Sümeyye Savaş

Sümeyye Savaş

Gerçek Şifa “Alternatif Tıp”ta Olabilir Mi?

Gerçek Şifa “Alternatif Tıp”ta Olabilir Mi?

Son dönemlerde hem hastalıklar hem de tedavi yöntemleri oldukça artmaya başladı. İlerleyen teknoloji ve muayeneler ile hastalıklara daha detaylı tanılar konulmaya başlandı. Bu durum tabii ki bizler için daha önemli ve doğru olan bir yol olsa da, çoğu insan ilaçları veya tedavi yöntemlerini reddetmekte. Ve alternatif tıpa yönelme konusunda ısrarcı.

Hep duyarız çevremizden “şöyle bir rahatsızlığım vardı doktorların verdiği ilaçları attım falanca bir bitki var o iyi geliyormuş” cümlesini ya da soğuk algınlığı gibi gribal bir enfeksiyonumuzda hemen nane – limon ikilisine başvururuz.

Peki gerçekten şifa alternatif tıp ile daha mümkün olabilir mi?

Doğru yerde doğru ürünlerin kullanımı ile gayet tabi mümkün olabilir. Günümüz ilaçlarının yapımında kullanılan bitki özleri doğal hali ile kullanmak çok daha sağlıklı olabilir. Ki tercihlerimiz arasında hep “bitkisel” ürünler olmakta.

Bir diğer etken de geçmişte tedavi ve tanı mümkünatının pek olmaması ile anneannelerimizin, babaannelerimizin kendi yöntemleri ile buldukları ilaç gibi gelen tarifleri… Her zaman işe yaramıştır.

Yani demem o ki; doktor tavsiye ve muayenelerimiz çok çok daha sağlıklı ve doğru bir yol olsa da şifayı alternatif tıpta aramakta önemli bir yardımcı faktördür.

Alternatif tıp yöntemleri birçok ülkede tıp doktorları tarafından etkin ve bilimsel zeminde uygulanmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, İsviçre, Küba, Japonya, Şili gibi ülkelerde nüfusun %40’ından fazlası geleneksel ve tamamlayıcı tıbbı yılda en az bir kez kullanmaktadır.

Alternatif tıpta Konya da son yıllarda çok ciddi yol almış durumda. Hem özel sektör girişimcilerinin hem de kamu hastanelerinin bu alandaki yatırım ve çabalarına tanık oluyoruz. Son olarak da Numune Hastanesi’nde eski Hemşirelik Binası olarak bildiğimiz alan Selçuklu Belediyesinin girişimleriyle baştan aşağı yenilendi ve kısa adı GETAT olan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi hizmete girdi. Burada Ayakta Fizik Tedavi ve Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi hizmetleri veriyor.

Yine Konya Şehir Hastanesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi; akupunkturdan hacamata, sülük tedavisinden ozon terapisine kadar geniş bir hizmeti veriyor.

Şifa olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sümeyye Savaş Arşivi