Uğur Özteke

Uğur Özteke

Mezarlık görevlisi, polis mi?

Mezarlık görevlisi, polis mi?

Hayırlısı ile inşallah şu zıkkım hastalığın aşısı bir an önce bulunur da aklımız başımızdan gitmeden yine eski güzel günlerimize kavuşuruz.

Nereye el atsak, ne yana baksak bu hastalık bir yerde karşımıza çıkıp pis pis sırıtıyor. Herkes tedirgin.

Çünkü artık hastalık bizim gençliğimizde dilimizden düşürmediğimiz şarkının cümleleri gibi oldu. “Sen uzaklarda değil, damarımda kanımsın”...

..........

Ne olur çok dikkat. Ne olur!

Hastalık işine geçmeden şehirde ve ülkede yaşanılanlara biraz değinelim.

******

ÜÇLER MEZARLIĞINDAN SON DURUM

Bir abimiz bu fotoğrafları çekerken epey zorlanmış. Kendisine de söyledim hakkını helal etsin. Buyurun abimizin çektiği kareler ve yazdıkları;

“Bu fotoğrafları çekmek için mezarlık görevlisi ile kavga ettim. Çektiğim fotoğrafları sildirmek istedi. Bunların çekilmemesi için Valilik kararı var dedi. Bu kararı göstermesini istedim. Gösteremedi. Ama sonunda çektik bu fotoğraflarda gözüken yerler pandemi nedeniyle koronavirüsten ölen insanların mezarları.

Mezarlık görevlisi, polis mi?

Mezarlık görevlisi, polis mi?

Mezarlık görevlisi, polis mi?

Uğur abi Recep Çınar’ın babasının cenazesi saat 13.00’te gelmesi gerekirken cenaze arabası bulunamadığından dolayı saat 14.30’da defin oldu. Yani durum Konya’da çok kötü bu fotoğraf Üçler Mezarlığı’ndan abi.

Mezarları dozerlerle kazıp toprağı ise kepçeyle dolduruyorlar. Pazar günü olmasına karşın yoğun çalışmalar halen sürüyor. Bu mezarların hepsi koronalıymış.”

......................

Bize iyi niyetle bu fotoğrafları çekerken zorlanan dostumuz adına gerçekten üzüldüm. Çünkü ben de kabristanda fotoğraf çekmenin yasak olduğunu bilmiyordum. İnşallah bu durumu öğreniriz yani yasak olup olmadığını sonra da sizlerle paylaşırız.

Hem şunun da altını çiziyorum bu anlamlı ve mübarek yerlerde çalışan çok garip Allah dostları var. Bu insanları asla böyle bir töhmet altında da tutamam. Bu abimize tepki veren arkadaş ise belki üstlerinin talimatını heyecanla yapmaya çalışmıştır diye düşünüyorum.

******

ÖĞRETMENLER EK DERS ÜCRETİ ALIYORLAR MI?

Dün bürokrat bir abimiz aradı. Öğretmenlere çok öfkeliydi. Okulların zamanında açılması gerektiğini savunup “Biz nasıl her gün dairemize gelip vatandaşla birebir muhatap oluyor isek öğretmenler de okullarına gidip öğrencileri ile ilgilenecekler. Neymiş korona imiş. Yahu aylardır bir gün bile okula gitmeden maaş alıyorsunuz. Bir de ek ders ücreti alıyorsunuz....” diyordu.

Herkesin görüşüne düşüncesine saygılı olduğumuz için abimizin dediklerini not olarak aldık. Ama kendisine de söyledim. Öğretmenlerimizin bu dönemde ek ders ücreti aldıklarını bilmiyordum.

******

REİS 60 YAŞINDAKİLERİ EMEKLİ ETSİN!

Dert bir değil ki elvan elvan.

Yine resmi bir kurumda çalışan abimiz kendi iç bünyelerindeki düşünceyi ve sıkıntıyı dile getirirken “Uğur abi bizim kurumda 60 yaşın üzerindeki arkadaşlar iş yerine gelmiyorlar. Pandemiden dolayı. Abi Reis bugün Türkiye’nin tek adamı. Reis ne derse o değil mi?

Abi 60 yaşın üzerindeki arkadaşlar neden işe gelmeden paralarını alıyorlar. Reis bu dönemde bir defalığına 60 yaşın üzerindekileri emekli etsin. Hem bu bahane ile yüzlerce binlerce işsiz gence iş bulunmuş olur.”

..........

Biz bilmeyiz büyüklerimiz bilir.

******

KONYA’DAN BÖYLE ŞEYLER DUYMAK, GÖRMEK İSTEMİYORUM

Buyurun şehrin göbeğinden Meram’dan Meram Yaka’dan gelen fotoğraf kareleri ve bilgiler.

“Teyzeciğim biz cumartesi akşamüstü yürüyorduk. Yavru bir köpek sesi duyduk. Ben hemen atlarım zaten. Ay o ne diye? Baktım ortada bir şey yok, ses çöp varilinden geliyor. Baktım çöpte bu yavrucak, girdim aldım sonra doğru veteriner… Orada ilk tedavisi yapıldı, ertesi gün de tedavi aldı. Evde bakamayacağımız için veterinerimiz ....... Beyin tanıdığı Şefkatder Derneğine köpeği sahiplendirdik. Durumu hâla kritik ama direniyor.”

............

Mezarlık görevlisi, polis mi?

Mezarlık görevlisi, polis mi?

Mezarlık görevlisi, polis mi?

Güzel yürekli koca yürekli Selin kardeşimizin bire bir yaşadığı bir olay.

Sıkı bir Konya milliyetçisi, dahası manyakçasına Konya fanatiği birisi olarak Konya’nın yukarıdaki konu ve iğrenç fotoğraflar ile gündeme gelmesinden utanç duyuyorum.

Yine bizim ismimize takıntılı olan birileri şimdi diyecek ki “Madem utanıyorsun yazma”...

Sizi uyanıklar sizi. Tabii bizim de çoğunluk gibi üç maymunu oynamamız işinize geliyor değil mi?

Konya’nın adı kötü olmasın diye kuralsızlıkları görmeyelim, kavgayı, gürültüyü, pisliği duymayalım, küçücük köpek yavrusunun çöp konteynırına atılmasını es geçelim öyle mi?

............

Bakın böyle yapa yapa ne hale geldik biliyor musunuz?

30 yıl önce bir mahallede cenaze olduğu zaman kimse evinde radyosunu açmazdı. Açarsa da müzik dinlemezdi, “arkası yarın” programını bile unutur sadece haberleri kısık sesle dinlerdi.

Boş vere vere şimdi ne yapıyoruz?

Bu şehre şehit geliyor, şehrin 50 noktasında düğün, dernek, nişan, kına kırıla gidiyor.

Ruhumuzu kaybettik.

Özümüzü kaybettik.

Aslımızı inkar ettik.

İnsanlığımızı yitirdik.

İslami yaşamın hangi durağındayız diye kendimizi tanıyamıyoruz.

...........

Hiçbir şeyden korkmuyorsanız, insanlardan utanmıyorsanız Allah’tan korkun. Cenab-ı Allah’ın gazaplarını okuyun. Öğrenin. Yuh olsun size yuhhhhh.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kötüler kendilerine tahammül edildikçe daha da azarlar

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?    

Ne uğruna olursa olsun samimi olmayı becerebilirsek daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi