KONYA HABER
Konya
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2974 %0,31
48,3552 %0,51
4.823,20 % 0,26
Ara
BBN Haber Yazarlar Tam mevsiminde ve ölçüsü şaşmayan lahana sarmasının hazırlanışı! Sarma asla dağılmıyor

Tam mevsiminde ve ölçüsü şaşmayan lahana sarmasının hazırlanışı! Sarma asla dağılmıyor

Lahana sarması hazırlarken dikkat edilmesi gereken püf noktalar;

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Lahana sarmasını hazırlarken bu püf noktalara dikkat ederek lezzetli ve doyurucu bir yemek elde edebilirsiniz.

* Lahanayı yaprak yaprak ayırırken dikkatli olun ve yaprakları sert kısımlarından ayırın. Daha sonra lahanayı kaynar suda bekletin ve yumuşamasını sağlayın.

* Lahana sarmasının iç harcını hazırlarken pirinç, kıyma, soğan, sarımsak, domates salçası ve baharatları dengeli bir şekilde kullanmaya özen gösterin. İç harcın lezzeti lahana sarmasının anahtar noktalarından biridir.

* Lahanayı sararken iç harcı lahananın üzerine eşit bir şekilde yaymaya özen gösterin ve sarmaları sıkıca sarın. Bu sayede sarmalarınız dağılmadan pişer ve lezzetli olur.

LAHANA SARMASININ TARİFİ

Zeytinyağlı Lahana Sarması İçin Gereken Malzemeler:

1 adet orta boy sarmalık lahana

Zeytinyağı

İçi İçin;

2 su bardağı pirinç

1 su bardağına yakın sıcak su

2-3 adet soğan

1 yemek kaşığı salça

zeytinyağı

tuz, karabiber, nane, pul biber

Zeytinyağlı Lahana Sarması Yapılışı:

Öncelikle iç harcını hazırlayalım.

Soğanı yemeklik doğrayalım.

Bir miktar zeytinyağında, pembeleşene kadar kavuralım.

Pirinci de ekleyip kavurmaya devam edelim.

Pirinç de kavrulunca salçayı ve baharatları ekleyip karıştıralım.

Suyunu da ilave edip, pişmeye bırakalım.

Pirinçler suyunu çekince altını kapatıp, dinlenmeye bırakıyoruz.

Bir tencerede suyu kaynatıyoruz.

Haşladığımız lahana yapraklarının sert kısımlarını keselim.

Sarılacak büyüklükte keselim.

İçine hazırladığımız harçtan koyup, sarma sarar gibi saralım.

Tencerenin dibine ayırdığımız lahana yapraklarını dizip kapatalım.

Üzerine sardığımız lahanaları dizelim.

En son üzerlerine zeytinyağı gezdirip tuz serpelim.

Üzerine çıkacak kadar su ilave edelim.

Pişerken dağılmaması için üzerine bir tabak yerleştirip, pişmeye bırakalım.

Suyunu çekip, lahanalar yumuşayana kadar pişirelim.

Pişince dinlendirip, arzuya göre yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun…

Kaynaklar: haberturk.com, youtube.com