Uğur Özteke

Uğur Özteke

Kürtlerin Oyu Olmaz İse Olmaz(!)

Kürtlerin Oyu Olmaz İse Olmaz(!)

Sizin mahalle camisinden de her gün en az bir, iki selâ veriliyor mu?

Bizim mahallede, dahası bizim sokakta yaşayan insanın sayısının 10 kişi olduğu sokaktaki camimizde ve çevredeki camilerden günde en az iki selâ veriliyor.

Yaniii hastalık ve ölüm artık içimizde.

Bakmayın siz o televizyonlara çıkıp ünlü ya da etiketlerinde kocaman kocaman falanca yazanların “aşı geliyor” diye çığırtkanlık yaptıklarına.

O aşı bahardan önce gelmez.

Gelse de sizi bize gelinceye kadar en az bir yıl geçer. Yani bize daha aşı düşmez.

O zaman sürekli kendimizi kollamak durumundayız.

Demedi demeyin nereden nasıl geldiği belli olmayan bu zıkkım inanın adamı belliyor!

Biz yine görevimizi bugün de yaptık ve üzerimize düşen uyarıyı yaptık.

Gelelim yazı konularımıza.

******

BUNA POLİS NE YAPSIN?

Şehrin iş dünyasının, emlak sektörünün güçlü ismi Konyaspor eski yöneticilerinden Hamdi Parmak abimiz geçen gün sosyal medyada bizimle şu fotoğraf karelerini paylaşıyordu.


Kürtlerin Oyu Olmaz İse Olmaz(!)

Kürtlerin Oyu Olmaz İse Olmaz(!)

 

 

Hani aylardır büyüklerimiz bizleri uyarıyor değil mi?

Ailecek bile birbirimizi ziyaret etmeyelim derken dört kişilik arabada 7 kişi yan yana mutlu olabiliyorsa gerisini siz düşünün.

Eğer biz kendi kendimize sahip çıkamaz isek buna polis zoru ile yasaklarla da bir şey yapamayız değil mi?

Allah sonumuzu hayreder inşallah.

******

AFAD’CILARIMIZI BAĞRIMIZA BASTIK

Türkiye genelinden İzmir’e görevlendirilen arama kurtarma ekipleri görevlerini tamamlayıp dönerken, İzmir depreminin genel koordinatörlüğünü üstlenen Konya AFAD, tam kadro İzmir’de işlerinin başında yazmıştık hatırlıyor musunuz?
Enkazlarda yapılan çalışmalar bitirildikten sonra İzmir İl Koordinasyon Merkezi’nde görevlendirilen Konya AFAD, kurulan tüm çadır alanlarının genel koordinasyonunu üstlenmiş durumda.

Konya AFAD, her çadır alanı için birçok kamu kurumundan kayıt, güvenlik, sağlık, temizlik, beslenme, lojistik gibi pek çok konuda yüzlerce kişiyi koordine ediyor. 
Raporlamalar ve genel saha takibi Konya’daydı. Bunun dışında çadırkent bölgelerinden birisini de Konya ekibi yönetti. Bir ekip de İzmir’de kurulan AFAD İrtibat Koordinasyon merkezinde halka bilgilendirme çalışmaları yapıyor. Yani enkaz sonrası yapılan çalışmalar da hem üst koordinasyon, hem çadırkent yönetimi, hem de irtibat noktalarında Konya AFAD görev almış durumda. 
Emrah Apartmanı
’ndaki ilk beş günlük çalışmanın acil durum merkezini Konya AFAD yönetti. 32 cenazenin çıktığı Emrah Apartmanı’ndan 58 saat sonra canlı olarak 14 yaşında kız çocuğunun kurtarılması çalışmasını bizzat Konya AFAD yönetti ve yürüttü. Bu enkazda 300’e yakın kişi vardiyalı olarak çalıştı. Konya AFAD, enkaz çalışmalarının yanı sıra çıkarılanların yeme, içme, vardiya, kıyafet, teçhizat gibi planlamalarını yaptı.
Konya AFAD, bunun yanında enkaz altında kalan kişilerin kimler olabileceğinin tespitini, çıkan cenazelerin kimlik tespiti, ailelerin yönlendirilmesi, psikososyal destek koordinasyonu gibi pek çok yönetsel faaliyetlerini de başarıyla yerine getirdi.
Konya’nın yüz akı ve gurur kaynağı olan AFAD, halen İzmir’de koordinasyon görevini büyük çilelerle ama gururla sürdürüyor.
Kürtlerin Oyu Olmaz İse Olmaz(!)

 

Kürtlerin Oyu Olmaz İse Olmaz(!)
 
 İzninizle bizim kahramanlarımızın da isimlerini ve unvanlarını sizlerle paylaşmak istiyorum
KONYA AFAD İZMİR EKİBİ: Yıldız Tosun (İl Müdürü), Dr. Halil İbrahim Çiçekdağı (Şube Müdürü), Fatime Ökenek (Kimya Mühendisi), Mustafa Öğütçü (Arama kurtarma teknisyeni), Yüksel Seyhan (Arama kurtarma teknisyeni), Salih Aydın Üzümcü (Arama kurtarma teknisyeni), Uygar Mutlu(Arama kurtarma teknisyeni), Serdar Gencer (Arama kurtarma teknisyeni), Fatih Vefa Başyiğit(Arama kurtarma teknisyeni), İbrahim Ceylan (Arama kurtarma teknisyeni), Levent Harman (Arama kurtarma teknisyeni), Mahmudullah Oymak (Arama kurtarma teknisyeni), Hakan Kaytazoğlu (Arama kurtarma teknisyeni), İsmail Gülperişan (Arama kurtarma teknisyeni), Hakkı Benli (Arama kurtarma teknisyeni), Hasan Ali Kalaycı (Arama kurtarma teknisyeni), Hasan Altıntaş (Enformasyon memuru) Birol Cengil (Arama kurtarma teknisyeni), Ümit Aktaş (Şoför), Orhan Sin (Şoför), Yakup Akpunar (Şoför)...

Sizleri seviyoruz. Allah sizlerden razı olsun. Allah sizlere ve sizleri özleyen ailelerinize güç kuvvet ve sabır versin.

******

İSTERSENİZ BİRAZDA MEMLEKET MESELESİNE DOKUNALIM MI?

Geçtiğimiz haftadan bu yana ülkenin en üst seviyesi bir sağa yatıyor bir sola değil mi?

Haaa bir de bu iş 84 milyonunun en fazla bir milyonunu ilgilendiren Sayın Arınç’ın Haber Türk’te canlı yayında Kürtlerle (!), Selahattin Demirtaş .... la ilgili samimi(!) düşünceleri.

Ardından MHP’nin en ağır ithamları.

Sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın işi ortalaması dengeyi sağlaması ve herkesin yeniden kabuğuna çekilmesi.

..........

O yayın sonrası birileri bir fırtına kopardı ki sanırsınız ülke sallanıyor.

Hadi oradan kimin umurunda kimin ne dediği!

Baylar bayanlar ne olur sizlerin affınıza sığınarak söylüyorum siz siz olun yani biz biz olalım kendi işimize bakalım kendi ekmeğimizin peşinde en güzel şekilde helalinden mükemmelinden koşalım.

Allah sizi inandırsın bu bir tiyatrodur.

Ya da film seyretmeyi severseniz bu iş mükemmel bir filmdir.

Bırakın duygusal olmayı filan.

Kendi işimizi yapalım.

Sonra seçim zamanı geldiği zaman da hangi takımı tutuyorsanız pardon hangi partiyi tutuyorsanız gidin ona oyunuzu verin.

Bülent Arınç o tarihi konuşmasında “sevseniz de sevmeseniz de kabul etseniz de etmeseniz de bir tek büyük gerçek var; Kürt oyları bu ülkede tarihi bir öneme sahip” mesajını veriyor.

Kim akıllı olursa, kim Kürt oylarını kendine çekebilirse Sayın Arınç’ın dediği gibi o kesim kazanmış olur ve de kazanır. (!)

.............

Yanarım yanarım da yüzlerce binlerce saf temiz Eren Bülbül’lere yanarım.

Yarın bu insanlar bizlerden hesap sorarsa kim bu işin cevabını verir ona yanarım.

Allah hakkımızda hayırlısını versin.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sizden biri yemek yediği zaman, "Allah’ım, bu yemeği bizim için bereketli eyle ve bize bundan daha hayırlısını ikram eyle." desin.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Sille Yolunda Rauf Denktaş Alt Geçidi’nde ışıklarda U dönüşü yasak olduğu halde ısrarla U dönüşü yapmadığımız sanan daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi