Uğur Özteke

Uğur Özteke

“Baba Konyaspor düşerse....”

“Baba Konyaspor düşerse....”

Eşime dostuma, yakın çevreme ya da yeni tanıştığım herkese ilk sohbette hep şunu söylüyorum ve inşallah söylemeye de devam edeceğim, “Hastane ve hapishanede değil isek çok şükür...”

Evet millet olarak ama dünya düzeni ama Türkiye sistemi...

Millet olarak, çalışan ve çalıştıranlar olarak, komşular ve ahali olarak dahası eş dost akraba hısım ile nasıl da ikiye bölünmüşüz.

Nasıl da birbirimiz ile zıtlaşmışız.

Nasıl da birimizin iyi dediğine diğeri hemen kötü diyebiliyor.

Allah sonumuzu hak getire.

Biz yatıp kalkıp halimize şükretmeye devam edelim ve bu güzel günün adına yine sizlerden gelenler ile kendi yaşadıklarımızla bu köşemizde samimi olarak dertleşmeye başlayalım.

BİR YILDIR CUMAYA GİTMİYORUM”

Dün yazdığımız Cuma namazı olayına çok farklı yorumlar geldi. Biz zaten o satırları yazarken başımıza gelecekleri üç aşağı beş yukarı tahmin ediyorduk. Ediyorduk da ara başlığımızdaki gibi bir cümleyi duyabileceğimizi hiç hesap etmemiştik.

Yıllardır tanıdığım abdestinde namazında aynı zamanda da milliyetçi kimliği ile tanıdığım bir işadamı abimiz dün telefonla arayan dostlardandı.

Abimiz selam faslından sonra konuyu dünkü “Cuma namazı” konusuna getirdi ve “Allah’ın bildiğini kuldan dahası gazeteciden saklamanın bir anlamı yok Uğur abi. Allah kabul etsin beş vakit namazımı kaçırmamaya çalışırım. Ama açık söyleyeyim bir yıldır Cuma namazlarına gitmiyorum. Eğer gidersem ya karakolluk olacağız ya da hastanelik. Maalesef hocalarımızın hutbelerde yaptığı AK Parti siyaseti bir gün beni bu hale getirecek onu biliyorum. Bu yaştan sonra da millete rezil olmanın anlamı yok diyerek cuma namazlarına gitmiyorum” diyordu.

Cenab-ı Allah’ım hepimizi hocası ile cemaati ile ıslah etsin inşallah demekten de başka bir çare kalmıyor anlaşılan.

KABE’Yİ HİÇ BÖYLE GÖRMEMİŞTİK

Biz virüsten dolayı Cuma namazını dile getirirken korkmuştuk ama bakın bu durumu görüp biliyorsunuz değil mi?

***

SON DAKİKA HABER

Koronavirüs tehlikesi yüzünden boşaltıldı! 

Kabeyi hiç böyle görmemiştik...

İlk kez Çin'de ortaya çıkan ve dünyayı saran ölümcül salgın koronavirüsü ile ilgili son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. Ülkede son 24 saatte 30 kişi yaşamını yitirdi, 143 yeni Kovid-19 vakası saptandı. Ölenlerin sayısı da 3 bin 44’e çıktı. Suudi Arabistan, tüm umre ziyaretlerini koronavirüs nedeniyle askıya almasının ardından Kabe'ye de girişleri kapattı.

Girişlerin kapanmasının ardından Kabe'den son dakika görüntüler geldi. İşte Kabe'den hiç görmediğimiz görüntüler...

“Baba Konyaspor düşerse....”

Bu fotoğrafın daha pek çok açısı ve video görüntüleri de var.

Dün yine bolca dua ettik. Ama dua ederken de bu durumun Amerikan işi Çin işi olmasından önce biz insanlar niye böyle durumlar ile karşı karşıya geliyoruz diye de kendi adımıza düşünmemiz gerektiğine bir kez daha inandık.

Allah beterinden korusun.

HAYVANSEVERLERİN RİCASINI UNUTMADIK…

Geçtiğimiz hafta içerisinde Seydişehir’de yaşanan bir olay ile ilgili onlarca fotoğraf ve bilgi akışı oldu.

İzninizle konuyu şöyle toparlayalım;

“Baba Konyaspor düşerse....”

“Baba Konyaspor düşerse....”

Bize konu ile ilgili olarak gelin ikinci not;

.............................. fotoğrafı çeken, plakayı bildiren kişi. Araç belediyenin. Seydişehir 'deki gönüllümüz ............. ...... bu araçla hayvanlarla, çöplüğe gidiyor. Lütfen gereği yapılsın, saygılar.”

................

“Baba Konyaspor düşerse....”

Sonra diğer mesaj;

Yukarıdaki mesajı Milli Parklar'a ilettim, Seydişehir Belediye Başkanına ilettim resmi büyütün kocaman iğne... Belediyelerin kullandığı uyuşturucu iğneyi görürsünüz. Başkan aradı. Araç bizim dedi.

Hayvanın vurulduğunu gören resmini çekti. Vuran aracın plakasını aldı. Karakola gitti. İfade verdi. Bana tüm bilgileri iletti.

Resim ve bilgileri Seydişehir Belediye Başkanına ve Milli Parklara ilettim. Hayvan Veterinerlik Araştırma Enstitüsüne gönderildi. İlçe Tarım'a da bilgi verildi. Tam kuralına göre hayvanı bulan uyguladı. Uyuşturucu iğne de tutanakla polise teslim edildi.”

***

Daha sonra Sayın Başkan bu kişiye şöyle bir mesaj göndermiş;

Saldırgan bir köpeği aldık ancak öldürmedik herkesin cebinde bir iğne. Olay bize dönüyor diyorlar. Bayıltmak için de olsa iğne kullanmayın ne olacaksa olsun dedim köpek saldıran çocukların aileleri gerek bizi gerekse Büyükşehir’i tazminat davasıyla mahkemeye verdiler şimdi bunlarla uğraşıyoruz...”

***

Ardından tekrar bilgilendiriliyorduk;

Sayın Uğur Bey, Seydişehir Başkan Mehmet Tutal Bey’in bana gönderdiği mesajını size ilettim. O tüfek ve iğne sadece belediyelerde olur. Kullanmak şartı vardır. Kuduz tehlikesi olan aşırı saldırgan köpek için belediyenin veteriner hekimi köpeğin kilosuna göre ilacın dozunu ayarlar sonra da iğnenin zarar vermeyeceği bölgeye atılması için bizzat orada bulunmak zorundadır. Bilgileri Başkana da ilettim. Saygılar efendim…”

***

Vatandaş haklı, başkan kendince haklı. Görevi yeri ve konumu ne olursa olsun bu işi yapan insanın önce Allah’tan korkması ardından da işi düzgün ve yasalara uygun yapması gerekiyor. Gerisini hiçbir şekilde çözmemiz mümkün değil diye düşünüyorum.

BABA KONYASPOR NE OLACAK?”

Bugünlerde her köşede her fırsatta ayaküstü sohbette bile konuşulan iki konudan biri Konyaspor. Şehitler ve Konyaspor, ekonomik kriz ve Konyaspor..... gibi.

Üç gün önce bu şehirde ismini say deseniz hep ilk 10’un içinde ismi geçen bir büyüğümüz aradı. Selam sabahtan sonra şunu söyledi;

Uğur Baba Konyaspor ne olacak? Bak demedi deme. Eğer bu Konyaspor düşerse Konya düşer. Niye yazmazsın? Şehri yönetenler ve kulübü yönetenler taraftarı ile gazetecisi ile bunu bilsin artık. Konyaspor düşerse Konya düşer....”

***

Hadi bugün çok dua edelim.

Malatya ile çöküş başlamıştı.

İnşallah bugün Malatya ile ayağa kalkış başlayacaktır.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Geçen zaman yok olmuştur. Gelmeyenlerden söz eder pişmandır. Şimdiki zaman ise ganimettir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bebekli ve çocuklu anneler babalar kaldırım yerine araçların arasından yoldan yürümediği zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi