Sümeyye Savaş

Sümeyye Savaş

Yeni bir yıla merhaba

Yeni bir yıla merhaba

2022 yılını uğurlarken, 2023’e merhaba dedik. Yeni yıl, yeni umutlar yeni beklentiler… Herkesin yeni yıldan beklentisi vardır. Kimi mal, mülk, para ister kimi aşk, kimi evlilik, kimi bebek kimi aile, kimisi de iş ister. Bir de sağlık isteyenlerimiz olacaktır elbet. Her şeyin başı da sağlık değil mi? Biz herkese yeni yılın mutluluk, huzur ve sağlık getirmesini diliyoruz. Her şey herkesin gönlünce olsun.

Üst üste zorlu yıllardan geçmekteyiz. Ekonomik krizler, pandemi, hastalıklar, iç ve dış gelişmelere bağlı yaşanan krizler ve ülkemizin son 30 yılına damga vuran terör belası…

Son yıllarda bir de buna göçmen krizlerimiz eklendi. Önce ülkelerindeki iç savaştan kaçan, kaçmak durumunda kalan Suriyeliler ardından dalga dalga ülkemize akın eden Afganlılar, Pakistanlılar…

Git gide çok uluslu bir ülke haline gelmekteyiz. Bu insanlarla yaşamaya alışmamız gerekiyor. Kolay değil, kültürel farklılık var, dil farklılığı, yaşam farklılığı her şey var. Adaptasyon, uyumlu yaşam kolay olmayacak. Zaten bunun sancılarını çekmekteyiz. Ancak hep beraber alışmamız lazım. Bu insanlar ülkelerine dönmeyeceklerse –ki şuana kadar bu yönde bir adım görmedik- birlikte yaşama alışmamız, onları da kabul etmemiz gerekecek. Zor olacak ancak şimdilik başak da bir seçenek görülmüyor.

Ekonomi açısından da zor günlerimiz oluyor. Hayat pahalılığı almış başını gidiyor. Artık insanlar markete, bakkala gitmekten korkuyor. Bakmayın AVM’ler dolu, millet alışveriş çılgınlığında diyenlere. Parası olan harcıyor. Ancak toplumun giderek artan büyük bir bölümü de ne yazık ki geçim sıkıntısını iliklerine kadar hissediyor. Ücretlere zam geliyor, insanlar tam rahatlayacakken daha ellerine maaş geçmeden markette pazarda yaşanan fiyat artışlarıyla hayal kırıklığı yaşanıyor.

Onun için yeni yıl gelse ne olur gelmese ne olur. Önce zihinlerin değişmesi gerekiyor. Zihinler değişmedikçe de takvimden yapraklar bir bir eksilse de değişen bir şey olmayacak.

Anlaşılan o ki 2023 yılı da kolay geçmeyecek. Ümidimiz işsizliğin azaldığı, deprem ve sel gibi afetlerin yaşanmadığı, terörün kökünün kazandığı, ekonomik anlamda gerçek refahın yaşandığı, insanların kutuplaşmadan bir ve beraber yaşayabildiği, kavgasız gürültüsüz günlerimizin olduğu, huzur bulduğumuz ve en önemlisi sağlıklı olduğumuz bir yıl yaşayabilmektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sümeyye Savaş Arşivi