Uğur Özteke

Uğur Özteke

Akil insanları yeni mi tanıyabildik?

Akil insanları yeni mi tanıyabildik?

BBN HABER ile yeni okurlarımız ve bizi çok eskilerden diğer gazetelerdeki köşe yazılarımızdan takip eden vefalı dostlarımız biliyorlar ki, o gazetelerimiz "YEREL" olduğu için biz de hep yerelde kalıyorduk. Kendimizi yerele zincirlemiştik.

Ancak DELTA Group çatısı altında diğer yayın organlarımız ile çıtayı çok yükseklere taşıdığımız için biz de kendimizi yeni yerlere konsantre etmeye çalışıyoruz. Geçenlerde çok sevdiğim ve beni de çok sevdiğine inandığım bir dostum samimi olarak uyardı, "Uğur abi hani ilk gün yazmıştın ya ne olur hep öyle yaz. Şunu çok iyi biliyorum senin yerelde çok güçlü ve etkili bir iletişim kitlen okurun var. Onlar sana 24 saat boyunca en hızlı şekilde ulaşabiliyorlar ve sen de haklı olarak konuları Konya gündemine taşıyorsun. Ama o ilk yazdığın konu ile bunu orantılaman lazım. O yazı çok güzeldi. Yine arada bir yereli yaz ama gel Türkiye'deki ve dünyadaki gelişmelerle ilgili de yorumlar yap. Sen şehri aşmış durumdasın. Ankara, İstanbul tecrübelerin var. Niye bu yönde bir Konya markamız olmasın?"...

***

Şuna yüzde yüz emindim ki bu görüşme ve söylenenler kesinlikle gaz verme işi değildi. Çünkü kendileri şehri yöneten en üst düzeyde yöneten, siyasi konumu koltuğu ne olursa olsun, abi kardeş gibi görüşüp hatta zaman zaman da ters düştüğümüz bir isim idi.

Mesela İran-Amerika sözüm ona restleşmesinden hiç bir sonuç çıkmayacağı konusundaki şahsi görüşümüze de sizlerden çok güzel dönüşler olmuştu.

Bundan böyle bir sizden bir bizden diyerek pergelin sabit olmayan ayağını genişletmeye karar verdik.

Ha bu demek değildir ki doğduğumuz ve doyduğumuz şehrin ve bu şehrin güzel yürekli insanlarına karşı duyarsız olacağız. Asla...Asla… Asla.. Bizim boyumuzu ve kilomuzu biliyoruz hiç unutmayız da.

Bu vesile ile zaten BBN HABER'de başlatmayı düşündüğüm OKUR KÖŞESİ'ni başlatmış oluyoruz.

Yine sizlerin sesi, gözü ve kulağı olmaya devam ederken kendimizi birazcık olsun geliştirmeye de çalışacağız.

Haydi yeni durum inşallah hayırlısı ile sizlere ve bizlere dolayısıyla BBN HABER'e hayırlı olur inşallah diyoruz.

KADİR İNANIR'I "AKİL İNSAN" YAPARKEN BUNUN BÖYLE OLACAĞINI DÜŞÜNEMEDİNİZ Mİ?

İyi değil, hiç de iyi olmayan bir sinema izleyicisi olarak Sayın Kadir İnanır'ı hep bir sanatçı yani artist olarak tanıyarak büyümüştük. Mesela bana son olarak Kadir İnanır deseniz aklıma sadece ve sadece o keçili meeeeleyen reklam filmi gelir.

Bir de iki gündür AK Parti'nin en yetkili isimleri tarafından aforoz edilen Kadir İnanır'ı görüyorum.

Sizlerde hatırlıyorsunuz değil mi?

Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımız ve en güçlü dönemlerini yaşayan AK Parti hükümetinin üyeleri, 2013 yılında Çözüm Süreci için düğmeye basmıştı. AK Parti tarafından Sayın Cumhurbaşkanımızın da bire bir onayı ile oluşturulan bu Akil İnsanlar heyetinde sanatçı Kadir İnanır da vardı. İnanır, dokuzar kişilik gruplar halinde Türkiye genelinde oluşturulan yedi bölgede faaliyet gösteren Akil İnsanlar’ın Akdeniz Bölgesi heyetinde yer almış ve oldukça da hızlı çalışmıştı.

O günlerde bu Akil İnsanlar heyetine bakıyor izliyor ve çevreme hep şunu diyordum "Vay benim güzel ülkem vay. Vay benim Türkiyem vay. Bizi bu akil diye gösterilen isimler kurtaracaksa, bölücülüğü temizlemek bunlara kaldı ise biz baştan bittik" diyordum.

O günlerde bazı AK Partili büyüklerim ve gözlerine perde inmiş genç AK Partili kardeşlerim de utanmasalar bizi böyle dediğimiz için PKK’lıların saflarına yerleştirivereceklerdi. (Allah muhafaza…)

Çünkü Türkiye'de bu işler o kadar kolay olurdu ya...

Şimdi bakıyorum önce Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve çok başarılı bulduğum İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Kadir İnanır’a kızıyorlar.

Eğer atlamış iseniz neden ve nasıl kızdıklarını küçücük hatırlatıverelim;

Hapisteki eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘Devran’ kitabından uyarlanan tiyatro oyununu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ve önceki dönem HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, ile en önde izleyenler arasında Kadir İnanır da vardı.

Sayın Bakan Soylu “Birileri de karşısına geçip o tiyatroyu seyrediyor, alkışlıyor. Eksik yapmışsınız Kadir Efendi. Eksik yapmışsınız o tiyatroya gidenler” demişti.

Sayın Cumhurbaşkanımızda katıldığı bir TV programında isim vermeden Kadir İnanır’ı eleştirirken "Akil insanlardan bazıları 200 aydının içinde yer aldı, üzüldüm. Kendileri neleri bize rapor ettiler, şimdi neyi konuşuyorlar." diyordu.

***

Hep söylerim rahmetli Ecevit'in dışında Cumhurbaşkanı olarak Rahmetli Demirel ve rahmetli Özal ile yakın çalıştım. Pek çok Başbakan ve parti Genel Başkanı ile çalıştım. Sayın Cumhurbaşkanımızla da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken çalıştım.

Hafızamın almadığı ve hâlâ kabullenemediğim şey "Bu kadar güçlü, zeki, büyük düşünebilen büyüklerimizin böylesine büyük atlamalarını kabullenemeyişimdir."

BEŞİKTAŞLI CANER'İN BÜYÜK SENARYOSU(!)

Şu cümleleri NTV'de canlı yayında izlediniz mi? Yoksa bu programı kaçırdınız ise haberini okudunuz mu? Okumadınız ise de önce hatırlatma yapalım

"CUMHURBAŞKANIMIZ BENİ SEVİYOR SANIYORDUM"

Rıdvan Dilmen programda, "Caner Erkin'i severim, çok sohbetim olan bir kardeşimiz değildi. Bir gün beni aradı, 6 maç ceza almış ya. "Cumhurbaşkanımız beni seviyor sanıyordum" dedi.

"Hayırdır bir şey mi oldu?" dedim.

"6 maç ceza verilmesini Cumhurbaşkanımız istemiş" dedi.

"Oğlum saçmalama, senin ceza aldığından bile haberi yoktur" dedim.

“Sayın Cumhurbaşkanımız ile bir gün sohbet ederken, ‘Hangi Caner?’ dedi.

Ne olmuş ona?’ dedi.

Ona kim ne dediyse… Maçı seyrediyormuş da, bilmem neymiş de. Fatih Terim milli takıma geliyor, o istedi deniyor. Verilen veya verilmeyen cezaların sorumlusu TFF’dir” açıklamasında bulundu.

***

Siz bana katılır mısınız bilmiyorum ama Türk futbolunun ileriye değild e geriye gittiği konusunda çok mu yanıyorum? Ne dersiniz?

ŞEHRİN TRAFİĞİ

Bu şehrin en büyük sorunu bence trafik. Bunda da birinci etkin insan. Yani siziz. İşte gelin şu fotoğraf karesine birlikte bakalım.

Burası şehrin göbeği.

Üç şeritli yol.

Yolun en solunda motorunu patlatırcasına gazlayan garip kurye.

Yine dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama motorun plakası bile yok.

Eeee dedik ya bu şehrin trafiğini ceza ile polis ile önlemeyezsiniz. Önce insan...

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Zaman değerlidir; ama gerçek, zamandan daha değerlidir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Haddimizi bildiğimiz ve haddimizi aşmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi