Uğur Özteke

Uğur Özteke

Artistlikte üzerimize yok vallahi

Artistlikte üzerimize yok vallahi

Kendi yerel konularımıza, kendi yaralarımıza dertlerimize dönmeden şu sosyal medya donkişotlarına bir çift söz söylemek istiyorum. Vallahi karnım şişti. Amerika alçağı ile İsrail Yahudisinin niyetini, hedefini bilmeyenimiz var mı? Peki bu alçakların hesabını kitabını bilmeyenimiz var mı?

İkisi kafa kafaya vermişler akıllarınca dünyaya yeni bir trajikomik tiyatroyu sunuyorlar.

Tamam onların tıyneti belli, elbette kendilerine yakışanı yapacaklar.

Peki Allah aşkına bizim sosyal medyadan yaptığımız ne?

İlk açıklamanın ardından dakikalarca sosyal medyaya baktım.

İnanın üzüldüm.

Sosyal medyada Trump'a kafa atıp yerden yere vuranların pek çoğunu da tanıyorum ha.

Vallahi Trump'a savaş açanlara bakıyorum benim tanıklarımın hepsi para ile askerlik yapan zengin çocukları.

Tweet atıp, facede savaş açanları tanıyorum hepsi Amerikan'ın ürettiği telefonları kullanıyorlar.

Kullandıkları arabalar lüks Alman arabaları.

Pantolonları, ceketleri, montları, ayakkabıları ya Amerikan ya İngiliz markası. Bakıyorum Avrupa'ya kafa atıyoruz.

Yahu savaş naraları atıyorsunuz. Aferin tebrikler de, siz hiç aynaya bakmaz mısınız?

Ne olur öyle bağırarak çağırarak süngü takarak savaş dönemi bitti beyler.

Savaş artık ilimle, bilimle, eğitimle oluyor.

Sonunda da para kazanan savaşı kazanmış oluyor.

Şu Çin'den çıkan zıkkım virüs ile ilgili bir şeyler yazmak istiyorum da sizlerden gelen bilgi notları ile denk getiremedim.

Lafı uzatmadan bir büyüğümüzün dünkü gazetemizin manşeti ile ilgili görüşlerini sizlerle paylaşıyoruz.

MİLLET BAHÇESİ

Gazetenizin manşetten verdiği Millet Bahçelerini konu edinen haberi okudum. Bu konuyla ilgili kanaatlerimi belirtmek isterim.

Eski stadyumun yerine millet bahçesi yapılmasıyla ilgili Sayın Uğur İbrahim Altay Bey’in açıklamalarında 100 bin m2’ lik alanın içerisinde bir de büyük bir caminin yapılacağı müjdesini veriyor. Bu düşünce ve gayretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederim. Yalnız kamuoyunun büyük bir bölümünün malumları olduğu üzere sayın Uğur İbrahim Bey, Büyükşehir’i büyük bir borçla devraldı. Bunu belediyeye iş yapan kişilerin mağduriyetlerinin her yerde konuşulması toplum olarak bizleri rahatsız ediyor.

Bu bakımdan önerilerimi sıralıyorum:

30 bin kişilik camiyi benim kanaatime göre hem ihtiyaç açısından hem de maddi külfet açısından (israf yönüyle) gerekli görmüyorum.

30 bin kişilik caminin yerine önerilerim şunlardır:

-Şehrimizde İl Müftülük binamız, Selçuklu Müftülük binamız mevcut, Karatay Müftülük binası da yapılıyor. Bir yeni Meram Müftülük binamız yok. 30 bin kişilik cami yerine Meram Müftülük binası, yanına 2 bin kişilik cami, millet kıraathanesi yapılsa daha önemli bir ihtiyacı gidermiş oluruz. Bunun için 5 bin m2 arsa yeter.

-Bir de 5 bin m2’lik bölümüne Numune hastanesine bağlı bir klinik yapılırsa 30 bin kişilik camiden daha çok sevap elde edileceği kanaatindeyim. Çünkü yarın Şehir Hastanesi açıldığında Meram bölgesinden insanlar oraya nasıl ve neyle ulaşacaklar?

-30 bin kişilik cami alanına bir de 10 bin m2 kadar bir alana Hava Alanının karşısındaki Bilim Merkezinin bir küçüğü yapılırsa gençlerimiz her zaman kolayca gelebilecekleri bir mekan olur büyük bir ihtiyaca da cevap verir.

-Ayrıca 5 bin m2’lik bir alana da 50 ila 100 m2’lik 50 adet kadar dükkan yapılırsa belediye ya kiraya verir ya da satar gelir elde eder.

Bu söylediklerimin toplam m2’si 25 bin, ancak 30 bin kişilik caminin kaplayacağı alan kadar bir yer. Üstelik belki de maliyeti caminin maliyetini bulmaz herhalde…

Gelelim Ağır Bakım arsasına yapılması kararlaştırılan Millet Bahçesine:

Bu arsa 755 bin m2, bunun tamamı millet bahçesi yapılacaksa çok yazık olur israf olur.

Hele hele büyük borçlar altında olan bir belediye ve onun halkı için. Aslında bu borç tüm Konya halkınındır, çünkü belediye demek halk demektir. Bu konudaki düşünce ve önerim şudur:

-Bu arsanın Havzan tarafından girişi olan 150 bin m2’lik bölümüne bir Millet Bahçesi, bir de batı kısmına yani Ateşbaz Veli Türbesi tarafından 150 bin m2’lik kısmına ikinci bir Millet Bahçesi yapılabilir.

Orta kısmına ise sivil toplum kuruluşları ve oda yetkililerinin de görüşü alınarak üniversite bölgesi olması hasebiyle yurt binalarıyla ticari ve mesken gibi yeni imar planları hazırlanıp belirli bölümler halinde belediye satışa çıkarırsa tahminim kalan 450 bin m2 arsa 3 milyar lira civarında bir gelir sağlar. Bir milyarla borçlar kapanır, borçsuz bir şekilde hizmetine devam ederken kalan 2 milyar lira ile de şehrimizin acil çözüm bekleyen problemleri halledilir.

Eğer belediye yetkilileri Cumhurbaşkanına böyle bir teklifi götürmeyi uygun görmüyorlarsa Konyamızdan büyük bir heyet giderek görüşüp halledebilirler.

Hep Konya’mızı düşünerek görüşlerimizi sizlerle paylaştım, hayırlısı olur inşallah."

***

Değerli büyüğümüze görüşlerini bizimle samimiyetle paylaştığı için huzurlarınızda teşekkür ediyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bir köpek sizi zengin ya da yoksul olsanız da sever, aptal ya da akıllı olsanız da. Bunu size kaç insan söyleyebilir.
 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Dostlukların baki, düşmanlıkların menfaatlere göre geçici olduğunu idrak edip ona göre duruş sergilemeyi becerebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi