Tufan Soydabaş

Tufan Soydabaş

ERTELEMENİN ÜSTESİNDEN NASIL GELİRİM?

ERTELEMENİN ÜSTESİNDEN NASIL GELİRİM?

1-) Gerçeği kabul edin

Disiplinli olmadığınızı anlayın. Bunu çoğu kişi farkında değildir aslında fakat başarının ilk basamağı disiplindir. Disiplin ortaya bir irade koymak demektir. Bu disiplin geleceğinizi tanımlamanıza yardımcı olacaktır. Ve bunu düzeltmek için bir plan yapın. Herhangi bir sorunu çözmenin ilk adımı, var olduğunu kabul etmektir. Planı yazın mutlaka havada kalmasın. Bir şey yazılmışsa değerlidir.

2-) Makul hedefler belirleyin

Büyük hedefleri tamamlamayı düşünmek korkutucu. Büyük başarıları küçük adımlara bölmek size yardımcı olacaktır. Günde 20 sayfa okuyarak bir kitabı bitirin. Bir paragraf yazarak başlayın. Zira büyük hedeflerin de küçük basamakları olur. Şimdi başla!

3-) İşinizi organize edin

Görevleriniz için son tarihler belirlemek, daha verimli çalışmanıza yardımcı olacaktır. Tarih belirle; Günlük; Haftalık; Aylık Görevler. Bu yukarıda ki maddenin bir yerde devamı niteliğindedir. Bunları da ajandanıza yazın. Ajandanız sizin patronunuz olsun.Bu bir aciliyet duygusu yaratır ve sizi hedeflerinize doğru çalışmaya motive eder.

4-) Dikkatinizi odaklayın

Önce basit aktiviteleri tamamlamaya çalışın. Bu, daha iyi odaklanmanıza yardımcı olacaktır. Bunlar seni güçlendirecek, Özgüven Motivasyon ve momentum, dikkatinizin ve odaklanmanızın hayatınızın gidişatını belirleyeceğini unutmayın.

5-) Olası dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırın.

Dikkat dağıtıcı unsurların tanımı basittir. Telefonunuz veya arka plandaki televizyon. Hatta sosyal medyadan gelen bildirim mesajları… Bunlar dikkat dağıtıcı unsurlardır. Bunlara kendinizce sınır koymak yerinde olacaktır. Eğer çok kopamıyorsanız, üçer saatte bir sadece 5 dakika bakarak ve bunu cep telefonuna zamanlayıcı ayarlayarak yapabilirsiniz. Oldukça faydasını görürsünüz. Bunları yap.

Sessiz ortam oluşturun. Bir çalışma ortamı yaratın. Bildirimleri kapatın. Zamanına ve hayatına karşı disiplinli ol. (Kaynak: Motivasyon) . Esen kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tufan Soydabaş Arşivi
SON YAZILAR