kocaman’ı uğurlamaya gelmiş ve Kocaman’ı belki de ilk kez gözyaşları içinde görmüştük. 

Bizlere daha önce tatmadığımız duyguları yaşatması şöyle dursun, onuru, dik duruşu, felsefesi ve futbolun sahada oynandığından fazlası olduğunu defalarca göstermesiyle, takımın sadece bugününü değil yarınını da düşünen yapısıyla gönlümüzün hep başköşesinde olacak.

Gönül isterdi ki bu gözyaşları mutluluk gözyaşları olsun ama olmadı. Futbolda geçmiş ile ilgilenirsen geleceği görmen, önüne bakman biraz sıkıntıya girebiliyor. O yüzden bir an önce mevcut hoca adaylarını ve alternatiflere bakmak gerekiyor. Konyaspor hocası olacak kişinin teknik becerisinin yanında durduğu süre zarfında ve sonrasında da Konyaspor’dan bir şeyler götürmeyecek kişiler arasında karar verilmelidir. Hırs ve aidiyet duygusu ile ekstra bir şeyler verebilmelidir. Burada ki hırsı şovla şaklabanlıkla karıştırmamaya özen göstermeliyiz.

Yönetimin çok acele etmeden ama geçte kalmadan alternatifler üzerinde durması gerektiğini düşünüyorum. Umarım tercih yaparken Konyaspor’a ihtiyacı olmayan insanlar değerlendirmeye alınmaz. Zira kendisini Konyaspor’dan üstün gören kişi ya da kişilerin bize getireceği tek şey seri mağlubiyetler olacaktır. Normalde anlaşma olmadan pek isimler üzerinden yorum yapmayı tercih etmem lakin eğer yönetimde olsaydım Bülent Korkmaz ve Tayfun Korkut isimleri üzerinde dururdum.  Cumartesi günü oynanacak olan maça yeni hoca yetişir mi bilinmez fakat şansımızın kolay kolay tutmadığı bir rakip ile oynamamız maçın alışık olduğumuz üzere cumartesi oynanması futbolcuların ve taraftarın içinde bulunduğu durum bir galibiyet ile rüzgarı tersine döndürebilir. O zaman kan değişikliğinin faydasını görürüz zira önümüzdeki Kayseri ve Kasımpaşa maçları morali yükselten maçlar olma ihtimali yüksek diyebiliriz.

Aykut Kocaman düzene karşı gelen günümüzde kıymeti anlaşılması beklenmeyen teknik direktörlerden, burada yarım kalmış işleri idealleri ve planları vardı. Zarar verdiğini ve dokunun bu sefer uyuşmadığını gördü ve yine Konyaspor faydasına kendisini ve oyun anlayışını zor duruma sokacak bir karar verdi. İyi bir başlangıç için kağıt üzerinde kolay görünen 2 maçı yeni teknik heyete bıraktı. Bıraktığı tek şey bu değildi tabi yüreğimizde çok derin izler bıraktı ve bu izler onu hep iyi hatırlamamızı sağlayacak. Peki, bu takımdan gitmesi gereken kişi Aykut Kocaman mıydı? Yoksa onu bu hallere düşürenler mi ayrıca düşünmek gerek, ya da lig sonunu beklemek!

Yolun açık olsun güzel insan, adam gibi adam sen gittin belki ama hatıran da yeter…

Günün sözü; Karakter sahibi bir insan ne istediğini bilen duygularına boyun eğmeyen sağlam prensiplerle hareket eden insandır, tıpkı senin gibi Aykut Kocaman…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman SAYAN Arşivi
SON YAZILAR