Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bu Olmadı İşte Sayın Bakan Koca!!!

Bu Olmadı İşte Sayın Bakan Koca!!!

Memlekette o kadar çok yazılacak konu var ki. Notlarımıza bakıp hangi birinden başlayalım diye bakarken ilk önce şu trafik için tek cümle etmek istiyorum. Allah’ım 80 saatlik kısıtlamanın  ardından dün sabah şehirdeki trafik neydi öyle? En son saat 10.30 sularında Adana Çevre Yolu’ndan gelip yeni yapılan Milenyum Otel’in önünden Selçuklu tarafına gitmek mümkün değildi. Kilometrelerce uzayan araç trafiği şehir içi trafik meselesinin ne kadar sıkıntılı olduğunun en bariz göstergesiydi.

******

TIP FAKÜLTESİ CAMİSİNİN ISINMA SORUNU  

Hafta sonunda bir okurumuz dahası bir abimiz aradı. Eski adı ile Köyceğiz Mahallesi sakini. Eski Meram Tıp Fakültesi Cami diye bilinen cami ile ilgili bir sorunu açtı. Bu caminin 30 yıldır ısınmasını fakülte yapıyormuş. Ama şimdi bu ısınma durumu ortadan kaldırılmış. Abimizin dediğine göre cami cemaati büyük sıkıntıdaymış. İnşallah büyüklerimiz bu caminin ısınma işine bir çözüm bulurlar. En azından Rektör Prof. Cem Zorlu Hoca konuya el atar.

******

HANİ HAVAİ FİŞEK DEMİŞTİK YAAA

Bizde yasal olmamasına rağmen peynir ekmek gibi satılan ve kullanılan havai fişek meselesine bakın o hiç beğenmediğim sözlerini dahi etmek istemediğim Avrupalı nasıl tepki veriyor. Burası İtalya imiş.

 

 

Bu Olmadı İşte Sayın Bakan Koca!!!

 

Roma şehri.

Roma’da yılbaşında havai fişek atanlar bu kuşların böyle ölmesine sebep olmuşlar. Sosyal medyada da bu durumu protesto eden kampanyalar başlatılmış. Artık bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Ama artık şunu gördüm ve inandım ki polisin zabıtanın yapacağı hiçbir şey yok. Yetki yasal düzenlemeler de. Yani top siyasilerde.

******

KAFALAR KARIŞMAYA DEVAM EDİYOR

Aşı geldi geliyordu, aşı şu kadar ay etkiliydi, değildi, ikinci dozaşı için yok iki hafta yok üç hafta ara tartımaları süre dursun herkes milletin kafasını allak bullak etmeye devam ediyor. Cornell Üniversitesi’nden aşı uzmanı John Moore, aşı konusunda henüz bir veri olmadığını söylerken, yetkililerin bilimi arka plana atarak içlerinde bulundukları durumdan kurtulmaya çalıştıklarını öne sürdü. ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri de (CDC) aşıların karıştırılmaması gerektiğini açıkladı. CDC’den yapılan açıklamada, “mRNA bazlı Covid-19 aşıları birbirleriyle ya da diğer aşılarla kullanımda karıştırılmamalıdır. Bu tip karma kullanımın güvenliği ya da etkinliği henüz değerlendirilmedi” ifadeleri kullanıldı.

Buyurun buralardan yakmaya devam edin.

******

BU SİYASİLERİN YATACAK YERİ YOK

Allah var hafta sonu kendi yoğunlumuzdan ve stres atalım diye biraz kendimizi sportif faaliyetleri izlemeye vermemizden bu konuyu atlamışız.

Konudan dün sabah haberimiz oldu.

Bizim gibi atlayan okurlarnımız var ise küçük bir hatırlatma yapalım.

Başta muhalefet partilerinin Genel Başkanları ve Belediye başkanları ardından da müzik ve sanat dünyasının ünlü(!) leri sosyal medyada bir kampanya başlatmışlar.

Kampanya özetle şöyle;

Milli Piyango özel yılbaşı çekilişinde satılmayan ve Türkiye Varlık Fonu'na aktarılan üç biletin ikramiye tutarı 75 milyon TL'nin SMA hastası çocuklar için kullanılmasına ilişkin bir kampanya.

Allah var kimsenin günahına giremeyiz ama malum Türkiye Varlık Fonu artık iktidar ve muhalefet için tartışma konusu.

Milli Piyangonun özelleştirilmesi zaten siyasi konu.

Eeeee bu durumda maksat SMA hastası çocuklar ve aileleri için de olsa niyet halis de olsa bir günde böyle bir kampanya patlarsa iktidar olarak birinin çıkıp karşılık vermesi gerekiyordu.

Çünkü bizde iyi ya da kötü her şey iktidar ve muhalefet olarak kutuplaşmış durumda. 

Nitekim bu işin alanındaki 1 numarası Sayın Bakan Koca da özetle şöyle bir açıklama yapıyor;   

“SMA'lı evlatlarımız üzerinden yürütülen kirli kampanyaya iyi niyetli hiç kimsenin alet olmaması gerekir.
Hele hastamız bir çocuksa bu, tüm öncelikleri en yüksek seviyede hak etmektedir. Her bir evladımızın sıhhati ve canı en kutsal emanetimizdir. Milletçe en hassas olduğumuz konulardan biri evlatlarımızdır. Hastalıkların tedavisi ise sosyal medyadan sahte kahramanlıklar sergileyerek değil, bilimin gösterdiği yolu takip ederek gerçekleştirilir. SMA hastası çocuklarımız için de devletimiz tüm imkanlarını kullanarak tedavilerini sağlamaktadır. Bu konunun suistimal edilmesi asla kabul edilemez."
SMA hastası çocuklarımız üzerinden yürütülen kirli kampanyaya açıklık getirmek istiyorum. Güncel ve işe yaradığı ispat edilen tüm tedaviler, SMA Bilim Kurulumuzun önerisi ile uygulanmaktadır. Çocuklarımızın kobay olarak kullanılmasının ise net olarak karşısındayız. Bilimsel veriler dışında küresel ilaç şirketlerinin oyununa müsaade etmeyeceğiz. Ailelerimizin suistimal edilmesine izin vermeyeceğiz. İlaç şirketlerinin baskısı ile çocuklarımızın kobay olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz."
................

Sayın Bakan kendi açısından haklı olabilir. Uluslararası ilaç firmaları bu acılı aileleri kullanmış olabilir. Ama bir diğer gerçek ki ulusaldan yerellere SMA hastası çocuklara sahip ana ve babaların acılarını, gözyaşlarını bilmeyenimiz var mı?

Hem düne kadar bu işe destek veren AK Partililer yok muydu?

Alın size en yakın kendimizden örnek

 

 

Bu Olmadı İşte Sayın Bakan Koca!!!

 

Bu tweeti bizim Başkan Sayın Uğur İbrahim Altay atmıştı.

Ve bunun yanında da şöyle yazmıştı;

“SMA Hastası Ali yavrumuzun ailesi ile birlikte olduk. Süreci iştişare ettik. Ali için el ele verelim az-çok demeden hayırdı yarışalım. Detaylı bilgi için ...... adresinde bulabilirsiniz. Allah tüm hastalarımızla birlikte Ali’mizin de şifasını versin inşaAllah...”

..............

Şimdi Uğur Başkan bir baba olarak,bir insan olarak, bu şehrin 1 numarası olarak olarak Sayın Bakan Koca’nın dediği gibi “kirli kampanyaya alet” mi oldu?..

Ne yazık ki Ali yavrumuz kurtulamadı ama Konya onun için mücadele etti, elini taşın altına soktu. Kimi duasıyla, kimi parasıyla o 3,5 aylık yavrunun ve ailesinin verdiği mücadeleye omuz vermeye çalıştı.

............

Sayın Bakan Koca’yı önce Konyalı olduğu için çok seviyorum.

Bu pandemi döneminde başarılı olduğu için sayıyorum.

Sektörün içinden geldiği için Cumhurbaşkanımızın kendisine güvendiği içinde değerli buluyorum.

Ama muhalefete, sanatçılara öfke ile söyledikleri haklı dahi olsa, iyi, hoş ve de doğru olmadı.

..........

O zaman kendi kendime diyorum ki  ülkenin içinde bulunduğu ve geldiğimiz noktada artık sevdiğimiz saydığımız inandığımız insanlardan da beklentimizi fazla tutmamak gerekir...

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Dünya deniz gibidir. Çok kimse boğulmuştur. Gemin takva, yükün iman, halin tevekkül olursa kurtulursun.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Şehir merkezinden Bosna’ya giderken yani Konya İstanbul çevre yolunda hız uygulamasına rağmen  araç sürücüleri zik zak yapmaktan vazgeçtikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi