Uğur Özteke

Uğur Özteke

Arabaların ve plakaların üstünlüğü

Arabaların ve plakaların üstünlüğü

Biz hiç bir zaman Alah'ın izni ile boyumuzu aşacak işlere girmeyeceğiz. Hem haddimizi bileceğiz, hem de boyumuzun ölçüsünü. Durulması gereken yerde duracağız. İlk gün ne demiştik hatırlıyor musunuz? Sadece BBN HABER ile değil bundan sonra yayına başlayacak tüm yayın organlarımız ile Konya merkezli yani pergelin sabit ayağı Konya olmak üzere önce Türkiye ardından da dünyanın farklı merkezlerinde olacağız. Hayallerimiz ve hedeflerimiz bu. Bu böyle biline. Bunu buradan bundan sonra da defalarca yazacağız, inşallah sizlerin desteği ile ve de hayırlısı ile bunu da başaracağız.

Şimdi tekrar sizlerden gelenlerle başlayalım.

İSTANBUL CADDESİNİ İYİCE DÜĞÜMLEYİN Kİ KENDİNİ BİLEN İNSAN GİRMEYE KORKSUN!

İstanbul Caddesi trafiği ben kendimi bildim bileli yoğundur. Ama gittikçe gelişen teknoloji, hızla artan nüfus ve araba sayısı, yöneticilerimizin ufkuna rağmen bu yoğunluğun ve her geçen gün rezil hal alan durumu için iyileşme yönünde tek bir adım atılmazken, şimdi anlıyoruz ki hal ve gidiş daha da kötüleşme yönünde.

Allah buradaki esnaflarımıza ve bilmeyerek bu caddeye girenlere ecir sabır versin diyoruz.

Bakın bir abimiz hafta sonunda şöyle yazıyordu;

"Uğur abim burası şehrin en işlek yerlerinden fenni fırın civarı İstanbul Caddesi üzeri. İki taraftan da trafik vızır vızır akıyor ortadan yürüyeyim dedim ne mümkün. Kale kapısı gibi reklam tablosu yola caddeye inmeden arabaların altına girme riski almadan yaya olarak orta kaldırımdan yürüme şansı yok hiç kimsenin. Bunun bir standardı yok mu? Canı isteyen küçücük kaldırıma DEVE büyüklüğünde ve nerdeyse yola taşacak kadar levhayı koyabiliyor mu?

İlla bir kaç yayanın ezilmesi mi gerekiyor insan HAYATI bu kadar ucuz mu?

Reklam geliri anladık da bedeli insan hayatının GİTMESİ Mİ?

Uğur abim hayırlı günler."

Bir okurumuz ise aynı güzergah ile ilgili şöyle diyordu;

"Uğur abi İstanbul Caddesi üzerindeki sıkıntıyı müsait bir zaman da dile getirirsen sevinirim. Yayalar zaten kaldırımda yürüyemiyor, daha dün trafik sıkışıktım. Aracımın sol aynasını çarpmaktan son anda kurtardım. İlla kaza mı olması gerekiyor. İlla reklam panoları bu ebatta olacaksa enden daraltıp boyu yükselsinler. VESSELÂM.

Bizden sorunu dile getirmek yapıp yapmamak, mesuliyet, vebal duyarsızlarda olur.

Ciddi diyorum ...... kamyonetle geçerken az daha takılıyordu aynam. Korktum cidden ve refleksle direksiyonu kırdım sağa."...

***

Bu reklam panolarının özellikle son yerel seçimlerden sonra nasıl abartıldığını, bırakın boyutlarını 500 metrede 5 yeni reklam panosunun konulduğunu, Uğur Başkan’ın A takımından genç bir dostuma adres vererek bildirmiştim. İnanın herkes her şeyi biliyor ama biz kendi kendimizi boşuna yoruyor gibiyiz.

"BUNU İKİ DAKİKADA ÇEKTİM"

Dün sabah saat 9.15 sularında bu şehirde çok önemli ve stratejik konumdaki bir abimiz bir başkanımız önce şu fotoğraf karelerini attı

Değerli büyüğümüz altına da şunları ilave ediyordu;

"Bu resimleri 2 dakikada çektim. Eğer 1 saatim olsaydı en az 50 tane daha çekerdim. Konya'da trafik bu abi. Arabaların ve plakanın üstünlüğü..."

***

Konunun özeti; "Konya'da trafik bu"...

***

Dünkü yazımızda Selçuklu Kongre Merkezi ile ilgili bölüme muhteşem dönüşler oldu. Radikal İslamcı (!) ya da şöyle diyelim de az hata yapalım tam Müslüman abilerimizin buraya gelen konserleri eşlerinden ayrı da olsa bir yerde ama aynı salonda oturarak izlediklerini öğrenmiş oluyorduk.

KÜTAHYA'DA VAR DA BİZ DE NİYE OLMASIN?

Bu fotoğraf karesini de Kütahya'dan geçmekte olan bir Konyalı büyüğümüz bize gönderiyordu.

O zaman biz de durakta otobüs beklerken üşüyen insanlardan birisi olarak "Orada var da bizde niye yok?" diye soruyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Düşmek acıtır; ama daha büyük acıları önler... Düşmek acıtır; ama kime, ne kadar güvenebileceğinizi öğretir... Düşmek acıtır; ama kimin ne kadar sizi sevdiğini gösterir... Bunun için düşmek kötü değildir; yeter ki düşünce kalkabilecek dirayet ortaya konabilsin...

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Pazar alış verişlerini tamamlayan pazar arabalı başta kadınlarımız olmak üzere insanlarımız yorgunluğun ve soğuğunda etkisi ile düşünemeseler de kaldırım yerine yoldan yürümemeyi tercih ettikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi