Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bu milleti tutabilene aşk olsun!

Bu milleti tutabilene aşk olsun!

Bugün yine biraz sizlerden gelenler biraz kendi gördüklerimiz ve duyduklarımız ile farklı konulara değineceğiz.

MUSTAFA AYDIN MÜDÜRE VE EKİBİNE TEŞEKKÜRLER

Dün sabah saatlerinde güne mutlu başlamama neden olan telefonlardan biri de Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’nden gelen telefondu. Cumartesi ve pazar günleri sosyal medyada yer alan bize de hafta sonu farklı kanallardan ulaşan Meram’da hayvanlara yapılan vahşetin basında yer alması üzerine derhal düğmeye basan Emniyet Müdürümüz Sayın Mustafa Aydın Bey ve ekibi harekete geçmiş. İnanıyorum ki Konya polisi bu alçaklığı yapan canileri de en kısa sürede hukuka ve adalete teslim edecektir.

*****

BUGÜNLERDE BİRAZ DAHA HASSAS OLABİLİR MİYİZ?

İşadamı ve gıda konusunda çalışan, tanıdık bir abimizin ricası oldu. Onu sizlerle paylaşarak genel bir şey söylemek istiyorum.

Abimiz şöyle yazmış;

Hayırlı, sağlıklı günler hepimizin olsun sevgili kardeşim. Marketlerde bakanlığın verdiği kapatma genelgesine uyulmakta fakat kontrole gelen bazı resmî görevliler ve belediye ekipleri ile diğer vs ekiplerin işyerlerinde konuşma üslupları çok kaba. Aynı zamanda hareketleri, tarzları hiç uygun değil. Bu günlerin çabuk geçmesini ve bu hoş olmayan konuşmaların bitmesini diliyoruz. Bu konuyu gündeme getirirseniz çok memnun olurum.

......

Evet millet olarak ister görevli olalım ister iş yeri sahibi veya çalışanı hepimiz olağanüstü günlerden geçiyoruz. Görevlerimizi ne kadar iyi yaparsak yapalım vatandaş olarak ne kadar kurallara uyarsak uyalım hepimiz için şöyle bir gerçek var; gerçekten ruh halimiz, psikolojimiz bozuldu. Karşılaştığım durumlar konuştuklarım ve bize gelenlerden anlıyorum ki hepimiz hasta olmasak da bir hasta yakını psikolojisindeyiz. Bugünlerin en kısa sürede geçeceğini inanıyorum. Üstelik Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak ve Türk insanı olarak bu hastalıktan, bu salgından en az hasar ve kayıpla kurtulacağız.

Onun için ne olur biraz daha sabır biraz daha anlayış ve biraz daha empati diyelim mi? Biz istersek bunu da en güzel şekilde yaparız.

*****

SOSYAL KARTLAR ULAŞMAYA BAŞLAMIŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın iki hafta önce açıkladığı ve mübarek ramazan ayı gelmeden ihtiyaç sahibi ve bu konuda Büyükşehir’e ulaşan tüm ailelere durumlara bakılmaksızın sosyal kartlarının verileceği söylenmişti.

İşte bu zor durumdaki aile fertlerinden bize ulaşan bilgilerde büyükşehirden sosyal yardım kartları ihtiyaç sahipleri ailelere ulaşmaya başlamış bu vesileyle Başkan Altay ve ekibine teşekkür ediyoruz.

*****

İŞADAMI MUSTAFA CEYLAN ABİMİZİN YAZDIKLARI

Sanayici, iş adamı okurumuz, büyüğümüz Mustafa Ceylan Bey de içinde bulunduğumuz durumu ve gidişatı dün bize şöyle özetliyordu;

Bugünkü yazında söz ettiğiniz gibi bizde yaş mağdurlarındanız, fabrikada bahar bakımları var müsaade istedik Kaymakamlıktan; ancak yirmi gün oldu henüz bir cevap yok.

Süper devletiz diye dünyayı karıştıran yok, kıtalararası balistik füzeler yapan ve atom bombalar yapanlar şimdi sağlıkta çağ gerisinde kaldıklarını fark ettiler mi acaba?

Bu sözüm ona düne kadar büyük olduklarını iddia edenler doğaya hep hor baktılar, ormanlar altı ay yanıyor söndürmekten aciz kaldılar. Silah yapacağınıza bunları söndürecek bir sistem geliştirseniz daha iyi olmaz mıydı? Dünyanın akciğerlerini niye koruyamadığınız ya da korumadınız?

Orta Doğu’daki petrol yataklarına çökmek için insanlık suçu işlediniz. Sizden kimse hesap soramadı.  Ama Allah sizi bir görünmeyen virüsle ikaz ediyor anlayabilirseniz.

Sizde her imkan vardı, ilacı veya aşıyı hemen bulacaktınız ne oldu? Artık dünya doğaya sahip çıkmalıdır.  Sarin gazlarına son verilmelidir. Havada savaş uçaklarının yakıt ikmalini yapanlar orman yangınlarını niye söndürmüyorlar?

Ormandaki vahşi canlıları rahatsız edersen onlar da seni böyle rahatsız eder. Avustralya’da olduğu gibi zehirli örümcek ve yarasaların insanlara zarar verdiğini söylüyorsunuz ama onlar yangından önce kimseye zarar vermeden yaşamını sürdürüyordu. İnsanlık artık bazı şeylerin öbür dünyaya gitmeden bu dünyada hesabını vereceğini ve nasıl verdiğini iyi görmeli derim.”

 

Günü ve yaşanılanları özetleyen Mustafa abiye teşekkür ediyorum.

*****

DÜN ARİFE GÜNÜ GİBİYDİ

Bugünlerde hem meraktan hem de mesleğimiz gereği dünyanın her tarafındaki insanların yaşamlarını ve bu hastalığa karşı olan tavırlarını yani davranış psikolojilerini izlemeye çalışıyoruz.

Amerika’da silahlı olarak maske takmamak için eylem yapıp benim hayatımdan yaşamımdan sana ne diye isyan edenlerden tutun bizim Kadınlar Pazarındaki dünkü halimize kadar dünyayı izliyorum.

Bizlerin sağlığını bizlerin canını en sevdiklerimizin canını düşünen devlet büyükleri “iki gün sokağa çıkmayın” dedi ya! Sen misin bunu diyen?

Allah sizi inandırsın dün sabah saat daha 10 sularında Aziziye Camii, Kapı Camii, Kadınlar Pazarı ve Türbeönü hani kısaca o eski Konya’nın olduğu bölgedeki insanlarımızın koşuşturmasını, araç trafiğini, dahası yürümeyen milim milim kımıl kımıl ilerleyen araçları görünce bir kez daha “Cenab-ı Allah’ım bu millette zor günler yaşatmasın, darlık göstermesin” diye dua etmek zorunda kaldım. İnsanlar sözüm ona mahpusta prangaya vurulmuş da sonrasında zincirlerini koparmışçasına bir saldırmayla sokaklarda, kaldırımlardaydı. Allah önce beni ve bizleri sonra cümlemizi ıslah etsin inşallah.

 

GÜNÜ OKKALI SÖZÜ

Her tuğladan duvar olmayacağınızı o duvara yaslanınca anlarsınız

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Madem kendimizi sokağa atıyoruz ya da dışarıya çıkmak zorundayız o zaman maskeli ve sosyal mesafeyi koruyarak sokağa, caddeye çıktığımız zaman daha iyi adam oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi