Uğur Özteke

Uğur Özteke

Konyaspor ! Ha ha ha ....

Konyaspor ! Ha ha ha ....

Bu satırları dün öğle saatlerinde yazmaya başlıyordum. Oysa olağanüstü günlerin dışında sabah ilk işim yazımı yazmak olurdu. Ama dün biraz dolaştık ziyaretler yaptık... Falan filan derken geç kalmıştık.

Bu arada da Konya başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanı ile hatta Avrupa ile yazışıyorduk.

Niye?

Konya’da Konyaspor’u ya da Hilmi Kulluk Başkanlığındaki yönetimi eleştiren gazeteci ve taraftar derneklerinin bazı yöneticilerinin dövülmesi tehditlerin durumu ulusal basına düşmüştü yaaa.

Bizi arayan soranların yoğunluğu bu konuya kilitlenmişti.

O anlarda da ekonomi bilgisi konusunda oldukça iddialı ve yüklü bir sermayesi olduğunu tahmin ettiğim abimiz ile yazışırken “Şu anda Konyaspor ile uğraşıyorum” deyince abim şunları yazmaya başladı

“Konyaspor ???? Ha ha ha ha ha ....!

Piyasa kan ağlıyor ülke batıyor. Yerim Konyaspor’u. Derdimiz Konyaspor’u çok aştı be Uğur abi. Allah korusun bu iş böyle giderse ardından iflaslar gelir. Allah bu konuda herkese yardım etsin.

İFLASLAR ve İNTİHARLAR

Bu konuda size de dostlarımıza da çok bağırdım çok. Çok yazdım. Yapmayın etmeyin bir yerlere filan girmeyin dedim. Yabancılar ve ülke gerçeği çok kötü dedim. Her tarafımız tuzaklarla dolu diye yazdım. Ama gördük ki nafile.

Şimdi mi?

Artık iş işten geçti. Ne desem nafile. Bu tuzağa yani ağa takılanlara Allah sabırlar versin. Ne kadar mı kaybetti bu insanlar?

Tam 4.5 milyar dolar. Yani 34 katrilyon.

Sadece son bir buçuk ay içinde 450.000 ülke insanı tuzağa düştü.

Yazık bunlara. “Yok mu bunlara engel olacaklar?” diye yazdım ama dedik ya şimdi ne desek boştu. İnşallah intihar eden ve yuvaları bozulanlar olmaz.

Ülkeyi yönetenlere de tavsiye etmek mi?

Bizim ne haddimize. Onlar en iyisini bilirler. Beyrut’ta atom bombası gibi bomba patladı. 137 kişi öldü. Bizde bazı ekonomik durumlar patladı yüzbinler gidiyor. Gel de çık işin içinden. Ha bunların hepsi ucuz banka kredilerini aldılar bankadan bir yerlere. Bankalara da bol şanslar.”

............

Bu abimiz hızını alamadı yazmaya devam ediyordu;

KENARDAN GÜLMEK
Ülke de olağan dışı gündem maddeleri var ekonomide.

Eee o zaman şu seçtiğimiz Ankara’ya yolladığımız tüm siyasi oyuncular yani ülke çalışanları. Ne duruyorsunuz? Gidin Saray’a. Kapıdan girin. Bırakın didişmeyi. Bırakın şunu bunu.

Şimdi cihat zamanı.

Şu an REİS ve kadrolarına destek olma zamanı.

Çok desteğe ihtiyaç var. Onların olduğu kadar ülkenin de var.

Gidin saraya gidin Reis iyi insandır. Sizlerle oraya giderseniz randevusuz dahi olsa mutlaka görüşür. Birleşin birleşin şimdi birleşmeyeceksiniz de ne zaman birleşeceksiniz?

Çok istişareye ihtiyaç var ülke olarak.

83 milyon olarak size iş, aş ve koltuk verdik. Kürsüde yaptığınız yemini unutmayın.

Acele edin.

REİS’e ve kadrolarına güvenin. Destek olun.

Ülke sırlarını da dışarıya sızdırmayın.

Yapmazsanız ne mi olur?

Yeminlerinize ve ülkemize yazık olur. Haydi göreve. Şimdi birleşme zamanı.

İTİRAZ ETMEK YOK
Bu milletin ahını almayın.
Allah devlete, millete, bayrağa zeval vermesin
AMİN AMİN AMİN AMİN ...”

.................

Abimiz parası ve yatırımı çok olduğu için haklı olarak canı yanmış bir şekilde boşalıyordu.

Allah var bizde ne para var ne borç var ne de bir yatırım yaptığımız ve yapacak durumumuz var. Biz ekonomik gelişmeleri sadece ve sadece kurgu filmi izler gibi izliyoruz.

Sadece bu abimizden değil ne kadar yatırımcı varsa ne kadar işçi çalıştıran insan varsa iki gündür kurdaki durumdan dolayı moralleri bozuk. Onların bu durumuna gerçekten üzülüyorum.

Çünkü Anadolu insanı, Anadolu sanayicisi yatırımcısı parasını bankaya yatırıp faizini yemez. Mutlaka ya makinesini yeniler ya yeni iş yerleri açar ya da mevcudu geliştireyim diye risk alır.

Bu insanlardan düşünmesinde kim düşünsün?

Abimizin yukarıda dikkat çektiği konulardan en önemlisi bence günün birlik olma günü olma meselesi.

Altın, dolar, avro böyle yükselmeye devam ederse gizli ya da açık devalüasyonlar olursa bundan AK Parti’nin zarar edip CHP’nin kar etme gibi bir durumu söz konusu olmaz.

Hepimiz zarar ederiz. Millet olarak 80 milyon olarak zarar ederiz.

Abimizin dediği gibi bu zor günleri inşallah el ele omuz omuza aşarız.

 

******

BU YOL YAPILIŞINDAN HATA (!)

Ali Özcan isimli okurumuz fotoğrafını da çekerek gerçekten böylesine dünya şehri bir kentin göbeğindeki fıkra gibi yoldan şikayetçi oluyordu. Okurumuz yüzde yüz haklıydı. Çünkü burası bence üniversitelerde ders olarak okutulmalı.

Gelelim konuya;

“Uğur Bey merhaba.

Kule-Malas Altgeçidinden Aşevi istikametine giderken yol aniden viraj oluyor ve tek şeride düşüyor. Burada ay içerisinde birkaç kaza kesin oluyor. Ortadaki demirlere girip deviriyorlar, kaynak yapılıyor ve bir süre sonra tekrar kaza yapılıp tekrar devriliyor.

Bu döngü haline geldi.

Dün yine öğle saatlerinde kaza vardı ve arabanın önü tanınmayacak şekilde dağılmıştı.

Bunun ilk etapta sebebi hız ve şerit konusunda kural tanımadan anormal araç kullanmak, bir diğeri de yol aniden daralıp viraj oluyor ve yolun eğimi içe değil ters istikamette.

Eğimin yapılışı akış yönünde değil. Hız yapanların vurmalarını artırmak için sanki eğim ters yapılmış gibi.

Bunu gündeme getirebilirseniz mutlu oluruz. Çünkü sürekli maddi kayıplı kazalar oluyor. Milli servet bunlar. Selamlar iyi çalışmalar.”

Konyaspor ! Ha ha ha ....

DEVLET POLİS BU İŞTE

Bugüne kadar Konya’da devletin, polisin, hukukun varlığından gücünden hiç şüphem olmadı. Yüzde 99 hep bu yönde oldu. Olacak da. Ve dün sabah bu konuda çok güzel dahası mutlu olduğum bir haber aldım.

BÜSAN girişinde yani Ankara Caddesi Duranlar Petrol yanındaki bankalar önünde ve karşısındaki cepte yasal olmayan ve günlerce buraya park edip giden turizm araçları ve kamyonlar varmış.

Konyaspor ! Ha ha ha ....

Konyaspor ! Ha ha ha ....

Durum Emniyet’e bildirilir bildirilmez burası 20 dakikada aşağıdaki hale getirilmiş.

Konyaspor ! Ha ha ha ....

Buradaki durum için yanlış otopark yasağını anında düzelten Sayın Başmüdürümüz Mustafa Aydın Bey ve ekibine mağdur insanlarımız adına sonsuz saygılarımızı sunuyoruz.

 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İyi ağaç kolay yetişmez; rüzgar ne kadar kuvvetli eserse, ağaçlar da o kadar sağlam olur.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Park yasağına uymamaktan, sinyalsiz dönüşlere kadar her türlü trafik kusuruna bile isteye imza atmaktan vazgeçtiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi