Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bu tabutlar da neyin nesi?

Bu tabutlar da neyin nesi?

Tamam Delta Group ve BBN Haber olarak ekip arkadaşlarımız, ajans çalışanlarımız, habercilerin ötesinde ilan reklam servisimiz, sosyal medyacılar, gazetemizi basan çilekeş matbaacılarımız hepimiz bütün hijyen kurallarına uyarak ve önce kendimizi sonra da çok sevdiğimiz insanları korumak adına her şeye dikkat ederek çalışmaya devam ediyoruz.

Tüm sağlık çalışanlarımız gibi şehrimize ülkeyi yönetenlerimiz gibi polisi askerlerimiz gibi bizlerin de (gazeteciler-haberciler) kamuoyu görevi yaptığımızın bilinci içerisinde çalışıyoruz

Farkındasınız değil mi evinizde iş yerinizde sürekli haberleri ve gelişmeleri izliyorsunuz takip ediyorsunuz. Belki bizi de şimdi daha iyi anlıyorsunuz, biz kamu görevi yapıyoruz dediğimiz zaman sevdiğinize “çok iyi” sevmediğinize “muhalif” diyordunuz ya; bu işin iktidar ve muhalefet diye bir durumu yok, biz kamu görevi yapıyoruz.

Şimdi izninizle bugünkü konularımıza başlayalım…

ADIMIZ ÇIKMIŞ BİR KERE, SADECE KONYA MI?

Hafta sonu televizyonlarda gazetelerde çirkin olduğu kadar da ürkütücü asker uğurlama törenlerinin fotoğrafı yayımlandı. Tamam bunlardan biri Konya’ydı kabul ya Türkiye‘nin başkenti, Türkiye‘nin göbeği Ankara’daki bu kareye ne demeli?

Bu tabutlar da neyin nesi?

Ama Ankara’dan önce Konya görüntüleri patladı bunu da kabul ediyorum, Bursa’yı verdiler Bursa Otogarı ile Konya aynı değildi bizim de Konya olarak Ankara’daki rezil görüntülerden bir farkımız yoktu ama niye kimse Ankara’yı göstermedi de “Konya” dedi, “Antep” dedi

Ankara ve İstanbul’da çalışan Konyalı bir gazeteci olarak, “onlara kızmadan önce kendimize kızalım. Haydi hep birlikte empati yapalım, aynaya bakalım” diyorum.

Bu görüntüleri ulusal basınla yansıtmadan önce Konya olarak sosyal medyada bizler paylaştık sizler, paylaştığınız evet Konya basını bile paylaşmadan sağ olsun sosyal medya kullanıcıları olarak sizler Türkiye’ye ve dünyaya ilan ettiniz pardon Türkiye’ye ve dünyaya rezil ettiniz

Bu konuda illa devleti yönetenlerin “asker uğurlama töreni de yasak mı?” demesi gerekiyordu!

Evet evet kesinlikle her şeyi tek tek yasaklamak gerekiyor zaten bugün yazımızın sonunda düşüncelerimi ve iddiamı sizlerle paylaşacağım.

Hafta sonu Kadınlar Pazarını, Muhacir Pazarını gördünüz mü?

Bu gidişle toplu alışverişleri yani pazar yerlerimiz de kapanacak ya da kapatılması kaçınılmaz olacak.

Allah’ım hafta sonu Kadınlar Pazarı Bölgesi Muhacir Pazarı görüntüleri benim izlediğim görüntüler de buyurun bu da Bosna Hersek Mahallesi’nden gelen pazar görüntüleri…

Bu tabutlar da neyin nesi?

Bu tabutlar da neyin nesi?

Hekimler yalvarıyor ülkeyi yönetenler yalvarıyor aranıza mesafe koyun mecbur kalmadıkça evden dışarı çıkmayın diye ama maşallah bizim yaşlımız gencimiz, kadınımız erkeğimiz, ihtiyaç sahibi ihtiyaç sahibi olmayanlarımız ellerinde pazar çantaları poşetleri kıtlıktan çıkmışçasına alışveriş yapıyorlardı. tanıdığım hekimler yalvarıyor Allah korusun bu iş böyle devam ederse İtalya’dan berbat oluruz diye uyarıyorlar

Ne olursunuz millet olarak kırılmadan önce “önce sağlık tedbiri” diyelim mi?

YA BU TABUTLAR NEYİN NESİ

İşte sosyal medyada görüp görmezden geldiğim sonra da dostlarımızın duyarlı okurlarımızın bize okurlarına ilet diye attığı fotoğraflar;

Bu tabutlar da neyin nesi?

Bu tabutlar da neyin nesi?

Bu fotoğraf karelerine inanmak istemiyorum dahası kötü amaçlı olarak da düşünmüyorum ama insanların kafası karışıyor canı sıkılıyor zaten bozuk olan psikolojileri daha da karmaşık bir hal alıyor.

İletişim Başkanı Sayın Fahrettin Altun daha dün uyardı sosyal medyadaki yalan ve yanlış haberlere paylaşımlara inanmayın diye.

Geçtiğimiz hafta Külliye’de Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanılarından Sayın Mustafa Akış Bey’e de bizzat ilettik “bu sosyal medya işi acilen ele alınmalı ve başta fake hesaplar olmak üzere, sanal alemdeki bu kargaşaya, bilinçli veya bilinçsiz yapılan hainlikleri son vermeliyiz” diye.

Şimdi hafta sonu gördüklerimden dolayı aklıma gelen ve hep inandığım kanaat şudur;

İnanın bize demokrasi fazla, şu ortamda dünyanın binlerce ölüm verdiği on binlerce hatta yüz binlerce insanın can çekiştiği günümüzde hâlâ sokağa çıkacağız hâlâ insanlarla temas edeceğiz omuz omuza diz dize yaşayacağız diye yarışıyoruz ya bize demokrasi çok fazla çok.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Güzelliği görebilen ruhlar, bazen yalnız yürümek zorundadır!..

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Ölümün ve korkunç hastalıkların şakası olmadığını anladığımız zaman daha iyi adam oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi