Uğur Özteke

Uğur Özteke

AK Parti yapsa şeriat dersiniz

AK Parti yapsa şeriat dersiniz

Korona zıkkımı aldı başını gidiyor. Pardon gitmiyor sağımızda solumuzda, komşumuzda akrabamızda... Hatta hatta halk arasında çok kötü bir deyim vardır. Sanki koronalı bu günler için söylenmiş. “Zaman kötü kolla ....tü.”

(Bunu da dün bir abimiz bize yazıyordu.)

Gerçekten korona zıkkımı böyle bir hal almaya başladı. Bu virüsün insandan insana geçme yolu hava ve temas. O zaman ne olur her yanımızı kollayalım.

Şimdi yine dün “Delinin biri” rumuzlu okurumuz yazmış;

“5 uzmandan 3’ü herkes bir şekilde bu hastalığı geçirecek diye açıklama yaparsa. İnsanlar niye tedbir alsın ki? Madem öyle geçirelim kurtulalım mantığı giderek yayıldı. İnsanlara bu fikre inandılar. Bu işin sorumlusu sadece vatandaş değil. Sorumlu herkestir”...

Bu okurumuza huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

İşte yine sade vatandaşın ve bizim kaliteli duyarlı bir okurumuzun dört dörtlük tespiti.

Millet işin ucunu saldı. Bunu hepimiz biliyor hepimiz söylüyoruz; ama asla laf ettirmediğim ve de ettirmeyeceğim devletimizin bazı yetkilileri hâlâ hata üstüne hata yapmaya, dahası kötü örnek olmaya devam ediyorlar.

İşin özünde devlet hata yapmaz. O an için milletin hata olarak gördüğünde mutlaka iki hamle sonrası için devletin menfaati söz konusudur. Biz böyle yetiştik, böyle bilmeye devam edeceğiz ve de böyle ölüp gideceğiz.

Ancak Başkanlık sistemine geçiş ile devletin ve Reis’in yöneticileri hata yaparlarsa, kötü örnek olurlarsa o zaman hep eleştirdiğimiz hatta zaman zaman ceza yazarak cezalandırdığımız o saf temiz milletin de günahına girmiş oluruz.

.................

Bakıyorum da dün ulusal basın bile Sağlık İl Müdürü Dr. Koç’un demek istediğini sakız gibi sündürmüştü.

Aslında Sayın Koç gerçekleri ve içinden geçenleri itiraf etmiş.

Koç’un diyemediği ne biliyor musunuz?

“Pozitif çıkan hastalara ne yapılıyor? ‘Evine git yat’ deniyor değil mi? Peki üç ay önce ne yapılıyordu? Hemen hastaneye yatırılıyordu. Şimdi her pozitifli vakayı işin kolayına kaçıp evine postalamasak, başkalarına bulaştırmasın diye hastaneye yatırsak işte o zaman sadece Konya için bir değil iki şehir hastanesi de yetmeeeeeez” ...

Ağzına sağlık Sayın Müdürüm.

******

MİLLİ EĞİTİM HANGİ KAFADA

Allah aşkına Milli Eğitim ve eğitimin sisteminin yetkilileri sizce pandemi dönemini nasıl yönettiler?

Sizce başta Sayın Bakan Selçuk olmak üzere başarılılar mı?

............

Bence çok kötü yönetmeye devam ediyorlar.

Niye mi?

Benim okula giden ne çocuğum var ne torunum.

Ama etrafıma bakıyorum. Okula gidecek çocukları olan anaları babaları dinliyorum. Geleceğimiz dediğimiz o tertemiz günahsız yavrucukların yerine kendimi koyup empati yapıyorum ve çıldırıyorum.

Sayın Bakan siz bu milletin evlatlarını kobay mı sanıyorsunuz?

Yok özel okul öğrencisi, yok devlet okulu öğrencisi uygulaması ne demek?

Bu ne demek yahu?

O nefret ettiğim Amerika’da 40 kişilik açık havada yapılan yüz yüze eğitimde bir çocuğun kaç çocuğu enfekte ettiği gibi kötü örnek önümüzde dururken, bizim Türk hekimlerinin bilim adamlarımızın çocukların en tehlikeli taşıyıcı olduklarını söylediği ortamda siz neyin kafasını yaşıyorsunuz?

Biraz okumuş eğitimli analar babalar “bu yıl asla çocuklarımızı okula göndermeyiz” diyorlar.

Siz anaları babaların devlete olan güvenini sarsıyorsunuz farkında mısınız?

Bu duyguyu para ile pulla telafi edemezsiniz Sayın Bakan.

*******

ŞEHİR HASTANESİNİN TELEFONU YOK MU?

Şehir Hastanesi hasta kabulüne başlıyor der demez şikayetler ayyuka çıktı. En basiti mi? Bir Allah’ın kulu ya da yetkili çıkıp vatandaşa Şehir Hastanesinin telefon numarasını söylesin. Dün bizi arayan Reis sevdalısı, Konya aşağı dostumuz bakın ne diyor?

“S.A. Uğur abı̇ daha Şehı̇r Hastanesı̇ kendisi̇ açıldığından bı̇haber. Hastaneleri̇ arıyorsun Şehir Hastanesinin telefonunu bilen yok, hastanedeki̇ personeller, web sayfasına bakın diyor; ancak bu kadar yardım edebı̇lı̇yorlar.  Sağlık Müdürlüğü santralini arıyorsun o da bı̇lmı̇yor. Hasta hakları servı̇sı̇ne yönlendı̇rı̇yor o da bı̇lmı̇yor… Kı̇m bilecek diye sorduğunda o da memurluk nasıl yapılır onu tarı̇f edı̇yor, onun Şehı̇r Hastanesı̇ telefonun bilme yükümlüğü yokmuş̧. Zorla hastaneye varıyorsun gı̇rı̇şte polı̇klı̇nı̇k yönlendı̇rmesı̇ ı̇çı̇n personel var ama ı̇lgı̇lı̇ polı̇klı̇nı̇kte hanı̇ doktor var bı̇lmı̇yor, af edersı̇n tuvalet ı̇htı̇yacı gidermek istesen wc’lerde su yok. Yanı̇ daha hastane hazır değı̇l. Hastanenin eksı̇ğı̇ olabı̇lı̇r ama personeli̇ tam yetı̇ştı̇rmemı̇şsı̇n, diğer hastaneler Şehı̇r Hastanesı̇nı̇n telefonu bilemeyecek kadarlar . Yanı̇ burada üzüm yemek mesele ama bağcının hı̇ç suçu yok mu? Yanı̇ çalışan kı̇şı̇ kurumuna sahip olmalı, yeni̇ açılan hastaneden Sağlık Müdürlüğü dahı̇l habersizse vatandaş ne yapacak, orasını düşünmek bı̇le ı̇stemı̇yorum. Rabbim zorumuzu kolaylaştır, inşallah…” 

******

BASIN MİLLETİN AYNASIDIR

Gonyalı rumuzlu okurumuz yazmış;

“Koronavirüse değiniyorsunuz çok güzel. Ama gazetenizin magazin bölümünde yer alan haberlerde koronovirüsten bihaber olan haberler yer almakta. Demem o ki siz de bu tür magazin haberleri yayınlamasanız da herkese örnek olmasa daha iyi olmaz mı?”

............... 

Gonyalı rumuzlu okurumuza bir şey söylemeden önce dün öğle saatlerindeki şu haberden ya da fotoğraftan söz edip konuyu aynı noktaya getirelim.

“İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Koronavirüse karşı Türkiye'de en kapsamlı denetimlerin yapılacağını duyurmuştu. İçişleri Bakanlığı söz konusu denetime ilişkin 81 il valiliğine gönderdiği genelgenin ardından denetimler “Kontrollü Sosyal Hayat” sloganıyla başladı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Konya’da da sıkı denetim yapıldı. Nalçacı Caddesi üzeri, Kule Site ve Nalçacı Tramway durağında gerçekleştirilen denetimlere İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy katıldı.”

...........

En başta Sayın Süleyman Soylu’ya Sayın Mehmet Ersoy’a ve Sayın Valimize teşekkür ediyoruz.

İşte Sayın Bakan yardımcısının katıldığı denetimden iki fotoğraf karesi

AK Parti yapsa şeriat dersiniz

AK Parti yapsa şeriat dersiniz

Gelelim Sayın Gonyalı rumuzlu okurumuza ve dolayısıyla siz değerli okurlarımıza;

“Basın yani basın mensupları yani bizler bu milletin bu toplumun bu şehrin ve ülkenin aynasıyız. Bakan yardımcısının gözü önünde kendisini görüntülemek isteyen basın mensuplarının omuz omuza biri diğerinin ensesinde aralarındaki sosyal mesafeyi görüyorsunuz değil mi?

Peki maskeli maskesiz sanayide üretim yaparken, belediye otobüsünde tramvayda sosyal mesafede kimde var ki?”

Bilmem anlatabildim mi? Bu konuya devam ederim de yerimiz daralmadan yazmamız gereken konular var.

******

KONYASPOR’U GÖRÜYORSUNUZ DEĞİL Mİ?

“Konyaspor sahipsiz kalır?”, “Bu borçla Konyaspor’u kim alır?” diye feryatlar edenler nerede?

Bu akşam kongre var. Şimdilik ben varım diyen iki tane aslan gibi başkan adayı ve liste

var. Hilmi Başkan’ın kararı için naçizane hayırlı olsun derim. Çünkü Hilmi Başkan ile ilgili düşüncelerimi ve duruşumu ilk günden bu yana aynı yerde koruyorum.

Ama açık ve net ifade edeyim ki; Başkan adaylığını yönetimde yer alan bazı isimleri herif gibi açıklayan genç iş adamı dostumuz Sayın Erkan Genç’i yürekten tebrik ediyorum. Kutluyorum. Böyle bir dönemde böylesine tavrından dolayı da ayakta alkışlıyorum.

Bugüne kadar yazmamak için üç maymunu oynadım.

Böyle bir akşamın sabahında da açmak istemiyorum. Ancak bazı kimselerin, birilerinin yanına gidip tabanca filan göstermesi biliyoruz, bunun güzel camiamıza hiç yakışmadığını hatırlatıyoruz. Sonrasında da su-su-yo-ruz...

******

AK PARTİ OLSA LİNÇ EDERSİNİZ DEĞİL Mİ?  

Bakıyorum da millet sosyal medyada paylaşımlar yapıyor. Yerel gazetelerimiz boy boy haberler yapıyorlar.  

Neymiş efendim “Beyşehir’e deniz gelmiş”...

Nefis güneş muhteşem kumsal ve denize girenler.

Heeee ya gerçekten öyle.

Bize gelenlerden sadece bir kare

AK Parti yapsa şeriat dersiniz

Okuyamadınız ise biz yazalım

“BEKARLAR PLAJI...”

Sonra aile plajı...

Sonra bekar kızlar plajı öyle mi?

Allah Reis’e güç kuvvet versin.

Eğer bunu AK Partili bir belediye yapsaydı ben dahil herkes kendince ortalığı yangın yerine çevirirdi.

Şeriat geliyor yaygaraları yapardınız.

Yalan mı?

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Yazmak geleceği görmektir

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Söylediklerimizi, savunduklarımızı yapabildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi