Tufan Soydabaş

Tufan Soydabaş

Sözsüz iletişimde renklerin önemi

Sözsüz iletişimde renklerin önemi

Sözsüz mesajlar da hangi renkler daha iyi iletilebilir acaba?

Kırmızı: Gücün, enerjinin, tehlikenin, aşkın, tutkunun rengidir. Kırmızı metebolizma ve kan basıncını artırır, hızlı düşünmeyi teşvik eder,

Turuncu: Pozitif bir imaj verir. Yaratıcılığı tetikler. Aynı zamanda heyecan mutluluk cesaret, kararlılık göstergesidir turuncu, bilişsel yetenekleri geliştirir beyindeki oksijeni artırır.

Sarı: Mutluluk enerji zekayı temsil eder. Sarı insanları rahatlatır.

Yeşil: Doğasal renktir, uyum açısından önemlidir. Yeşil Bir tür güven ve koruma duygusu verir.

Mavi: Zihin ve güveni temsil eder. Mavi huzur ve dinginlik gibi duyguları teşvik eder. Ben eğer mavi  giyiniyorsam  benim verdiğim ifade ben güvenilir bir insanım demektir.

Mor: Lüks ve savurganlık sembolüdür mor aynı zamanda yaratıcılık ve gizemli yaşamla da bağlantılıdır. Tehlikeli bir renktir aslında ergenlerde melankolik ve melankoliye girme gibi kendini olumsuz ve depresyonda görme gibi durumları artırmaktadır biraz mesafeli durmak gerekir. Burada önemli olan mor tutkusu olmaktan bahsediyorum.

Beyaz: Masumiyet ve temizliği temsil ediyor. Karşı tarafa en çok güven veren renktir. Önemli iş görüşmelerinde beyaz rengin önemi büyüktür. Temizlik, masumiyet, saflık mesajı verir. Seçim meydanlarında liderlerin beyaz renk giymesinin önemi aslında burada yatmaktadır.

Gri: normalde diplomasi rengidir. Birazın nötr mesajı verir. Ama son dönemlerde erkeklerde çok kullanılıyor. Griyi bir takım elbise giyiyorsanız  mendil ve kravatla desteklemek gerekir. Evde, gitmemekle beraber daha çok ofislerde tercih edilebilir.

Siyah: Zarafet, güç, kötülük ve ölüm. Siyah gizemlidir, tekinsiz ve saldırgandır. 

Kahverengi: Bu renk toprağın rengidir. Daha çok ölümü hatırlatır. Üzerinde kahverengi bir elbiseniz var da ve bir insanla karşı karşıya konuşuyorsanız ve baskın bir konumdaysanız, Konuşurken o insanın gizemli taraflarını ve istediğiniz lafları almayı başarabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tufan Soydabaş Arşivi
SON YAZILAR