Uğur Özteke

Uğur Özteke

STK’lar AK Parti’nin temsilcileri mi?

STK’lar AK Parti’nin temsilcileri mi?

Dün bağıra bağıra yazdık. Yazdıklarımızın da altını çizdik. Bugün bunu bir kez daha tekrar edip sizlerin uyarılarını dikkate alarak sizden gelenleri konu başlıkları ile yazmaya devam ediyoruz. İyi ki varsınız.

BÜYÜKŞEHİR BİR DE BURAYA DOKUNMALI

Başkan Uğur İbrahim Altay’ın ekibi göreve gelip kolları sıvadıktan sonra şehir içi trafikte, trafiğin akışını rahatlatacak çok küçük dokunuşlar ile çok büyük işler yaptılar.

Ne gibi mi?

Şöyle; yoldan geniş olan kaldırımı daraltıp yolun iki şerit olmasını sağlamak gibi, ne bileyim sağa ve sola dönüşlerde küçük bir daraltma ile sağa ve sola dönecek araçlar trafikte beklemek yerine trafiğin akışını sağlamak gibi...

İşte şimdi de tam bu noktada bir okurumuzun her hafta bize sürekli hatırlattığı bir kavşak vardı ki tam da buna örnek. Biz de abimizin ısrarla söylediklerini kıramadık ve atladık arabaya gittik o adrese.

STK’lar AK Parti’nin temsilcileri mi?

STK’lar AK Parti’nin temsilcileri mi?

Burası Sedirler Caddesi ile Ali Ulvi Kurucu Caddesinin kesiştiği yer.

Yani Şehit Azam Güdende Parkı var ya, işte orası.

Allah için parka da gittim. Bu park belki de Karatay’ın en hoş en güzel parklarından birisi. Bu kavşağa yukarıdan gelip, şehre doğru inerken yol gerçekten dar. Eğer bizim usta sürücüler(!) hünerlerini sergilemeye kalkarsa iki araç bile yan yana zor duruyor.

Okuyucumuz diyor ki bu yolun kavşağına girerken sağ taraftan yani parkın olduğu yan bölüm çok müsait. Büyükşehir buradan kaldırımdan biraz alsa. Park da müsait gerekirse buradan da çok az bir iki metre alınabilir. Yukarıdan gelip sağa dönmek isteyen araçlar kırmızı da bekleyen araçların arkasına ip gibi dizilip beklemek durumunda kalmaz. Dolayısıyla da araç kuyruğunu uzatmadan yandan kontrollü geçiş yapabilirler.

Bence yerinde ve haklı bir vatandaş isteği.

TORKU’DA ÜST YÖNETİM YENİLENMİŞ

TORKU, Anadolu Birlik Holding bugünlerde değim yerinde ise yedi düvelle mücadele ediyor. Allah başta Recep Başkan olmak üzere en üstten en alttaki işçi kardeşlerimize kadar hepsine kolaylık versin. İşleri güçleri rast gitsin.

Dün gazetemize bir misafir geldi. Recep Başkanla da samimi imiş. Onun bize ifade ettiğine göre kuruma yeni bir CEO gelmiş. Ve yine üst yönetimde bazı önemli değişiklikler olmuş. Dedik ya Recep Başkan ve ekibi bugünlerde zorlu imtihanlardan geçiyorlar. Bu ekibin başarısı Konya’nın başarısı demektir. Bizleri yönetenler akıllı olmalı derim. Allah muhafaza bu dönen dev çark bırakın durmayı hızı yavaşlayacak olursa su yüzlerce, binlerce dolaylı olarak da onbinlerce insanın ekmeğine aşına yansır. Dualarımız ve temennilerimiz bu ekibin bu imtihandan da alınlarının akı ile çıkması içindir.

HANGİ ARAÇ HANGİ ŞERİTTE GİTMELİ?

Burası Adana Çevre Yolu. Aslında çevre yolu filan değil. Bildiğiniz anam babam şehir içi yolu. Burada da Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameraları 24 saat görev yapar. Hız limitini aşanlara ceza yazar. Ama alın size iki ayrı kare.

STK’lar AK Parti’nin temsilcileri mi?

STK’lar AK Parti’nin temsilcileri mi?

En sağda hadi diyelim ki orta şeritte gitmesi gereken ağır tonajlı araç yolun en sol şeridini kapatmış, topuklamış gidiyor,

Peki bunlara da ceza yazılıyor mu?

Bence yazılmalı. Çünkü bu şehirde trafikte en sıkıntılı ve sıkıntı veren kesim sürücülerin kurallara uymak şöyle dursun hadlerini bilmemesinden kaynaklanıyor.

GELELİM BİZİM STK’LARIN KONUMUNA

STK’lar AK Parti’nin temsilcileri mi?

Yine bir okurumuz bize şu sosyal medya paylamışını gönderdi.

Abdullah Dölek abimizi ANAP’ın en zirvede olduğu günlerden tanır biliriz. Rahmetli Özal da kendisini çok severdi. Şimdi de sizlerin de bildiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımız da Konya ziyaretlerinde fırsat bulursa Abdullah abimizi bizzat dükkanında ziyaret ederler.

Dikkatli okuduğunuz zaman paylaşım şöyle diyor;

Tarihi Bedesten Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği ve Gül Gençlik Derneği olarak kardeş partimizin Konya İl Başkanı Sayın Remzi Karaaslan Bey’i ziyaret ettik misafirperverliği için çok teşekkür ederiz, Rabbim yolunu açık etsin”

***

Bize bunu gönderen vicdanen ve inanç olarak hâlâ hak yolda inatla ilerlemeye çalışan, dik durabilmenin mücadelesini veren eski bir STK’cı, siyasi görüş olarak da AK Partili bir büyüğüm.

Bize bu sosyal paylaşımı gönderdikten sonra şöyle diyordu;

Olmuyor Uğur Bey olmuyor. Konya’da Türkiye’de Sivil Toplum Kuruluşları bu yüzden gerçek anlamda yok oldular ve değer kaybettiler. Ne demek kardeş parti? Bu dernekler AK Parti’nin dernekleri mi?”...

***

Vallahi ben demedim diyemem de.

Ama işte Konya’da bizim STK’ların durumunu en iyi bizim kendi abilerimiz, dostlarımız yazmış ve bir de sosyal medyada paylaşmışlar.

Denilecek de yapılacak da bir şey yok aslında. Çünkü doğruyu söyleyip, doğruyu yazmışlar. Bir yerde kendilerini tebrik edip hakkı teslim etmemiz gerekir diye düşünüyorum.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Dükkanları açık bırakıp cumaya giden milletten, camilere kamera taktıran millete döndük. Bozuk teraziden doğru tartı çıkmaz.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bazı araç sürücüleri kavşakta polis otosunun olduğunu göre göre kırmızı ışıkta geçmenin mücadelesini vermediği zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi