Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bulun bunları ve asın

Bulun bunları ve asın

İnsanoğlunun 100 belki de 200 yılda bir başına gelecek olaylardan birini yaşadığımız bugünlerde cuma akşamından bu yana moralim çok bozuk. Çok öfkeliyim çok sinirliyim ve de insanlık adına çok çok üzgünüm. Hepimizin kendi adımıza ders çıkartıp adam/insan olma yolunda daha doğruları yapmak için çırpınmamız gereken günde yazımda dile getireceğim bu konu için sizlerden de özür dilerim.

*****

PARAMI NASIL BOZDURACAĞIM?

Hani mümkün oldukça evde kalmamız için büyüklerimiz belli yasaklar koydu ya. Bunlardan birisi de 65 yaş üstü insanlarımızın sokağa çıkması yasak ya. İşte öğretmen bir abimiz aradı. 65 yaşından büyük olduğu için sokağa çıkamıyormuş bankada döviz varmış bozduracakmış. Bankayı arıyormuş, kimse gelmiyormuş. Bunun üzerine eşi şehrimizde kurulu olan komisyonlara müracaat etmiş eşinin kısa süreli izinli sokağa çıkıp bankadaki işlemlerini yaptırması için. İzin alamamış. Behzat Hoca der ki, “Bu işleri düzenleyen yetkililer bu durumu nasıl çözecekler, banka geleceğiz diyor gelmiyor, komisyon üyeleri çıkamazsınız bankadakiler gelecek diyor. İki haftadır ortada kaldık bu iş nasıl çözülecek?

*****

SAĞLIKÇILAR KİT İSTİYOR

Millet olarak tek yürek de olsak olumsuz bir durumu dile getirdiğiniz zaman kötü oluyorsunuz, dahası linç bile edilebilirsiniz. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden dost bir profesör hoca aradı. İsminin yazılmaması, sorulduğu zaman da ismini asla vermememiz konusunda söz aldıktan sonra tek cümleyle şunu rica etti: “Uğur Bey kardeşim lütfen kimseyi kırmadan, suçlamadan fakültemize acil kit gerektiğini söyler misiniz?

*****

BÜYÜKŞEHİRİN PARKLARINDAKİ HAYVANLAR BAYRAM ETTİ

Geçtiğimiz hafta içerisinde hayvan sever dostlarımızdan gelen istekleri köşemizde dile getirmiştik. Sağ olsun Büyükşehir Belediyesinin çalışanları ve yöneticileri de bu konuya duyarlılık göstererek, Büyükşehir’e ait parklardaki kedi köpek kuşlar için yem ve su takviyesi yapmışlar.

Bulun bunları ve asın

Bulun bunları ve asın

Biz de insanlık adına Başkan Altay ve ekibine teşekkür ederiz.

*****

BU MUHTARLAR NE İŞ YAPAR?

Yine yaşı 65’i geçti için evden çıkamayan bir dönem bizim basın sektöründe çalışmış ama devlet dairesinden emekli abimiz aradı.

Çocukları İstanbul’da olduğu için Konya’da yalnız yaşıyormuş. Dua ediyordu, komşuları sokağa çıkamadığı bugünlerde kendisine yardımcı oluyormuş. Yani hiçbir sıkıntısı ya da şikayeti yok. Hafta sonunda da caminin imamı kapısını çalmış bir isteği olup olmadığını sormuş, “bir şeye ihtiyacım yok” dese de iki ekmek vermiş, dahası hocaefendi ekmeklerin parasını da almamış. Abimiz bu noktada muhtarlara öfkeliydi. “Sayın Cumhurbaşkanımızın bile Külliye’ye davet ederek kendilerine manevi yönden en üst seviyede değer verdiği muhtar arkadaşlar bugün benim kapımı çalmayacaksınız da ne zaman çalacaksınız?” diye soruyordu.

*****

YAVUZ ERENCE’NİN SELAMI VAR

Mümkün oldukça eve kapandığımız bugünlerde yalan dünyanın telaşesinden kurtulup sevdiğimiz ama telaşeden görüşmeyi ihmal ettiğimiz dostlarla da bol bol görüşüyoruz. Bir dönem Konya’da özellikle de “şeker” konusunda Sayın Başkan Konuk’un sağ kolu olan Yavuz Erence abimiz aradı. Kendisi bugünlerde Konya’dan çok uzaklarda da olsa Konya’dan asla kopmadığını ve bizi de her gün yazılarımızdan ve çıkardığımız gazeteden takip ettiğini söyledi, epey bir dertleştik.

Dostluk işte böyle güzel bir şey değil mi? Çıkarsız karşılıksız sevebilmek, konuşmak, dertleşebilmek, samimice içimizden geçenleri karşımızdakine söyleyebilmek…

*****

BUNLAR İNSAN DEĞİL

Cuma gecesini cumartesiye bağlayan saatlerde genç hukukçu bir dostum benim üzüleceğimi tahmin ederek önce şunları yazıyor sonra da o korkunç fotoğrafları atıyordu;

Görüntüler çok rahatsızlık verici ama Konyamızda bu olay yaşandı. Rica ederim bunu BBN Medya'da bir şekilde duyuralım. Bu saatte böyle bir kötü haber getirdiğim için çok üzgünüm. Hayırlı geceler diliyorum abi. Hukuk bir şey yapmayacak en azından Konyalı işitsin. Yüksek bir sesle BBN Medya'da şunu duyuralım abim yeni hayvan hakları kanunu çıksın hayvanlara işkence kabahat olmaktan çıkarılsın. Senin de iyi bir hayvansever olduğunu bildiğimden affına sığınıyorum. Allaha emanet…

Bulun bunları ve asın

Ardından cumartesi günü Karatay Üniversitesi Hayvan Dostları Topluluğundaki genç kardeşlerimizden yine aynı konu ile ilgili çok acı fotoğraflar, sosyal medya paylaşımları ve yazılar geldi.

Bulun bunları ve asın

Topluluk öğrencileri şöyle diyordu; Dün (17 Nisan Cuma günü) KONYA-MERAM’da bir vahşet yaşandı. İki tane küçücük yavru vahşice katledildi!  Bacakları kesildi, çenesi ortadan ikiye ayrılacak derece eziyet gördü, gözleri adeta yerinden çıktı. Bedeni paramparçaydı... Ceza istiyoruz! @ktohaydost @kgtusodayoto #ikiyavrununsesiyiz

.....

İşte biz de buradan Sayın Valimize, polislerimize, hukukçularımıza ve Meram Belediye Başkanımıza yalvarıyoruz: “Allah rızası için insanlıktan nasibini almamış bu zor günlerden kendine pay çıkaramayan bu vahşileri öbür dünyaya havale etmeden bu dünyada cezalandırın, Allah rızası için, insanlık için…”

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Mutlu olmaya cüret ettiğin an, kader seni alaşağı ediverir...

NE ZAMAN ADAM OLURUZ

Kediyi, köpeği, kuşu kısaca hayvanı; çiçeği, böceği kısaca doğayı seve bildiğimiz zaman ve onlara zarar vermediğimiz zaman daha iyi adam oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi