Uğur Özteke

Uğur Özteke

Cuma namazına gidiyoruz değilmi?

Cuma namazına gidiyoruz değilmi?

Başlığımızın gıcıklığına kanmayın ama artık günümüzde yaşadıklarımız, konuştuklarımız ve gelecek ile ilgili planladığımız işi, hayatı makaraya alma zamanı geldi diye düşünüyorum.

İzninizle önce ciddi konularla bugünkü yazımıza başlayalım.

VEKİL ÖZBOYACI’NIN SAĞI DA MÜTHİŞMİŞ...

Hemen iki gün öncesine gidelim.

Önce konumuz ile ilgili birkaç haber paragrafı;

CHP’li Engin Özkoç’un Genel Kurul öncesinde düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etmesi sonrası Meclis’teki konuşması, AK Partili vekillerin tepkisine neden oldu. AK Parti ve CHP’li vekiller arasında başlayan tartışma yumruklu kavgaya dönüştü. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan re’sen soruşturma başlattı.”

.............

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilginç başkanlığında toplandı. Genel Kurulda CHP’nin İdlib’de Türk askerlerinin güvenliğine ilişkin grup önerisi görüşülürken, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç kürsüye çıktı.

Özkoç’un, Genel Kurul’daki konuşması AK Parti milletvekillerinin tepkisine neden oldu. Genel Kurul öncesinde düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle de tepki toplayan Özkoç’un üzerine bir grup milletvekili yürüyünce gerginlik arttı.

CHP milletvekillerinin de tartışmaya dahil olmasıyla birlikte tartışma büyüdü ve arbede yaşandı. Arbede yumruklu ve tekmeli kavgaya döndü. Bazı milletvekilleri arbede sırasında yere düştü, sandalyeler devrildi. Yaşananlar nedeniyle genel kurula ara verildi.

...........................

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan res’en soruşturma başlattı.
..............

Ve o kavga anlarının birkaç fotoğraf karesi;

Cuma namazına gidiyoruz değilmi?

Cuma namazına gidiyoruz değilmi?

Cuma namazına gidiyoruz değilmi?

Cuma namazına gidiyoruz değilmi?

Bu durumun bizi Konya’yı ilgilendiren konusu genç ve karizmatik vekilimiz Sayın Selman Özboyacı’nın sağının solundan daha güçlü ve tehlikeli olduğunu öğreniyorduk.

HAZIR SİYASET DEMİŞKEN BUNU DA BİZDEN DUYUN DEDİK

Genel Başkanlığını hemşerimiz Sayın Ahmet Davutoğlu’nun parti çalışmaları devam ediyor, yine bu partinin bizi ilgilendiren kısmında ise yarın Konya İl binasının açılacak olması. Tabii ki bu açılışa Sayın Davutoğlu da katılacak. Bize içeriden ulaşan bilgilere göre o gün Davutoğlu’nun ilçesi Taşkent Belediye Başkanı Osman Arı’nın da Gelecek Partisine geçmesi düşünülmüş. Yine içeriden bize ulaşan bilgilere, bu bir iddia da olabilir Sayın Davutoğlu bunu MYK’da da dile getirmiş.

Bu konuda son durum. AK Parti ileri gelenleri durumu öğrenmek için birebir Sayın Başkanla görülmüşler.

Taşkent konusunda kelime kelime ile son durum raporu.

Osman Bey demiş ki;

Oy veren beni bu makama layık gören 3 bin Taşkentli hemşerime beni buraya layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın vekilim Selman Özboyacı Bey’e, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve diğer vekillerimize karşı benim böyle bir yer değiştirmeye ne hakkım var ne de hukukum. Benim yerim AK Parti’dir”...

...............

Eğer bu değişim olsaydı Sayın Davutoğlu müthiş bir gol atmış olurdu.

Ancak görünen o ki VAR’a gidilmiş ve gol iptal olmuş.

ZIKKIM VİRÜS BENİ DE TEDİRGİN ETMEYE BAŞLADI

Dünya virüsten kırılırken biz şurada rahat rahat yiyip içip yatıyorduk. Hem de hâlâ öpüşmeye, sımsıkı sarılmaya devam ediyorduk.

Eşin dostun anlattıklarını da kaale bile almıyorduk.

Hatta geçenlerde bir abimiz dedi ki “Bu grip dünyada sadece TÜRK ırkını etkilemiyormuş”...

Gülmeyin vallahi böyle. Koskoca adam bunu söylüyor ve inanıyordu da.

..........

Dün tıp doktoru bir abimiz bu konuda şunları yazıyordu;

“Abi günaydın, teşekkür ederim endişelerimi dile getirmişsin de bunun çok zor bir olasılık olduğunu söyleyen Sayın profesöre sonsuz saygılarımı sunuyorum. Tüm dünyada TV ekranlarından da gördüğümüz üzere yolları, sokakları, insanları ilaçlayanlar ihtimalleri minimize etmek için bu çabayı harcıyorlar. Şüpheli vakalar yine TV ekranlarında gördüğümüz kadarı ile uzay kıyafetleri gibi elbiseler giymiş sağlık çalışanları tarafından izole edilmiş sedyelerle taşınıyor.

Adam Umre’ye gitmiş, İranlı birisi ile tavaf etmiş, virüsü almış, gelmiş yurda girerken ateşi yok, ama enfekte olmuş, gitmiş ASM’ye çoluk, çocuk, yaşlı, gebe arasında hapşırmış, sonra da hasta çıkmış. Buna çok zor ihtimal diyen profesörü Allah’a havale ediyorum.

Sayın Sağlık Bakanımız İranlı heyetin Türkiye’ye gelip hastalık hakkında bilgi alma taleplerini, ‘gelmeyin Skype üzerinden görüşelim’ diyerek reddetti. Orada da çok zor bir ihtimal yok muymuş?”

...............

Derken bir son dakika haberi

İstanbul’dan kalkan uçakta koronovirüs çıktı! Yolcular karantinaya alındı

Singapur Sağlık Bakanlığı, İstanbul’dan Singapur’a uçuş yapan THY uçağındaki bir yolcuda koronavirüs tespit edildiğini açıkladı.

Singapur merkezli yayın yapan ChannelNewsAsia’da yer alan habere göre, 3 Mart tarihinde THY’nin TK54 sefer sayılı uçağı ile İstanbul-Singapur uçuşunu yapan bir yolcuda yapılan koronavirüsü testi pozitif çıktı.

UÇAKTAKİ DİĞER YOLCULAR KARANTİNAYA ALINDI

Singapur Sağlık Bakanlığı, THY uçağındaki yolcuların da karantina altına alındığını duyurarak geri dönüş için planlanan TK55 sefer sayılı uçuşun da iptal edildiğini açıkladı.

TÜRKİYE’YE HABER VERİLDİ

Singapur Dışişleri Bakanlığı, Singapur’daki Türkiye Büyükelçiliği’ni haberdar ettiklerini ve konuyla ilgili irtibat halinde olduklarını belirtti. Singapur’da bugüne kadar 110 kişide koronavirüsü tespit edildi. Ülkede koronavirüse bağlı bir ölüm yaşanmadı.”

.................

DERKEN BİR HABER DE İRAN’DAN

İran’da Cuma namazı iptal edildi!

İran’daki ölümcül koronavirüsü vakalarının artışı nedeniyle Cuma namazlarının iptal edildiği duyuruldu.

26 kişinin hayatını kaybettiği 300’e yakın kişinin de enfekte olduğu İran’da Corona virüsüne karşı radikal bir karar alındı.

Devlet televizyonundan yapılan duyuruda Tahran’daki Cuma namazının kılınmayacağı bildirildi. İran ayrıca Çinlilerin ülkeye girişini de yasakladığını duyurdu. Reuters’taki habere göre, İran Sağlık Bakanı Cihanpur da vatandaşlara ülke içinde zorunlu olmadıkça seyahat etmemeleri uyarısında bulundu.

................

İki üç gün önce gazetemize bir dostumuz geldi. Ağzında da maske, biz mikrobu unuttuğumuz için hemen “geçmiş olsun” dedik ama o kendisini korumak için artık maske ile dolaştığını kibarca da kimse ile tokalaşmadığı söyleyerek bizimle de tokalaşmadı. Bitki çayı ikramımızı bile kabul etmedi.

Bu virüs ile ilgili bir sürü kara senaryo çizdi.

Derken “Şimdi Cuma namazına nasıl gideceğiz. Millet salya sümük. Secdeye varıyoruz herkes orada. O kalkacak biz aynı yere secde yapıyoruz. 40 küsur yıldır vakit namazını kaçırdığımı hatırlamıyorum. Ama artık camiye gitmiyorum. Gitmiyorum ama bu Cuma namazını ne yapacağız onu da bilmiyorum” demişti.Allah var ya ben de içimden bu işin çok abartıldı ve pimpirik bir durum diye düşünmüştüm. Dün gelen haberleri okudukça o abimize içimden geçen durumların bile paaat diye suratıma çarpışını hissediyordum.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bir delil ile kırk alimi yendim, kırk delil ile bir cahili yenemedim

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Belediye çalışanlarının bin bir zahmetle ekmeye düzeltmeye çalıştıkları alanların üzerinden çocuk arabaları ile aile boyu geçmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi