Uğur Özteke

Uğur Özteke

Ağzınıza almak istemiyorsanız

Ağzınıza almak istemiyorsanız

Şu illet hastalık önümüzde arkamızda, sağımızda solumuzda, ensemizde iken şükürler olsun bugün de sağ ve sağlıklı olarak bilgisayarımızın karşısındayız. Demedi demeyin iki güne bir aynı şeyi yazıp duruyorum. Gün “zaman kötü kolla g.tü” dedikleri gün.

Yazmamız gereken çok konu var. Ve hemen başlıyoruz.

....................

Önce İletişim Başkanı Sayın Fahrettin Altun Bey’e teşekkür etmek istiyorum. Başkan iyi ki birinci ağızdan ABD Başkan adayı Joe Biden’in Türkiye için sarf ettiği iğrenç cümlelerin yeni değil 7 ay önceki sözleri olduğunu açıkladı.

Ne acıdır ki biz öyle bir milletiz ki 7 ay önceki konuşma bugün yapılmış gibi bugün Biden ile yatıyorduk. Rüyamızda Biden’i görüyorduk, kalkıyorduk yine Biden diyorduk.

İnşallah bizleri yönetenler ve siyaset yaptıklarını sananlar dünyayı ne kadar geriden takip ettiğimizi anlayabilmişlerdir.

******

ÖZGÜRLÜK İSTEYEN KONYA’YA GELSİN

Malumunuz salgında esamesi okunmayan Ankara bile yeni yeni tedbirler alırken biz Konya olarak gelişmeleri sadece seyretmeye devam ediyoruz.

Dün bir okurumuz tek kelime ile durumumuzu özetliyordu;

“Uğur Bey özgürlüğünü sevenler KONYA’ya gelsinler…”

..........

Evet olay bu kadar basit ve net.

Yine bu konuda dün sabah yerel yöneticilerimize de yakın bir dostumuz şunları yazıyordu;

“Abi s.a
Direkt konuya dalacağım ‘niye Wuhan Konya? demişsin ya biz Wuhan bile olamayız açık ve net. Adamlar çok sıkı tedbir uyguladılar ve şu anda hiç bir şey yok sanki orada başlamamış bu olay gibi yaşıyorlar.

Konya'nın şah damarı olan sebze meyve halinde ne tip önlemler alındı?

Abi şah damarı diyorum çünkü evimize gelen gıda dolaylı da olsa buradan geçiyor. Marketi, manavı, pazarcısı vs. buradan alıyor ürünü ve bu alışveriş saati herkes mışıl mışıl uyurken gerçekleştiği için gece saat 4'te 5'te zabıta mı denetleme yapacak ya da şahsi aracındaki vatandaşa maskesizlik cezası kesen polis mi?

Bir gün sabah çorbaya beklerim abi müsait olursan ve hal içindeki normal süreci gözünle görüp hani her gün ne zaman adam oluruz dediğin satırlara belki konu olur.

Farkındaysan normal süreç diyorum abi yeni normal değil.

Abi bu şehir bu ülke hepimizin ama maalesef bu kadar düşmanın yok edemediğini, vurdum duymazlık sorumsuzluk yok edecek. Rabbim hayırlı olanı versin hepimiz için inşallah.

Ağzınıza almak istemiyorsanız

Esnafa sosyal mesafe cezası kesiyoruz. Abi Sayın Cumhurbaşkanımızla poz verenlere bir baksanıza. Nerede kaldı sosyal mesafe?

Uğur başkanı çok severim, yakın çalışma arkadaşları da hepsi abim dostum. Ama camiye gidip dua etmek ile ya da durağa kamera koymak ile olmuyor maalesef.
Saat 04.00’te çıkıp denetleme yapabilir mi?

Bu işler ancak sizin gibi samimi insanların gerçekleri dile getirmesi ile olur.

Abi başka türlü bu işin içinden çıkılmaz. Yemin ediyorum korkumdan 2 maske ile bazen 3 maske takıp giriyorum hale. Evde yaşlı var. Burada takan nadir o da çenesinde bulunduruyor.

Herkes bize bir şey olmaz, hastalık yok modunda abi. Bunu çözecek yerel yönetim. Bütün valilikler tedbirler açıklıyor. Bizimkiler yatıyor!

Abi Allah yardımcımız olsun. Vebal çok büyük bir şey. Virüs, geçen hafta bir yakınımızın fabrikasında çıktı 10 gün tatil verdiler. Bu biraz vicdan muhasebe işi.
Parayı çok sevmekten geliyor başımıza ne geliyorsa. Şimdi devlet 15 gün sokağa çıkma yasağı verse ayaklanacaklar. Battık öldük diye. İnsan canı çok ucuz maalesef. Kendimize geldiğinde
seferber oluyoruz, en derin bağlantılar aranıyor. Ama bu da iyi oldu abi, anlayana
paranın da makamın da gücü yetmediği bir şey var ortada. Allah’a yakınlaşmak isteyene
Rabbim gelecekte yaşayacağımız sıkıntıları göğüsleme gücü versin.

Abi başını ağrıttım hakkını helal et ama sizler bir iki kalem yazı yazdığınızda bir şeyleri düzeltmeye çalışıyorlar. Değilse hiçbir şey yok. Maalesef ki unvan her şeyden önce geliyor Türkiye'nin her yerinde. Allah (cc) razı olsun abi. Allah’a emanet inşallah...”

..............

Bu güzel yürekli, samimi dostumuz ile yazışmalarımızın sadece bir kısmı. Bu görüş tertemiz yürekli insanın; şehrini, ülkesini seven genç bir iş adamının saf, içten gelen, samimi ifadeleri idi. Kendisine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Allah bizleri güzel insanların temiz insanların duygularına tercümen olarak dualarının kabulü ile ayakta tutacaktır inşallah.

******

BAKAN SOYLU’NUN HABERİ OLSA

Sosyal medyadaki paylamışı bizlere attılar. Konuyu önce anlamadık sonra bunu üniversitedeki tanıdık hocalarımıza sorduk. Ve konunun ehli ve bu alanlara meraklı hocamız konuyu bizlere dolayısıyla siz okurlarımıza şöyle özetliyordu; “Trafik denetlemelerinde kullanılan alkolmetrelerin Covid-19 bulaştırma riski, hem alkolmetreyi ağzına alan vatandaşı, hem uygulamayı yapan polisi rahatsız ediyor.
Aslında alkolmetrelerde kullanılan ve ağza alınan parça olan sipsinin tek kullanımlık olması, ilk bakışta güvenli gibi görünse de, sipsiden geçen hava her seferinde aletin değişmeyen ve sensör bulunan kısmından geçiyor.

Tehlike de burada başlıyor. Bu durum polisler için de risk oluşturuyor ve pandemide "rutin" alkol kontrolü gereksiz risk olarak değerlendiriliyor.
Konya yakınlarında yolda trafik ekiplerinin rutin kontrol için durdurduğu bir vatandaş, asla alkolmetreye üflemeyeceğini, polisin elindeki aletin resmen virüs dolu olduğunu ifade ederek reddettiğini, memurların da durumdan şikayetçi olduğunu aktarıyor.

Bu vatandaş bir hekim olduğunu ifade edince “Hocam biz de risk altındayız ama emir böyle” cevabını alıyor.
Ünlü bir hekim de sosyal medyadaki paylaşımında bu testin son derece sakıncalı olduğunu, virüsü bundan daha mükemmel bir yayma metodu olamayacağını belirterek ekliyor “Ya hiç mi düşünülmüyor bunlar. Bilim kuruluna falan danışılmıyor mu? Solunum yoluyla, ağızdan yayılan öldürücü virüs salgını var da!”
İçişleri Bakanlığı personelinin ve vatandaşın sağlığını riske eden alkolmetre ile alkol kontrolü uygulamasında bir düzenleme yapılmasını herkes istiyor.

Polisi de, vatandaşı da, sağlık çalışanı da tehlikenin farkında.

Herkes hem fikir.

Vatandaş alkolmetreyi ağzına almak istemiyor, polis riskli olduğunu inkar etmiyor. Ama ortada çözümü sağlayacak düzenleme yok.
Hal böyle olunca ne alan razı, ne veren razı durum yaşanmaya devam ediyor.”

...................

Bu işler böyle dile getirildikçe çözülecektir. Doğru tek. Doğruyu hep birlikte el ele bulacağız inşallah.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kişinin susması, her zaman söyleneni onayladığı anlamına gelmez. Bazen canı aptallarla tartışmak istemiyordur.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Şu salgın döneminde sevdiklerimizi düşünmüyorsak bile kendimizi düşünerek akıllı hareket ettiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi