Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bakan Kurum’a yazık ediyorsunuz

Bakan Kurum’a yazık ediyorsunuz

Aman Allah’ım, bayram sonrası ilk gün yani dün neydi öyle?

Şehrin trafiğinden tutun da milletin öfkesine kadar ağzını açan bize boşalıyordu.

İnanın bizim millete yeni bir şeyler gerek (!).

İnsanımız, Allah muhafaza zembereği boşalmış bozuk saat gibiydi.

Neyse lafı bırakalım ve konularımıza başlayalım.

******

BU CAMİ KONYA’DA OLAMAZ

Bir okurumuz önce aşağıdaki yazıyı gönderip sonra da çok sayıda fotoğraf gönderdi. Biz tam olarak yeri çözemeyince bu kez telefonla görüştük. Türbe tarafını tarif ediyordu. Okurumuzun dediğine göre yollar henüz yapılmamış. Kış gelmeden buralar asfaltlanır. Asfaltlanır da okurumuzun Eskici Hacı Osman Ağa Camii diye gönderdiği camiinin çevresine inanın ben de şaşırdım. Okurumuzun isteğini paylaşacağız. Ama benim aklıma sadece ve sadece burada farklı ve köklü bir yenileme çalışması olacaktır diye geliyor.

Okurumuz şöyle diyor;

“Yıkık dökük bina olarak görünen cami Eskici Hacı Osman Ağa Camisi..

Bakan Kurum’a yazık ediyorsunuz

Yollar hem bozuk hem de aydınlatma yok. Kışın çamur yazın toz toprak oluyor şeklinde bir şikayetimiz var maalesef...
Hatta daha dramatik yazı yazmak gerekir diye düşünüyorsanız; hemen her akşam köpekler grup halinde yaya halindeki insanları sokaktan geçirmiyorlar. Bu dediklerim tamamen gerçektir. Bize inanmazsanız mahalledeki tüm haneler bu yazdıklarımı doğrulayacaktır
Evlerin önündeki sokak Şeyhulema Recepağa Caddesine bağlanıyor.

Bakan Kurum’a yazık ediyorsunuz

Yan sokak Ali Ulvi Kurucu caddesine bağlanıyor.

Bakan Kurum’a yazık ediyorsunuz

...........

Ben şahsen bölgenin komple ele alınıp yeni bir düzenleme yapılacağına olan inancımı tekrarlayarak bu okurumuzun şikayet ve talebini de ilgililere iletmiş olayım.

******

TOP MODEL DEĞİLSEK GÜNAHIMIZ NE?

Bayramın son günlerinde ülkenin gündemine bakarken içim sızlıyordu. Turist gelecek turizmden para kazanacağız diye ateşlerini bile ölçmeden dünyaya kapılarımızı açtık gelene geç diyoruz. Sonra bugünlerde en çok konuşması gereken Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy Bey Ukraynalı Top Model Daria Kyryluk’un durumu ile ilgili ortalığı birbirine katıyor. Neymiş efendim “Bunu yapanın yanına kar kalmayacağını hepimiz göreceğiz” ....

Sayın Bakanım biz top model, top olmayan model kim olursa olsun kadın çocuk hiçbir insanın ağzının burnunun kırılmasını istemeyiz. Bu biiiiiir.

İki; bir bakanın bu kadar ağır ve ciddi ithamı ile zaten ilk yakalananın işi bitti demektir. Siz hükmü de verdiniz adamı da astınız. Bu kadar gücünüz, kudretiniz varsa bir top model için gösterdiğiniz hassasiyeti bizim gariban Anadolu kadını için de bugüne kadar bir defa gösterseydiniz olmaz mıydı?

Dün şehirde dolaşırken şöyle bir baktım da bizimkilerin (!) tek bir kabahatleri vardı onlar TOP MODEL değildiler.

******

NİHAT ÖZDEMİR DE KÖTÜ ÇİZDİRDİ

Bayram süresince elimiz biraz boşa çıktı yaaa. Her tarafa dallandık. Bu arada ilk andan itibaren kabullenmediğim Süper Lig’den düşme işinin kaldırılmasının cılkının da çıkışını izledik. Nihat Bey çok iyi bir iş adamı olabilir. Çok ileri görüşle derin hesap yapan müteahhit de olabilir ancaaaak mesela biz Konyasporluları haftalarca “ligden düşeceğiz- düşmeyeceğiz” diye bu can çekişme işine alet ettiği için de Konyaspor camiası ile helalleşemez. Bunu da söyleyeyim de içimde kalmasın.

******

HİLMİ BAŞKAN BÜYÜK HATA YAPAR

Konyaspor yine o klasik “esen rüzgarın yönü ile uçuşan yaprak” misali savruluyor. Kim ne yaparsa yapsın. Onu bunu bilmem. Ve yine her zaman olduğu gibi testiyi kırmadan içimden geçeni ve doğru bildiğimi yazıyorum.

“Yok Konyaspor sahipsiz kalacakmış”, “yok şuymuş yok buymuş”... mazereti ne olursa olsun Sayın Başkan Hilmi Kulluk yeni sezon için bir kez daha Başkan olursa bana göre hayatının hatasını yapar diyorum.

Hilmi Başkan’ın sağ ve sağlıklı hali, önce ailesine, sonra yakınlarına sonra da iş aş verdiği insanlara ve nihayetinde Konyaspor camiasına faydalı olur.

Aksi sadece kandırmacadır.

Bu işi çok daha detaylandırabilirim.

Ancak kimsenin aklına karpuz kabuğu düşürmemek için noktayı koyuyoruz.

Veeee Konyaspor tarihine baktığınız zaman kimin haklı olduğunu ve de olacağını zaman gösterir diyerek notumuzu düşüyoruz.

******

KONYALIYA BUNU YAPMAYA KİMSENİN HAKKI YOK

Dün sabah Konyalı olmayan ama 25 yıldır Konya’da yaşayan ve hep “Ben lokantacıyım abi” diye tevazu gösteren Mehmet abim dokunsan ağlayacak durumdaydı. Konunun özeti şöyle;

“Arifeden bir gün önce dükkanı kapattık. Çünkü biz lokantacı olduğumuz için yılda bir kez sadece Kurban Bayramında tatil yaparız. Annem Mersin’de yaşıyor. Gittik annem Konya’dan geldik hastalık çok diye eve almadı bizi. Biz de alt katta teyzemlerin evinde kaldık. 24 saat annemle görüşmedik. Neyse kurbanımızı kestik, dağıttık büyükleri daha fazla rahatsız etmemek için erkenden yola çıktık. Erdemli, Silifke, Manavgat’a kadar geldik.

Durduğumuz her kavşakta 42 plaka dikkatimizi çekiyordu. Bir kavşakta saydım. 6 araç vardı. Biri 34 diğeri 26 plakalı. Sadece biz dahil bu araçlardakiler de maske vardı. (Benim araç da 34 plakalı) Diğer üç 42 plakalı araçtakilerde maske hiç yoktu.

Abi esas bomba Manavgat’ta patladı. Gece 2’de Manavgat’a girdik. O saatte kimseyi rahatsız etmemek için bir pansiyona, bir aparta gidelim dedik. Bir aparta girdik. Adam odaların numarasına bakarken eşimin nüfus cüzdanında Konya yazdığı için nereden geldiğimizi sordu. Biz de Konya deyince. Kusura bakmayın Konya’da hastalık çok. Size oda veremem deyip resmen kapıyı gösterdi.

Uğur abi Konyalıyı bu seviyeye düşürmeye kimsenin hakkı yok. Giden Vali Bey’e de resmen iletmiştim. O dönemde Konya’da yani sokağa çıkma günlerinde 5 bin 600 işyerine çalışma ruhsatı verildi. Yani toplam 250 bin kişi sokağa çıkma yasağında çalıştı. Eşleri ile bu rakam 500 bin yapar. 2 çocuğu var desek 1 milyon yapar. Nüfus zaten 1 milyon 300 bin.

Konya’yı kimse bu hale getiremez. Devlet de görevini yapmıyor millet de”... diyordu.   

 

******

BU ALMANYA BİZE GICIK MI?

Hani şu turizm işi var ya. Benim anlamadığım bir konu vardı. “Bu Almanlar niye bize turist olarak gelmiyor. Alman Hükümeti bize niye fren yaptırıyor?” diye düşünüyordum. Hani siyasiler Almanlara gıcık ya. Ben de gıcığım. Almanya’daki bir dostum ile dün sabah sohbet ediyordum. Almanya’daki Türk dostum da ailesi ile Hırvatistan’da tatilde imiş. Laf döndü dolaştı Alman hükümetinin Türkiye ile ilgili kararına. Türk dostum özetle şöyle diyordu;

“Abiciğim Türkiye’den gelen rakamlar bize bile inandırıcı gelmiyor. Çünkü biz de sürekli olarak Türkiye ile temastayız. Haberleşiyoruz. Bizim köy de karantinaya alındı. Almanlar bizi gönderdikleri ülkelerdeki hastalık rakamlarına ve işin inandırıcılık bölümüne bakıyorlar. Belli bir Türkiye düşmanlığı yok. Mesela Lüksemburg ve Amerika’ya da izin yok. Anlatabiliyor muyum?” 

******

BAKAN KURUM BİR TÜRKİYE DEĞERİ YAZIK ETMEYELİM

Malum Konya merkezde günlük 11 yerel gazete var. Dün baktım sadece 5 gazetenin manşetinde koskoca Bakan Kurum vardı. Zaten Sayın Bakanı manşet veren beş gazeteden biri de o yayın grubunun televizyonuna bakan çıktığı için teşekkür diye vermişti. (Yani geriye 4 gazete kalıyor)

Bakan adına çok üzüldüm.

Haaa biz de bakanı manşetten vermemiştik.

Niye?

Açık söyleyeyim yerel yöneticiler ve siyasetçilerimiz Sayın Bakan’ı bayram süresince Konya merkezde ev ev kurum kurum dahil olmak üzere dolaştırdılar.

O da yetmedi Cihanbeyli’den Karapınar’a, Kadınhanı’ndan Akşehir’e, Seydişehir’den Ahırlı’ya, Yalıhüyük’ten Bozkır’a götürdüler.

Götürdüler de ne oldu?

Basına servis yapılan haberlerden çıkan sonuç; şu kadar Millet Bahçesi yapacağız. İş adamından emeklisine şu hastalık ve ekonomiye sıkışan insan ne diyor biliyor musunuz?

“Millet bahçesi dedikleri ne? Park bahçe değil mi?”

..............

Bugüne kadar bu sütunlarda hep yazdık.

Sayın Kurum, Karapınar’ın bir evladı olarak bugün Türkiye’yi tek başına yöneten Sayın Cumhurbaşkanımızın A takımının A’larından. Geleceği çok daha büyük olan bir beyin, bir yürek, bir vizyon, bir ufuk.

Eğer iş Konyalının ya da falanca ilçedeki insanların gazını almak ise amenna.

Eğer maksat icraat ise ilçeler dahil bütün AK Partili ilçe başkanlarını, partili ya da partisiz belediye başkanlarını bakanın önüne getirir Konya’yı konuşursunuz.

Ama eninde sonunda etten ve kemikten yaratılmış ve ülke adına geleceği olan ismi oradan oraya gaz almak için park bahçe müjdesi vermek için dolaştırıyorsanız inanın Sayın Bakana yazık ediyorsunuz. Ki ettiniz de.

Bayram süresince bakanla ilgili servis edilen haberlere baktıkça bir Cumhurbaşkanı gözümün önüne geldi bir de Sayın Bakan. 

Bir o vizyona baktım bir de bizimkine.

Bu konuda daha çok şey yazmak istiyorum ama yerimiz bitti gerekirse yarın da kaldığımız yerden devam edebiliriz. 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Çok sıkıldıysan hayattan bir mezarlığa git. Ölüler iyi bilir yaşamak güzeldir

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Göstermelik olarak taktığımız maskeyi hareket halindeki arabanın camından dışarıya atmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi