Tufan Soydabaş

Tufan Soydabaş

NEDENLERİN GÜCÜ

NEDENLERİN GÜCÜ

Mike Tyson'u herkes bilir özellikle 1985-1990 yılları arasında nam salmış "Demir Yumruk lakabıyla" anılan bir boksör. Anılan zaman diliminde 37 maç yapmış ve bu 37 maçın hiçbirinde yenilmemiş ve her seferinde de nakavt ile kazanmış bir boksör. Sıkı durun ve nakavt ettiği hiçbir boksör de şimdiye kadar ayağa kalkamamış. Şahsen böyle bir demir yumruk karşısında hiçbir boksör herhalde Tyson’un karşısına çıkmaya cesaret edemez. Sizce de öyle değil mi?

Gelin görün ki Tyson’un bu başarısı bahis şirketlerinin iştahını kabartıyor ve Japonya da bir maç organize ediyorlar. Karşısında ki rakipte James Buster Douglas, şimdiye kadar hiçbir başarıya imza atamamış bir boksör. Adını sanını duyanda yok. 1990 yılında maç Japonya’da organize ediliyor. Günlerce maçın tantanası yapılıyor. Tyson tanıtımlarda hep boy gösteriyor. Tabi herkes Tyson’ un kazanacağından emin.

Buster Douglas ise kendi çabasında ve her antrenmandan sonra hasta yatalak annesine gidip şunu söylüyor "Anne Tyson’u yeneceğim, anne Tyson’u yeneceği" buna annesi de kendisi de inanıyor.

Maç günü geliyor çatıyor. Tezahüratlar ayyuka çıkıyor, herkes Tyson’un kazanacağından emin. Zaten ilk sekiz raunda bunu gösteriyor. Tyson, Buster i evire çevire dövüyor. Sekizinci raunda da o meşhur demir yumruğunu vurup Buster’ı yere seriyor. Ve hakem saymaya başlıyor: 1,2,3,4,5, bir kıpırdama yok, 6, 7… ne olduysa 7 sayısından sonra Buster birden ayağa fırlıyor. Adeta Buster’ ın içinden bir canavar çıkıyor ve takiben üç raunda da Tyson’ u evire çevire dövüp nakavt ediyor. Tabi sadece Tyson nakavt olmuyor. Seyircilerde nakavt oluyor. Herkes şaşkın ve Buster dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonu oluyor.

Maçtan sonra gazeteciler merakla soruyor. “7. Raunddan sonra ne oldu da ayağa birden fırladın?’’ Buster gözleri dolu dolu cevap veriyor ‘’ Anneme ve kendime söz verdim, Tyson u yeneceğim diye, annemde o kadar inandı ki herkese oğlum Tyson’ u yenecek demiş. Maalesef bu maçtan iki gün önce annemi kaybettim. Sekizinci raunda yerdeyken annem gözlerimin önüne geldi. Buster kalk oğlum hadi kalk yen Tyson’u deyince benim içimdeki inanç önünde durdurulamaz bir güce dönüştü. Hepsi bu’’

Buster’ ın bu lafları yine meşhur boksör Muhammed Ali’nin şu sözünü bana hatırlattı. "Anlamlı gerekçesi olanlar, kendi başarılarını kendileri oluştururlar."

Özet şu nedenleriniz ve anlamlı gerekçeleriniz ne kadar büyükse bir şeyi başarma ve sonuca varma ihtimalinizde o derece yüksektir. Çoğu insan konfor alanından çıkmamak suretiyle nedenlerinin farkına varamıyor. Hayatta nedenleriniz farkına varın, onları ortaya çıkarın ve nedenlerinize sımsıkı sarılın inanın, siz başarıyı başarıda sizi kucaklayacak. Sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Tufan Soydabaş Arşivi